Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μακάριος: Τρεις προτάσεις για την ανάδειξη του παράλιου τείχους της Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Τρεις προτάσεις για την ανάδειξη και αξιοποίηση του παράλιου τείχους της Καβάλας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας διατύπωσε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε σήμερα με το Δήμαρχο Καβάλας κ. Θ. Μουριάδη, τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της Ο.Λ.Κ. Α.Ε., κυρία Αν. Θυσιάδου και την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας – Θάσου, κυρία Στ. Δαδάκη.

Συγκεκριμένα, ζήτησε τη συνεργασία όλων, προκειμένου:

  1. Αρχικά να καθαριστεί το παράλιο τείχος.
  2. Ακολούθως, οι δύο σκάλες, αυτή που κατά το παρελθόν οδηγούσε στο σπίτι του Στρατηγού, επί γερμανικής κατοχής και αυτή στο παλαιό νοσοκομείο, να παραδοθούν προς χρήση στους πολίτες.
  3. Παράλληλα, η δεξαμενή ύδρευσης να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο πολυχώρο γνώσης και διασύνδεσης του παρελθόντος με το παρόν, προσελκύοντας τη νέα γενιά να γνωρίσει την ιστορία της πόλης.

Όπως ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, «πρόκειται για ένα τείχος το οποίο είναι φορτωμένο με ιστορία. Ένα κομμάτι της ταυτότητας της πόλης μας που όμως χρήζει άμεσης φροντίδας. Κάθε ιστορική εποχή έχει αφήσει το αποτύπωμά της εκεί. Κάθε εποχή έχει μια δική της ιστορία να διηγηθεί. Και η δική μας εποχή είναι αυτή που δεν θα το αφήσει παραμελημένο».

Το έργο αυτό, σημείωσε, δεν έχει μεγάλο κόστος, αλλά αντίθετα σημαντικά οφέλη και εξήγησε: «Αφενός θα βελτιωθεί η καθημερινότητα των κατοίκων της Παναγίας, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα και εναλλακτικής, συντομότερης πρόσβασης στη χερσόνησο και αφετέρου οι επισκέπτες του χώρου θα μπορούν να “ταξιδέψουν” στο χρόνο και στην ιστορία του τόπου μας, με θέα το απέραντο γαλάζιο και την ομορφιά του ανάγλυφου της πόλεως».

Απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στη σύσκεψη, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε: «Μόνο εάν εμείς εδώ τώρα μπορέσουμε να συνεννοηθούμε, θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε τη μοναδική φυσιογνωμία, την ομορφιά και την ιστορικότητα της Καβάλας μας. Και μόνο τότε, οι νέες γενιές – τα παιδιά μας – θα έχουν την ευκαιρία να σταθούν υπερήφανα δίπλα στα τοπόσημά μας, Και μόνο έτσι θα μπορέσει και η επόμενη γενιά αλλά και η πόλη μας να είναι καλύτερη. Αν εμείς δεν δραστηριοποιηθούμε σήμερα, θα τους απογοητεύσουμε και τότε όλοι μας θα αποτελέσουμε ένα μικρό αστερίσκο στα αζήτητα της ιστορίας».

Σύμφωνα με την κυρία Δαδάκη, οι προτάσεις του κ. Λαζαρίδη εντάσσονται μέσα στις Στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ), συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην περαιτέρω ανάδειξη της χερσονήσου της Παναγίας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...