Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μπάμπης Δράκος: Για την Ν.Δ. η κάλπη είναι μία και είναι οι εκλογές της πρώτης Κυριακής

Ημέρα:

spot_img

«Για την Νέα Δημοκρατία η κάλπη είναι μία και είναι οι εκλογές της πρώτης Κυριακής», επισήμανε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Καβάλας, Μπάμπης Δράκος.

«Δεν νομίζω ότι μπορούμε να μιλάμε για αυτοδυναμία, τουλάχιστον όσον αφορά τις πρώτες εκλογές. Όμως το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών είναι αυτό που θα δείξει κατά πόσο είναι δυνατή η αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές. Γι’ αυτό λέμε ότι για εμάς η κάλπη είναι μια! Είναι οι εκλογές της πρώτης Κυριακής. Αυτή είναι η γενική αρχή που νομίζω θα πρυτανεύσει σε όλη την προεκλογική διαδικασία για τον στόχο που έχει βάλει η Νέα Δημοκρατία», συμπλήρωσε σχετικά ο κ. Δράκος.

«Η κυβέρνηση παίρνει έναν πολύ καλό βαθμό από τους συμπολίτες μας, ειδικά από αυτούς που στις επόμενες εκλογές δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία»

 Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, στις οποίες η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να προηγείται σημαντικά έναντι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Καβάλας ανέφερε: «Εκείνο που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παίρνει έναν πολύ καλό βαθμό από τους συμπολίτες μας, ειδικά από αυτούς που στις επόμενες εκλογές δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία. Αυτό από μόνο του είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης, είναι κάτι που δίνει αέρα στο κυβερνών κόμμα και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη».

«Τρία τα κριτήρια για τις εκλογές – Και στα τρία η Νέα Δημοκρατία παίρνει έναν καλό βαθμό…»

 Παράλληλα, ο κ. Δράκος σημείωσε ότι «τα κριτήρια στις εκλογές είναι απλά και τρία. Που βρίσκεται σήμερα η χώρα σε σχέση με το που βρισκόταν τον Ιούλιο του 2019. Ένα κριτήριο είναι αυτό. Το δεύτερο κριτήριο είναι αν ήταν ή όχι συνεπής η κυβέρνηση στην υλοποίηση αυτών που είχε υποσχεθεί προεκλογικά. Τρίτο και τελευταίο, μπόρεσε ή όχι να αντιμετωπίσει τα πολλά απρόοπτα που έτυχαν στον δρόμο της αυτά τα τρεισήμισι χρόνια που κυβερνά. Αυτά είναι τα τρία κριτήρια και νομίζω ότι και στα τρία η κυβέρνηση αντικειμενικά παίρνει έναν καλό βαθμό και δη από αυτούς που δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν την Νέα Δημοκρατία και νομίζω ότι αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία».

«Μέσα στον Ιανουάριο, ίσως μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου, θα έχουμε τελειώσει με την ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων…»

Σε σχέση με τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και πότε τοποθετείται χρονικά η ανακοίνωση των υποψηφίων, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Καβάλας υπογράμμισε: «Νομίζω ότι τα πράγματα, όσον αφορά τα ψηφοδέλτια, έχουν ξεκαθαρίσει. Δεν είμαι σε θέση να ξέρω κι ούτε ποτέ η νομαρχιακή έπαιζε καθοριστικό ρόλο στη συγκρότηση των τοπικών ψηφοδελτίων. Συμβουλευτικά κατά διαστήματα όποτε της ζητείται δίνει την άποψή της, όπως έγινε και στην προκειμένη περίπτωση, κυρίως για ονόματα γυναικών. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι η πολιτική επιτροπή κι ένας κύκλος ανθρώπων που ασχολούνται με αυτά, μέσα στον Ιανουάριο, ίσως μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου, θα έχουν τελειώσει, ώστε να γίνει η ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων».

«Δεν είναι δυνατό να πάμε σε εκλογές μέσα σε αυτό το τοξικό κλίμα. Πρέπει να εκλείψει από τα πολιτικά δρώμενα…»

 Κληθείς να σχολιάσει τα όσα πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τα όσα δήλωσε η πρώην γραμματέας του κ. Καλογρίτσα αναφορικά με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο κ. Δράκος ανέφερε: «Εγώ είμαι κατά όλων αυτών, δεν είναι δυνατό να πάμε σε εκλογές μέσα σε αυτό το τοξικό κλίμα. Πρέπει να εκλείψει από τα πολιτικά δρώμενα. Πρέπει να μιλήσουμε για το τι θα κάνουμε, για τα προβλήματα των πολιτών και με ποιον τρόπο θα μπορέσουμε να λύσουμε αυτά τα προβλήματα. Άρα το τοξικό κλίμα, που κυρίως θέλει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., νομίζω ότι δεν πρέπει να πρυτανεύσει. Είμαι κατά αυτών των πραγμάτων, δεν μπήκα ποτέ σε τέτοια λογική. Θέλω οι αναμετρήσεις να γίνονται με πολιτικούς όρους. Έτσι θα πορευτώ τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο».

«Η έναρξη της προεκλογικής περιόδου θα γίνει ουσιαστικά στις 29 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο LUCY. Εκεί θα δοθεί η κατευθυντήριος γραμμή για τις επικείμενες εκλογές…»

 Τέλος, αναφορικά με την κομματική εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Καβάλας δήλωσε: «Η έναρξη της προεκλογικής περιόδου θα γίνει ουσιαστικά στις 29 Ιανουαρίου, το πρωί της Κυριακής στο ξενοδοχείο LUCY. Εκεί θα δοθεί η κατευθυντήριος γραμμή για τις επικείμενες εκλογές. Θα γίνει κάλεσμα σε όλα τα παλαιά στελέχη που θα είναι η αιχμή του δόρατος και σε αυτήν την εκλογική μάχη που θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες, ώστε να πάμε στις εκλογές με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το κόμμα μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...