Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Ο λαός γυρίζει την πλάτη στον Αλέξη Τσίπρα

Ημέρα:

spot_img

«Ο πρωθυπουργός και η ομάδα του στο Μαξίμου λειτουργούν σαν μια καθεστωτική ομάδα αυταρχικών ανθρώπων, οι οποίοι ενδιαφέρονται μόνο να διατηρήσουν όση εξουσία έχουν για όσο καιρό τους απομένει», δήλωσε στον «Ενήμερο» ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Λέσβο, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε αρχικά: «Το να μετακινηθούν τόσοι αστυνομικοί για να συνοδέψουν τον πρωθυπουργό, τον κατά τα άλλα λαοφιλή, σε επίσκεψη του στο νησί, είναι γεγονός απαράδεκτο όσο και ενδεικτικό της δημοφιλίας που απολαμβάνει αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός στη Λέσβο και ευρύτερα».

«Αν κάθε φορά που βγαίνει στην επαρχία ο κ. Τσίπρας χρειάζεται να μετακινηθεί η μισή αστυνομική δύναμη, τότε κάτι δεν πάει καλά με την αποδοχή του από τον ελληνικό λαό…»

«Οι κάτοικοι θεωρούν αυτόν και την κυβέρνησή του υπεύθυνους για την πρόσθετη προσφυγική κρίση και μπροστά στον φόβο κινήσεων διαμαρτυρίας ή έκφρασης δυσαρέσκειας και οργής ακόμη, επιστρατεύτηκε μια μεγάλη δύναμη της αστυνομίας για να τον προστατεύσει. Αν κάθε φορά που βγαίνει στην επαρχία ο κ. Τσίπρας χρειάζεται να μετακινηθεί η μισή αστυνομική δύναμη, τότε κάτι δεν πάει καλά με την αποδοχή του από τον ελληνικό λαό», συμπλήρωσε σχετικά στις δηλώσεις του για το θέμα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Παρά το ότι είναι σίγουρο ότι δεν θέλει να κάνει νωρίς τις εκλογές, αλλά να τις πάει ακόμη και την τελευταία μέρα της θητείας του, δεν είναι σίγουρο αν θα φτάσει μέχρι εκείνο το σημείο…»

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα των εκλογών για το οποίο τις τελευταίες ημέρες έχουν γραφεί πολλά στον Τύπο, σχετικά δηλαδή με τις ημερομηνίες διεξαγωγής τους, ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε: «Το δεδομένο είναι ότι τον χρόνο των εκλογών τον επιλέγει ο πρωθυπουργός με βάση προφανώς το δικό του πρόγραμμα και προτεραιότητες. Παρά το ότι είναι σίγουρο ότι δεν θέλει να τις κάνει νωρίς, αλλά να τις πάει ακόμη και την τελευταία μέρα της θητείας του, δεν είναι σίγουρο αν θα φτάσει μέχρι εκείνο το σημείο. Για την πλειονότητα του ελληνικού λαού καλύτερα να μην φτάσει μέχρι τότε».

«Μόνο ένας αφελής θα μπορούσε να πιστέψει ότι μετά τον Αύγουστο η οικονομία θα πορευτεί ελεύθερη βαρών»

Για τα περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια τον ερχόμενο Αύγουστο, ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε: «Το ζήτημα της καθαρής εξόδου είναι το αφήγημα που προσπάθησε να περάσει η κυβέρνηση, προκειμένου να το καρπωθεί πολιτικά, αφού θα επρόκειτο για λήξη των μνημονίων και επιστροφή στην κανονικότητα. Όπως αποδείχθηκε δεν είναι ούτε καθαρή, ούτε έξοδος αυτό που μας περιγράφει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Η οικονομία έχει ήδη φορτωθεί με βάρη μέχρι το 2021, όταν είναι υπό επιτήρηση μέχρι το 2060 και η δημόσια περιουσία είναι υποθηκευμένη στο υπερταμείο των 99 ετών, μόνο ένας αφελής θα μπορούσε να πιστέψει ότι μετά τον Αύγουστο η οικονομία θα πορευτεί ελεύθερη βαρών».

«Η κυβέρνηση θα στήσει χορούς και πανηγύρια το καλοκαίρι του 2018, αλλά η πραγματικότητα θα είναι πολύ διαφορετική…»

«Όλα αυτά είναι αποτελέσματα της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. ψηφισμένα ήδη από το 2017, μέτρα που θα ισχύσουν από το 2019 και αφορούν τη μείωση του αφορολόγητου και τη μείωση των συντάξεων με την υπογραφή Αλέξη Τσίπρα. Ήδη υπουργοί του έχουν υπονοήσει ότι δεν πρόκειται για έξοδο, ούτε για πορεία χωρίς εποπτεία. Ο κ. Τσακαλώτος μάλιστα που έχει την εικόνα της πραγματικότητας, τουλάχιστον σε ευρωπαϊκές συζητήσεις, επιμένει ότι η εποπτεία μετά το καλοκαίρι του 2018 θα είναι ακόμη μεγαλύτερη και στενότερη. Αυτό επειδή η Ευρώπη φοβάται ότι η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει αυτό το αφήγημα, ώστε να προβεί σε ακατάσχετη παροχολογία που είναι ικανή να τινάξει στον αέρα τα δημόσια οικονομικά. Η κυβέρνηση θα στήσει χορούς και πανηγύρια το καλοκαίρι του 2018, αλλά η πραγματικότητα θα είναι πολύ διαφορετική. Όπως γράφηκε και στον ξένο Τύπο «για τους ξένους φαίνεται ότι η Ελλάδα σταθεροποιείται κι ότι η κρίση πέρασε, εκτός κι αν ζεις στην Ελλάδα!». Αυτό περιγράφει το ζήτημα σε όλες του τις διαστάσεις. Ο λαός καταλαβαίνει τι συνέβη και τι του συμβαίνει με αυτή την κυβέρνηση», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ: Επαφές για περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων με την Ρουμανία

Την γενική πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Carmen...