Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νίκος Παναγιωτόπουλος: «Ο λαός αποφάσισε να δώσει μια δεύτερη – πρώτη ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα…»

Ημέρα:

spot_img

Για καθαρή και αναμφισβήτητη νίκη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κάνει λόγο ο επανεκλεγείς βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος μίλησε στον «Ενήμερο» για το εκλογικό αποτέλεσμα της 20ης Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα ασκήσει πλέον με αυστηρότητα αντιπολίτευση στην νέα κυβέρνηση, ειδικά σε θέματα φορολογίας, ενώ επισήμανε ότι το κόμμα του χρειάζεται ανανέωση σε όλα τα επίπεδα.

«Ο λαός αποφάσισε να δώσει μια δεύτερη – πρώτη ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα…»

«Μετά από όλα όσα συνέβησαν στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, ασφαλώς η καθαρή, αναμφισβήτητη νίκη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα, δεν ήταν αυτό που περίμενα. Βέβαια, η Νέα Δημοκρατία κράτησε τις δυνάμεις τις, αλλά δεν έπεισε ότι αποτελεί ικανοποιητική εναλλακτική για να πάρει ξανά στα χέρια της την διακυβέρνηση της χώρας, παρά το ότι η χώρα δεν κυβερνάται πραγματικά τον τελευταίο καιρό. Ο ελληνικός λαός αποφάσισε να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία, ίσως μια δεύτερη – πρώτη ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα, θα δείξει αν είναι και η τελευταία, προκειμένου να εφαρμόσει την συμφωνία που ο ίδιος έφερε, το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο. Ο λαός δεν διάλεξε μόνο κυβέρνηση την Κυριακή, αλλά και αξιωματική αντιπολίτευση και έκρινε ότι εκεί πρέπει να τοποθετηθεί η Νέα Δημοκρατία, ίσως και για το ότι είναι λογική και δεν θα έκανε την αντιπολίτευση που ίσως έκανε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αν έχανε τις εκλογές», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας.

«Θα στηρίζουμε τα σωστά, όχι όμως και τα λάθη»

«Στηρίξαμε την συμφωνία για να μείνει όρθια η Ελλάδα, όμως από εδώ και πέρα η κυβέρνηση πρέπει να κυβερνήσει και η αντιπολίτευση να αντιπολιτεύεται. Να ελέγχει την κυβέρνηση, να στηρίζει τα σωστά, αλλά όχι τα λάθη. Για παράδειγμα την φορολογία των αγροτών, την οποία ήδη έχουμε κατακρίνει κι έχουμε προτείνει και ισοδύναμα, με τίποτα δεν την βλέπω να στηρίζεται από το κόμμα μας. Όπως και κάθε μέτρο υψηλής φορολόγησης. Αυτό δεν είναι αντιπολιτευτικό γινάτι, αλλά συνεπές με αυτά που κατά καιρούς έχουμε πει. Την ευθύνη να περάσουν αυτά τα μέτρα την εκχωρούμε αποκλειστικά στην κυβερνητική πλειοψηφία, όπως ακριβώς αποφάσισε ο λαός. Οπωσδήποτε θα έρθουν δύσκολες στιγμές, με δύσκολα εφαρμοστικά νομοσχέδια. Θα έρθουν βέβαια και λογαριασμοί στο εκλογικό σώμα, το οποίο προφανώς έχει επίγνωση, όπως και για το ότι στόχος ήταν να γίνουν οι εκλογές πριν έρθουν τα ραβασάκια της εφορίας», δήλωσε στην συνέχεια ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Έχουμε τον χρόνο να πάρουμε αποφάσεις με νηφαλιότητα κι όχι εν θερμώ…»

Ερωτηθείς τέλος, σχετικά με το ποια θα είναι η επόμενη ημέρα στο κόμμα του, ο βουλευτής Καβάλας απάντησε: «Η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να κάνει την μεγάλη κουβέντα στο εσωτερικό της, όπως έγινε και τον Ιανουάριο. Θεωρώ ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κράτησε το κόμμα όρθιο κι έκανε έναν αξιοπρεπή αγώνα, κατέγραψε μια καλή παρουσία. Ίσως απέφυγε τα χειρότερα για την Νέα Δημοκρατία. Όμως το κόμμα μας χρειάζεται ανανέωση από την κορυφή μέχρι το στελεχικό του δυναμικό, με πρόσωπα που παραπέμπουν περισσότερο στην φρέσκια εικόνα του Αλέξη Τσίπρα και λιγότερο, να το πω έτσι, σε κάτι κουρασμένα παλικάρια. Θα έχουμε τον χρόνο να αναπτύξουμε αυτήν την κουβέντα και να πάρουμε τις αποφάσεις μας με νηφαλιότητα κι όχι εν θερμώ. Θα έχουμε χρόνο, εκτός κι αν η κυβέρνηση τα κάνει ξανά μούσκεμα πολύ γρήγορα, κάτι που ελπίζω ότι δεν θα γίνει».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...