Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μπάμπης Δράκος: Πιο ώριμοι και πιο έμπειροι για έναν ακόμη καλύτερο δήμο

Ημέρα:

spot_img

«Συνεχίζω με την καθημερινότητά μου, μιλάω με τους φίλους μου, χαιρετάω τον κόσμο στον δρόμο, κοντοστέκομαι για να ακούσω τους προβληματισμούς τους, προσπαθώ να βοηθήσω τον συνάνθρωπό μου και ναι, ενημερώνω για την υποψηφιότητά μου». Έτσι απλά και αφοπλιστικά απαντά ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας Μπάμπης Δράκος, στο ερώτημα γιατί αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για τον δήμο Καβάλας με το ψηφοδέλτιο «Ανάσα για τον Δήμο» της Δήμητρας Τσανάκα, δηλώνοντας ότι είναι βέβαιος πως ο συνδυασμός θα κόψει πρώτος το νήμα των δημοτικών εκλογών.

Παράλληλα, με την ιδιότητα του προέδρου της ΝΟΔΕ, εκτιμά ότι ο κ. Τσίπρας έχει συνειδητοποιήσει την ήττα του στις εθνικές εκλογές, θεωρεί ότι οι ευρωεκλογές θα είναι ο προάγγελος μίας καθαρής νίκης της Ν.Δ. και υποστηρίζει ότι η σκανδαλολογία που ανακινεί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα «θολώσει τα νερά».

Αναλυτικά ο κ. Μπάμπης Δράκος, μιλώντας στον «Ενήμερο» και το kavalawebnews.gr ανέφερε τα παρακάτω:

-Θέσατε υποψηφιότητά στις δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό «Ανάσα για τον δήμο» της κ. Τσανάκα. Πως έχετε κινηθεί μέχρι σήμερα και ποιες θα είναι οι κινήσεις σας στο διάστημα που απομένει;

Πως έχω κινηθεί; Αυτό είναι μία καλή ερώτηση. Θεωρώ ότι η μέχρι τώρα πορεία μου στην τοπική κοινωνία και η συναναστροφή μου με τους συνδημότες μου, δεν μου αφήνει περιθώρια για να κινηθώ κάπως διαφορετικά. Συνεχίζω με την καθημερινότητά μου, μιλάω με τους φίλους μου, χαιρετάω τον κόσμο στο δρόμο, κοντοστέκομαι για να ακούσω τους προβληματισμούς τους, προσπαθώ να βοηθήσω τον συνάνθρωπό μου και ναι, ενημερώνω για την υποψηφιότητά μου. Από κει και πέρα, θέτω τον εαυτό μου στην κρίση των δημοτών και κάθε αποτέλεσμα δεκτό!!

-Πιστεύετε ότι ο συνδυασμός σας θα καταφέρει να κόψει πρώτος το νήμα των δημοτικών εκλογών;

Είμαι σίγουρος γι’ αυτό!!

-Ποια θεωρείτε ότι θα είναι η επόμενη μέρα για τον δήμο, σε επίπεδο συνεργασιών συνδυασμών, με δεδομένη την απλή αναλογική;

Η συνεργασία μέσα σε ένα εκλεγμένο σχήμα είναι και θα πρέπει να είναι επιθυμητή για το κοινό καλό. Είτε απλή είτε ενισχυμένη αναλογική η αγαστή συνεργασία αποτελεί πάντοτε το ήμισυ της επιτυχίας. Η στυγνή αντιπολίτευση, το όχι σε κάθε πρόταση της συμπολίτευσης μόνο και μόνο για αντιπολιτευτικούς λόγους, αποτελεί μία ιστορική αποτυχία της πολιτικής διαδρομής αυτής της χώρας και δεν θα έπρεπε να περιμένουμε την απλή αναλογική για να το συνειδητοποιήσουμε και να αλλάξουμε πολιτικές νοοτροπίες. Αλλά ας ευχηθούμε ότι έστω και τώρα, με δεδομένη την απλή αναλογική, κάποια πράγματα θα αλλάξουν.

