Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ξεκίνησαν τα έργα του φυσικού αερίου με τη σφραγίδα Μακάριου

Ημέρα:

spot_img

Σε φάση υλοποίησης βρίσκεται το σχέδιο κατασκευής του δικτύου οικιακού φυσικού αερίου για την πόλη της Καβάλας. Η αρχή έγινε από το Χαλκερό και το βαλβιδοστάσιο του ΔΕΣΦΑ, αυτή τη στιγμή τοποθετείται ο κεντρικός αγωγός και ακολούθως, με νέα εργολαβία, θα εγκατασταθούν οι διακλαδώσεις που θα φθάσουν σε κατοικίες και καταστήματα.
Κομβικός στην όλη υπόθεση είναι ο ρόλος του γαλάζιου βουλευτή Μακάριου Λαζαρίδη, ο οποίος εντόπισε το τελματωμένο έργο πριν από σχεδόν δύο χρόνια, το ξεμπλόκαρε και πλέον η διαδικασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο του 2020 αποκάλυψε για πρώτη φορά τις ευθύνες των τριών πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και της προηγούμενης διοίκησης του ΔΕΣΦΑ.

Συγκεκριμένα, τους κατήγγειλε ότι δεν είχαν δημοπρατήσει την κατασκευή του αγωγού υψηλής πίεσης στο Χαλκερό-ήταν προγραμματισμένο να γίνει το 2023, αναγκαστική προϋπόθεση για τη σύνδεση της Καβάλας με το φυσικό αέριο.
Με άμεσες πρωτοβουλίες που έλαβε για τη διευθέτηση του θέματος, είχε τις απαιτούμενες  επαφές με τις πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.
Ταυτόχρονα, έγιναν συντονισμένες ενέργειες για να λυθεί το πρόβλημα με την επίσκεψη του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΔΑ, Μ. Τσάκα στην Κομοτηνή. Το νερό είχε μπει πια στο… αυλάκι, όπως διαβεβαίωσε ο ίδιος τον κ. Λαζαρίδη, με επόμενη πράξη τη δημοπράτηση του έργου, εξέλιξη την οποία ο Βουλευτής είχε κοινοποιήσει στην τοπική κοινωνία.
Μερικούς μήνες αργότερα, οι διάφοροι σκόπελοι ξεπεράστηκαν, ο κ. Λαζαρίδης έχει κάθε λόγο για να νιώθει ικανοποιημένος και το φυσικό αέριο βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη χρήση του από τους Καβαλιώτες.

Σύμφωνα με τη ΔΕΔΑ ΑΕ που έχει την ευθύνη του έργου σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ, οι εργασίες κατασκευής του δικτύου στην Καβάλα θα ολοκληρωθούν σταδιακά έως το 2023. Το έργο στην πόλη της Καβάλας είναι προϋπολογισμού 6,5 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από ίδια κεφάλαια, δανειακά κεφάλαια, καθώς και από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...