Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ν. Παναγιωτόπουλος: Η καμαρίλα δεν έχει θέση στην Ο.Ν.ΝΕ.Δ

Ημέρα:

spot_img

Την ικανοποίησή του, για την αντίδραση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, όσον αφορά το θέμα που δημιουργήθηκε με την Ο.Ν.ΝΕ.Δ., εκφράζει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Πολύ καλά έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αποφάσισε να αντιμετωπίσει μια για πάντα το φαινόμενο αυτό των κλειστών συστημάτων στις εκλογές της νεολαίας. Γιατί αν είναι έτσι να λειτουργεί η νεολαία, όχι μόνο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του κάθε κόμματος, σαν κλειστό σύστημα με παρέες και μεθοδεύσεις και εντελώς αντιδημοκρατικές διαδικασίες στις εσωτερικές αρχαιρεσίες της, τότε καλύτερα να μη λειτουργεί καθόλου. Είδαμε αυτά τα φαινόμενα να αναπτύσσονται σε όλη την Ελλάδα από τις τοπικές εκλογές, σε επίπεδο Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Ο πρόεδρος είδε το φαινόμενο το σαββατοκύριακο σε πλήρη ανάπτυξη, δηλαδή αδιαφάνεια και «καμαρίλα» στις εσωτερικές διαδικασίες και αποφάσισε να αντιδράσει», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Προωθούνται κινήσεις αλλαγής του καταστατικού με σκοπό να ανανεώσουν το κόμμα»

«Το ζητούμενο είναι η νεολαία να γίνει από την αρχή κι όχι να διαλυθεί και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι. Θα ξαναγίνει η οργάνωση νεολαίας, όμως πάνω σε μια νέα βάση, με διαφορετικές προϋποθέσεις πιο διαφανείς και σίγουρα πιο πολιτικές. Λίγο πολύ το ίδιο πρέπει να γίνει με όλη τη Νέα Δημοκρατία. Προωθούνται κινήσεις αλλαγής του καταστατικού, οι οποίες έχουν σκοπό να ανανεώσουν το κόμμα για να το εκσυγχρονίσουν όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας του και τις διαδικασίες παραγωγής πολιτικής. Όντως μπορεί να υπάρχει κάποιο κόστος, το οποίο όμως θα είναι πρόσκαιρο. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να κάνει τώρα τις τομές που χρειάζεται για να αποδείξει στους πολίτες ότι όντως αλλάζει, εκσυγχρονίζεται και εξυγιαίνεται», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας.

Ευκαιρία για ανάπτυξη κάποιων στοιχείων της κυβερνητικής πρότασης της Νέας Δημοκρατίας

Ερωτηθείς σχετικά με το επικείμενο συνέδριο του κόμματος το ερχόμενο σαββατοκύριακο, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, απάντησε: «Δεν θα έλεγα ότι είναι ένα ιστορικά κρίσιμο συνέδριο, υπό την έννοια ότι δεν θα εκλέξει νέο αρχηγό, ο οποίος είναι πρόσφατα εκλεγμένος και δεν αμφισβητείται. Θα έχει τη δική του σημασία ως συνέδριο, διότι θα είναι η πρώτη ευκαιρία στον Κ. Μητσοτάκη να αναπτύξει κάποια προγραμματικά στοιχεία της κυβερνητικής του πρότασης. Δεν θα τα πει όλα, αλλά θα παρουσιάσει κάποιους βασικούς άξονες, πάνω στους οποίους θα κινηθεί ως αυριανή κυβέρνηση του τόπου. Ο κόσμος θα ήθελε αυτή τη στιγμή να ακούσει ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν, αλλά όχι με έμφαση στην εξοντωτική φορολόγηση των πάντων. Όμως στους άλλους τομείς της δημόσιας ζωής μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν. Οι δημιουργικές δυνάμεις της οικονομίας πρέπει να απελευθερωθούν, επενδύσεις να γίνουν, αλλιώς η χώρα δεν θα τα καταφέρει».

«Η κυβέρνηση είναι ανεπίδεκτη μαθήσεως»

Τέλος, όσον αφορά την πορεία της διαπραγμάτευσης, ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, επισήμανε: «Πάντα η κυβέρνηση κατασκευάζει παραμύθια, τα οποία σερβίρει με τρόπο αριστοτεχνικό στους πολίτες σε διαφορετικές φάσεις της λειτουργίας της. Πρόκειται για τραγικές καθυστερήσεις στην αξιολόγηση που άρχισε Οκτώβριο και πιάσαμε Μάιο, χωρίς ολοκλήρωση, με τους ίδιους να προειδοποιούν ότι θα είναι καταστροφικό αν φτάσουμε το Μάιο, ενώ στην ουσία ο λογαριασμός μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Όταν τραβάς μια διαπραγμάτευση ένα εξάμηνο, στο τέλος διαπραγματεύεσαι διαφορετικά οικονομικά μεγέθη, διαφορετικές τρύπες στον προϋπολογισμό. Αυτό συνέβη και πέρυσι το καλοκαίρι. Δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν έμαθε το μάθημά της, γιατί είναι ανεπίδεκτη μαθήσεως. Παρά το ότι ξέρουμε πόσο ρίσκο είναι η εκλογική διαδικασία, ο μόνος τρόπος για να βελτιωθούν τα πράγματα είναι να φύγει το γρηγορότερο αυτή η κυβέρνηση. Κάθε μέρα που περνά όχι μόνο μεγαλώνει ο λογαριασμός που καλείται να πληρώσει ο πολίτης, αλλά τα πράγματα χειροτερεύουν. Δεν υπάρχει επομένως άλλη λύση πλην των εκλογών».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...