Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Μπάμπης Δράκος: Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει νέα πολιτικά πάθη

Ημέρα:

spot_img

«Στήνεται μια νέα «Novartis» 100%. Είναι μια επανάληψη της ιστορίας «Novartis» που θα εξελιχθεί επίσης σε ένα αποτέλεσμα όπως αυτής της υπόθεσης», τόνισε ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπης Δράκος, για την υπόθεση των υποκλοπών, στο πλαίσιο δηλώσεών του στον «Ενήμερο».

«Ο τραγέλαφος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι δίχως τέλος. Είναι μια παράξενη και ανεξήγητη στάση και προκαλεί πάρα πολύ μεγάλη σύγχυση στους πολίτες», επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. φέρνει στο προσκήνιο νέα πολιτικά πάθη, γιατί με την υπόθεση των υποκλοπών και την προσπάθεια να αναδείξουν το θέμα, θέλουν να βρουν επικοινωνιακά αντίβαρα για να δικαιολογήσουν την ανεπάρκεια τους…»

«Στην προκειμένη περίπτωση κάποιος κατηγορεί κάποιον ότι έκανε κάτι σήμερα, ενώ αυτός που κατηγορείται ήταν όλη την ημέρα στο σπίτι μόνος του. Άρα, αυτός που κατηγορείται πρέπει να αποδείξει κάτι ή αυτός που καταγγέλλει πρέπει να εμφανίσει στοιχεία ότι έκανε μια αξιόποινη πράξη αυτός που κατηγορείται. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. φέρνει στο προσκήνιο νέα πολιτικά πάθη, γιατί με την υπόθεση των υποκλοπών και την προσπάθεια να αναδείξουν το θέμα, θέλουν να βρουν επικοινωνιακά αντίβαρα για να δικαιολογήσουν την ανεπάρκεια τους. Είναι στην ουσία μια αλλοπρόσαλλη πολιτική, μια ρελάνς θα έλεγα, ώστε να επαναφέρουν στη δημοσιότητα υποθέσεις τύπου «Novartis», ανέφερε σχετικά με το θέμα ο Μπάμπης Δράκος.

«Νομίζω πως η υπόθεση των υποκλοπών δεν θα έχει μεγάλο αντίκτυπο, δεν θα κάνει μεγάλη ζημιά στην εικόνα της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό αποτυπώνεται ήδη στις δημοσκοπήσεις…»

Ερωτηθείς για το αν η υπόθεση των υποκλοπών θα έχει αντίκτυπο στην εικόνα της Νέας Δημοκρατίας, μειώνοντας τα ποσοστά της όταν γίνουν οι εθνικές εκλογές, ο Μπάμπης Δράκος απάντησε: «Νομίζω πως η υπόθεση των υποκλοπών δεν θα έχει μεγάλο αντίκτυπο, δεν θα κάνει μεγάλη ζημιά στην εικόνα της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό αποτυπώνεται ήδη στις δημοσκοπήσεις που γίνονται και κατατάσσουν το θέμα των υποκλοπών 4ο και 5ο στη σειρά. Είναι δυνατόν, ενώ υπάρχει πληθωρισμός, ακρίβεια, ενεργειακή κρίση, τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, να ασχολούνται οι πολίτες με τις υποκλοπές; Μα είναι δυνατόν; Βρισκόμαστε σε μια χώρα που όλοι τα ξέρουν όλα, δικάζουμε και καταδικάζουμε με ευκολία τους πάντες, χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις».

«Η Νέα Δημοκρατία, στις εκλογές που θα έρθουν όποτε κι αν γίνουν αυτές, δεν έχει αντίπαλο. Και αυτό για τον εξής απλό λόγο. Διότι έχει να συγκριθεί με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο οποίος κυβέρνησε την χώρα και ξέρουμε τι έκανε…»

Τέλος, στο ερώτημα για το αν οι εκλογές θα έρθουν νωρίτερα, λόγω των εξελίξεων στο θέμα των υποκλοπών, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας απάντησε: «Το θέμα των εκλογών νομίζω ότι έχει παίξει πλέον πολύ. Αν ήθελε ο πρωθυπουργός να τις κάνει νωρίτερα, ενάμιση χρόνο πριν, όταν είχε το πάνω χέρι 100%, θα τις είχε κάνει. Η Νέα Δημοκρατία, στις εκλογές που θα έρθουν όποτε κι αν γίνουν αυτές, δεν έχει αντίπαλο. Και αυτό για τον εξής απλό λόγο. Διότι έχει να συγκριθεί με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο οποίος κυβέρνησε την χώρα και ξέρουμε τι έκανε. Δεν είναι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του 2015, του δεν ήξερε ο κόσμος τι ήταν και τι πρέσβευε. Κυβέρνησε και είδαμε ακριβώς πως κυβέρνησε. Ο πρωθυπουργός τηρεί το σύνταγμα απαρέγκλιτα, οπότε οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους».