-Είστε ικανοποιημένος για το έργο της Δήμητρας Τσανάκα,  αυτά τα πέντε χρόνια; Ποιοι πρέπει να είναι οι στόχοι σας για την επόμενη θητεία στην περίπτωση που επανεκλεγεί ως δήμαρχος;

Ήταν μία δύσκολη θητεία, αφού υπήρξαν, ή μάλλον ανέκυψαν θέματα, που πολλές φορές ξεπερνούσαν τα όρια των αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δεδομένων, των δύσκολων οικονομικών συγκυριών, της μειωμένης χρηματοδότησης προς τους δήμους, της αύξησης  της γραφειοκρατίας και της αύξησης της πολυπλοκότητας των διαδικασιών στο όνομα μίας «δήθεν διαφάνειας» και  της έλλειψης του προσωπικού, θεωρώ ότι ήταν μία πετυχημένη θητεία. Η Δήμητρα Τσανάκα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και τόσο η ίδια, όσο και οι συνεργάτες της έδειξαν ζήλο, δουλεύοντας ατελείωτες ώρες, πάντα κοντά στον πολίτη.

Φυσικά δεν διεκδικούμε το αλάθητο. Κάθε νέα διοίκηση χρειάζεται χρόνο για να βρει το βηματισμό της. Γνωρίζουμε τις αδυναμίες μας και είμαστε σίγουροι ότι στη νέα θητεία μας, πιο ώριμοι και πιο έμπειροι μπορούμε να προχωρήσουμε όλοι μαζί για έναν ακόμη καλύτερο δήμο.

Η βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη, αλλά και η αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Καβάλας παραμένει προτεραιότητά μας.

-Έγινε γνωστό ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνει να βγει προς τα έξω αρχίζοντας περιοδείες σε όλη τη χώρα για να κερδίσει το χαμένο έδαφος. Πως το σχολιάζετε;

Είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Τσίπρας έχει συνειδητοποιήσει ότι η Ν.Δ., όποτε και να γίνουν οι εθνικές εκλογές θα πετύχει μία καθαρή νίκη. Μία νίκη που δεν θα συνδέεται μόνο με την απόρριψη της απερχόμενης κυβέρνησης, αλλά και με την προσδοκία των πολιτών για μία ριζική πολιτική αλλαγή.

Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος με όσες περιοδείες και να κάνει. Και αυτό γιατί η χώρα ασφυκτιά όχι μόνο από τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης του, αλλά και από τον κρατισμό, τον κομματισμό και τον κυβερνητικό αυταρχισμό. Όλοι οι πολίτες, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη, από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο έχουν βιώσει την ανευθυνότητα και την έλλειψη σεβασμού σε θεμελιώδεις ανθρώπινες και κοινωνικές αξίες, όπως η ελευθερία, η δικαιοσύνη, σε λανθασμένες πολιτικές επιλογές, από τον χειρισμό των εθνικών θεμάτων, μέχρι την καθημερινή ασφάλεια, την Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία.

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και ο κ. Τσίπρας το γνωρίζει καλά αυτό.

-Ποιος είναι ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές; Πιστεύετε κι εσείς ότι θα έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος;

Οι ευρεία νίκη στις εθνικές εκλογές είναι ο στόχος της Ν.Δ. Σίγουρα όμως κάθε νίκη, πόσο μάλλον σε μία τόσο σοβαρή εκλογική αναμέτρηση όπως αυτή των Ευρωεκλογών, δίνει τη δυνατότητα να ανοίξει ένας ευρύς διάλογος για το τι περιμένει ο πολίτης από μία καινούρια κυβέρνηση. Η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμοι γι’ αυτό το διάλογο, αφουγκράζονται τα προβλήματα του κόσμου, γνωρίζουν τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει ο μέσος Έλληνας πολίτης πρωτίστως από τις αποτυχημένες/λανθασμένες οικονομικές πολιτικές της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα.

Θεωρώ λοιπόν ότι δεν θα είναι απλά «δημοψήφισμα», θα είναι ο προάγγελος μίας καθαρής νίκης της Ν.Δ. στις εθνικές εκλογές και η θεμελίωσης μίας σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα στον πολίτη και σε μία μελλοντική κυβέρνηση, ικανή να παρουσιάσει ένα συγκροτημένο σχέδιο για τη βελτίωση της καθημερινότητάς του και γενικά της ποιότητας της ζωής του.

