Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ντίνος Κλειτσιώτης «Θα παραιτηθώ στο τέλος του μήνα για να είμαι υποψήφιος δήμαρχος»

Ημέρα:

spot_img

«Στο τέλος του μήνα θα παραιτηθώ, ώστε πραγματικά να ασχοληθώ πολύ σοβαρά και ενεργά με αυτό που έχω πάρει απόφαση, δηλαδή να είμαι υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας…».

Τα παραπάνω τόνισε μιλώντας στον «Ενήμερο», ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Ντίνος Κλειτσιώτης, αναφερόμενος στην παραίτηση του από τα καθήκοντα του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, μιας και από το καλοκαίρι έκανε γνωστή την απόφαση του να ασχοληθεί με τον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης και πιο συγκεκριμένα με την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου της Καβάλας.

«Είναι γεγονός ότι βρίσκομαι στον τελευταίο μήνα της διοίκησης μου στο νοσοκομείο μας και στο τέλος του μήνα θα παραιτηθώ από τα καθήκοντά μου, ώστε πραγματικά να ασχοληθώ πολύ σοβαρά και ενεργά με αυτό που έχω πάρει απόφαση, δηλαδή να είμαι υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας», ανέφερε σχετικά ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

 Απόλυτα διαχειρίσιμη η κατάσταση στο νοσοκομείο

«Η κατάσταση στο νοσοκομείο μας είναι απόλυτα διαχειρίσιμη, παρά την σχετική πίεση που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα βιώσουμε καταστάσεις όπως τους δύο προηγούμενους χειμώνες», τόνισε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Ντίνος Κλειτσιώτης, αναφερόμενος στην μικρή πίεση που δέχεται το τελευταίο χρονικό διάστημα το Γ.Ν.Κ.

«Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες έχουμε μια μικρή επιδείνωση της κατάστασης, με αρκετά περιστατικά κορωνοϊού. Το απόγευμα της Παρασκευής (9/12) στην κλινική covid του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας νοσηλεύονταν 20 ασθενείς. Ωστόσο θέλω να τονίσω ότι τα περισσότερα από αυτά τα περιστατικά δεν έρχονται στο νοσοκομείο λόγω covid, αλλά έρχονται με άλλες παθήσεις και στο τεστ που υποβάλλονται εντοπίζονται θετικοί. Επομένως είμαστε αναγκασμένοι να τους μεταφέρουμε στην κλινική covid, για να αποφύγουμε τον κίνδυνο διασποράς του ιού εντός του νοσοκομείου», τόνισε αρχικά ο κ. Κλειτσιώτης.

«Δεν έχουμε την ευχέρεια να ανοίξουμε τώρα τη δεύτερη πτέρυγα»

«Υπάρχει λοιπόν μια έξαρση, αλλά το θετικό είναι ότι αυτά τα περιστατικά δεν είναι πνευμονολογικά, αλλά τα περισσότερα είναι ασυμπτωματικά που μας έρχονται για άλλες παθήσεις. Αν δούμε ότι τα περιστατικά ξεπεράσουν τα 21 που είναι ο αριθμός των κλινών που διαθέτει η κλινική covid του Γ.Ν.Κ., είμαστε υποχρεωμένοι να ανοίξουμε και την άλλη πτέρυγα του 5ου ορόφου. Δεν έχουμε όμως την ευχέρεια να ανοίξουμε τώρα τη δεύτερη πτέρυγα. Αν χρειαστεί κάποια περιστατικά θα νοσηλεύονται σε κάποιες κλινικές σε έναν θάλαμο και το προσωπικό θα εισέρχεται εκεί με όλες τις προφυλάξεις», συμπλήρωσε σχετικά ο διοικητής του Γ.Ν.Κ.

«Οι ειδικοί αναμένουν έξαρση της γρίπης μετά τον Ιανουάριο – Απευθύνω ισχυρή σύσταση στους συμπολίτες μας να φοράνε τη μάσκα τους ειδικά σε κλειστούς χώρους»

 Αναφερόμενος στην έξαρση που αναμένεται φέτος με την εποχική γρίπη, αλλά και για την προστατευτική μάσκα, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας σημείωσε: «Παράλληλα, όπως με ενημερώνουν και οι γιατροί μας, έχουμε και περιστατικά εποχικής γρίπης σε συνδυασμό με τον κορωνοϊό. Οι ειδικοί αναμένουν έξαρση της γρίπης μετά τον Ιανουάριο, αλλά πλέον έχουμε μάθει τα τελευταία χρόνια πως να αντιμετωπίζουμε τους αναπνευστικούς ιούς. Γι’ αυτό καλό είναι να φοράμε την μάσκα μας, καθώς ξέρουμε πια που πρέπει να την χρησιμοποιούμε. Επομένως απευθύνω ισχυρή σύσταση στους συμπολίτες μας να φοράνε τη μάσκα τους ειδικά σε κλειστούς χώρους».

«Είναι τεράστιο το πρόβλημα με τους παθολόγους. Πάντως το λύσαμε. Δικαίως οι γιατροί μας διαμαρτυρήθηκαν, αλλά είδαμε το πρόβλημα την ίδια μέρα κιόλας…»

Ο κ. Κλειτσιώτης μίλησε και για το θέμα της μετακίνησης παθολόγου ιατρού από το νοσοκομείο της Καβάλας σε αυτό της Ξάνθης υπογραμμίζοντας: «Το πρόβλημα που ανέκυψε λύθηκε. Το νοσοκομείο Ξάνθης έχει πρόβλημα στελέχωσης με παθολόγους κι εμείς δώσαμε για τρεις μήνες έναν παθολόγο μας, αλλά τον αντικαταστήσαμε φέρνοντας δύο γιατρούς μας από το Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης, οι οποίοι θα αντικαταστήσουν στις εφημερίες τον παθολόγο. Είμαστε μια Υγειονομική Περιφέρεια κι όταν ένα νοσοκομείο χρειάζεται βοήθεια, ναι, είμαστε υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε. Δυστυχώς οι παθολόγοι είναι σε έλλειψη, δεν έρχονται να διοριστούν στο δημόσιο. Κι εμείς ενώ έχουμε έναν ικανοποιητικό αριθμό παθολόγων στην προκήρυξη που έγινε και ζητήσαμε δύο μόνιμους παθολόγους, δυστυχώς βγήκε άγονη. Θέλω να δικαιολογήσω εν μέρει την Υ.ΠΕ. που έκανε αυτήν την κίνηση. Είναι τεράστιο το πρόβλημα με τους παθολόγους. Πάντως το λύσαμε το πρόβλημα. Δικαίως οι γιατροί μας διαμαρτυρήθηκαν, αλλά είδαμε το πρόβλημα την ίδια μέρα κιόλας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Είμαστε η Κυβέρνηση της μείωσης των φόρων και της αύξησης μισθών και συντάξεων»

Τη σημαντικότητα του νέου κώδικα φορολογικής διαδικασίας για τον...

Τι ζήτησαν οι Επαγγελματίες της Περάμου από τον δήμαρχο Παγγαίου

Από το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Επαγγελματιών Νέας Περάμου...

«Ρωμαίος και Αννέτα» στο «Μικρό» της Μονής Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία Άννας Φόνσου

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Το ρομαντικό δράμα «Ρωμαίος και...