Γιάννης Οικονόμου: «Σταθερή θέση μας είναι ότι πολιτικά δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό και επικίνδυνο….»

Σχολιάζοντας το θέμα των παρακολουθήσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δήλωσή του υπογράμμισε: «Με πρωτοστάτη τον κ. Βαξεβάνη, ο οποίος έχει ως αρχή του πως οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί είναι πραγματικό, εξακολουθεί η σε συνέχειες δημοσίευση στον Τύπο διαφόρων μυθιστορημάτων γύρω από την υπόθεση των λογισμικών παρακολούθησης και των επισυνδέσεων. Για άλλη μια εβδομάδα αναπτύσσονται ευφάνταστοι ισχυρισμοί, δίχως κανένα απολύτως στοιχείο και τεκμήριο. Αυτή την εβδομάδα τα μυθιστορήματα είναι διανθισμένα και με «ιστορίες κατασκόπων», οι οποίοι αφού προηγουμένως επηρέασαν τις εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία, στη συνέχεια, ούτε λίγο ούτε πολύ, οδήγησαν σχεδόν με το ζόρι τον κ. Τσίπρα σε κότερο, δύο εβδομάδες μετά την τραγωδία στο Μάτι, προκειμένου να τον φωτογραφήσουν. Σταθερή θέση μας είναι ότι πολιτικά δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό και επικίνδυνο από τη φαντασία που δεν στηρίζεται σε κανένα τεκμήριο. Ειδικά από τη στιγμή που στο σκοτάδι η φαντασία είναι πιο ζωηρή από ό,τι στο άπλετο φως. Η διερεύνηση όλων των ισχυρισμών και των εξιστορήσεων που δημοσιεύονται, είναι έργο και υποχρέωση της Δικαιοσύνης, η οποία και θα δώσει οριστικές απαντήσεις για τη δράση των λογισμικών παρακολούθησης στην Ελλάδα, από την αρχική τους εμφάνιση και όχι μόνο για μια περιορισμένη χρονικά περίοδο. Εξαρχής συνδράμουμε ενεργά την έρευνα της Δικαιοσύνης, με στόχο την πλήρη διαλεύκανση κάθε πτυχής της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση. Πόσω μάλλον, αφού βασικός στόχος αυτών των λογισμικών φέρεται πως ήταν διαχρονικά στελέχη της παράταξής μας και της Κυβέρνησής μας, αλλά και ο πρωθυπουργός. Παράλληλα, οχυρώνουμε θεσμικά την Πολιτεία και το πολιτικό σύστημα με τις νομοθετικές μας πρωτοβουλίες. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και οι βραχίονες του έχουν αποφασίσει να πορευτούν έως τις εκλογές με όπλα την τοξικότητα και τη συκοφαντία, αφού δεν έχουν τίποτα ουσιαστικό και χρήσιμο να εισφέρουν στον τόπο και την κοινωνία. Η κυβέρνηση έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και παραμένει προσηλωμένη στην παραγωγή έργου για την προστασία της ποιότητας ζωής των πολιτών από τη διεθνή ακρίβεια, τη διασφάλιση της πατρίδας από έξωθεν επιβουλές και τη θεσμική θωράκιση του κράτους μας».

Νάσος Ηλιόπουλος: «Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου είναι τόσο αστεία, που ούτε λίγο ούτε πολύ, μας καλεί να εκφράσουμε και την συμπαράστασή μας στον «κακόμοιρο» πρωθυπουργό μας..»

 Απαντώντας στον Γιάννη Οικονόμου, ο εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε: «Για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου σε νέα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου, είναι τόσο αστεία που ούτε λίγο ούτε πολύ, μας καλεί να εκφράσουμε και την συμπαράστασή μας στον «κακόμοιρο» πρωθυπουργό μας, που ο ίδιος ήταν στόχος παρακολουθήσεων. Πέρα από τους γελοίους ισχυρισμούς, για μια ακόμη φορά καμία ουσιαστική απάντηση δε δίνει η κυβέρνηση. Ούτε λέξη για το αν θα ζητήσουν απαντήσεις μέσω της Α.Δ.Α.Ε. από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, για το αν παρακολουθούσαν υπουργούς, στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, ευρωβουλευτές και δημοσιογράφους. Ούτε κουβέντα για το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» που αποκαλύπτει ότι το παράνομο λογισμικό «Predator» λειτουργούσαν αποσπασμένοι αστυνομικοί των οποίων πλέον γνωρίζουμε ονόματα και διευθύνσεις».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...