– Είστε ικανοποιημένος από τα πρόσωπα που απαρτίζουν το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας;

Το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας έχει καταρτιστεί όπως όλα τα ψηφοδέλτια, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, πρέπει να καταρτούνται. Με υποψηφιότητες από πρόσωπα έμπειρα, που έχουν δώσει εξετάσεις στον πολιτικό στίβο της χώρας και τις έχουν κερδίσει. Με νέους ανθρώπους, ο καθένας με τη δική του διαδρομή, γενναίους, θα έλεγα, αφού δεν φοβούνται να εκθέσουν τον εαυτό τους σε μία τόσο σημαντική εκλογική μάχη, Ένα ψηφοδέλτιο αντιπροσωπευτικό γεωγραφικά,  σημαντικό στοιχείο της σίγουρης επιτυχίας του.

Θεωρώ ότι ο καθένας από εμάς, ως πολίτης αυτής της χώρας, αλλά και της μεγάλης Ευρωπαϊκής οικογένειας, θα βρει στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. ανθρώπους που τον εκφράζουν ώστε να τους τιμήσει με τη ψήφο του και γι αυτό το λόγο, ναι, δηλώνω απόλυτα ικανοποιημένος.

-Το τελευταίο διάστημα ο δημόσιος λόγος περιστρέφεται γύρω από σκάνδαλα. Νovartis από τη μια Πετσίτης από την άλλη. Πιστεύετε ότι θα οδηγηθούμε σε εθνικές εκλογές με αυτό το κλίμα της έντονης αντιπαράθεσης;

Όταν πλησιάζει η ώρα του απολογισμού και της κρίσης από τον λαό, οι εκλογές δηλ., δεν είναι καθόλου περίεργο μία αποτυχημένη κυβέρνηση, όπως αυτή του κ. Τσίπρα, να προσπαθεί να διαστρεβλώσει δεδομένα, να εφευρίσκει φανταστικά σενάρια για να ρίξει λάσπη στους αντιπάλους της και φυσικά να κάνει πως ξεχνά τα δικά της σκάνδαλα και τις καταγεγραμμένες αλήθειες, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ότι η ΝΔ είναι αυτή που μείωσε τη φαρμακευτική δαπάνη και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την αύξησε.

Το σκάνδαλο Νovartis είναι υπαρκτό και διερευνήθηκε σε πολλές χώρες, αλλά σε όλες τις χώρες αφορούσε τις πρακτικές της εταιρείας και τα κυκλώματα γιατρών που αυτή είχε στήσει. Δεν αφορούσε πολιτικά πρόσωπα.

Θεωρώ ότι οι πολίτες αυτής της χώρας παρακολουθούν στενά τις πολιτικές εξελίξεις, έχουν κρίση και μπορούν να ξεχωρίσουν το σωστό από το λάθος, το ψέμα από την αλήθεια. Όσο κι αν προσπαθούν λοιπόν να πολώσουν το κλίμα, να θολώσουν τα νερά, η κάλπη θα δώσει ένα τέλος σε όλα αυτά και θα οδηγήσει τη Ν.Δ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι της χώρας για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.

-Ποιοι πιστεύετε ότι είναι οι τομείς που πρέπει το κόμμα σας να ρίξει το βάρος.

Όλοι οι τομείς, δυστυχώς για τη χώρα μας, πάσχουν και αυτό είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Τσίπρα.

Σίγουρα η οικονομία, η ενίσχυση της μικρομεσαίας τάξης, η τόνωση της επιχειρηματικότητας/ανταγωνιστικότητας, η ελάφρυνση της φορολογίας, πρέπει να αποτελέσουν και θα αποτελέσουν προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Από εκεί και πέρα, η υγεία, η παιδεία, η πρόνοια  γενικά για τον πολίτη αποτελούν προαπαιτούμενα για μία κοινωνία που σέβεται τους πολίτες της και αυτό να είστε σίγουροι ότι αποτελεί δέσμευση της Ν.Δ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...