Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μακάριος Λαζαρίδης: Δεν μπορεί να μας κουνάει το δάκτυλο η κα Ελευθεριάδου

Ημέρα:

spot_img

Ο βουλευτής της ΝΔ στην Καβάλα κ. Μακάριος Λαζαρίδης σχολιάζει το θέμα της βουλεύτριας Τάνιας Ελευθεριάδου που τον τελευταίο καιρό έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις. Όπως είπε το ζήτημα που προέκυψε, αποδεικνύει αφενός το ότι είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση και αφετέρου έχει να κάνει με το πολιτικό μας σύστημα.

Αναλυτικά ο κ. Λαζαρίδης επισημαίνει:

Η κ. Ελευθεριάδου, επιτιθέμενη κατά των πολιτικών στελεχών της ΝΔ και του πρωθυπουργού, δεν έχει πλέον το πολιτικό ανάστημα να το κάνει και δεν θα μπορεί να μας κουνάει το δάκτυλο. Για να το κάνει αυτό πρέπει να είναι σε όλα σωστή. Η προσωπική μου άποψη είναι πως όταν οι πολίτες σου κάνουν την ύψιστη τιμή να σε στείλουν στο Κοινοβούλιο, δεν είναι δυνατόν, είτε υπάρχει ασυμβίβαστο, είτε όχι, να παίρνεις δουλειές από το ελληνικό δημόσιο.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε συνεργασία με έγκριτους συνταγματολόγους και νομικούς θα αναλάβω μια πρωτοβουλία νομοθετική, έτσι ώστε από τούδε και το εξής οι βουλευτές να μην έχουν την δυνατότητα να παίρνουν δουλειές από τον δημόσιο τομέα. Θα το κάνω αυτό, γιατί θεωρώ πως είναι αναγκαίο να κτίσουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και τους πολιτικούς. Μια σχέση εμπιστοσύνης, για να μπορέσει η χώρα να πάει παρακάτω, μια σχέση που στη διάρκεια των μνημονίων είχε διαρραγεί. Αυτό το θεωρώ κρίσιμο γιατί πρέπει να πάμε την Ελλάδα εκεί που της αξίζει.

Όλο αυτό διαπερνά οριζόντια το πολιτικό σύστημα. Υποθέσεις όπως των Πάτση, Καϊλή και τώρα της κ. Ελευθεριάδου με την υπόθεση του ΕΦΚΑ, δηλητηριάζουν τις σχέσεις των πολιτών με τους πολιτικούς. Με ανησυχεί πως τέτοιου είδους συμπεριφορές μπορεί να εκκολάψουν ξανά το αυγό του φιδιού. Πρέπει όλα τα πολιτικά στελέχη και κόμματα και ειδικά εμείς που μπήκαμε τώρα στη πολιτική να κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε να μπορούμε να πείσουμε τους πολίτες ότι έχουμε μια διαφορετική αντίληψη για τη πολιτική.

Από κει και πέρα σε ότι αφορά την περίπτωση της κ. Ελευθεριάδου, περιμένω απ’ την ίδια να μας πει, με πειστικές απαντήσεις, πόσες υποθέσεις έχει πάρει από τον ΕΦΚΑ της Καβάλας από το 2019 και μετά, όταν εκλέχθηκε και μετά, γιατί σύμφωνα με εκείνη συνεργάζεται με τον ΕΦΚΑ από το 2011. Από τότε μέχρι το 2019 δεν ήταν βουλευτής. Με ενδιαφέρει πόσες υποθέσεις πήρε από το 2019 μέχρι σήμερα. Και ένα ευρώ να έχει πάρει απ’ το ελληνικό δημόσιο, για μένα είναι λάθος. Και εγώ έχω προτάσεις από φορείς του ελληνικού δημοσίου και από ιδιώτες, για να παρέχω συμβουλές επικοινωνιακού χαρακτήρα. Δεν το έκανα και δεν θα το κάνω ποτέ και αυτό γιατί θέλω να ασκώ απρόσκοπτα το λειτούργημα του βουλευτή και να μην το χρησιμοποιώ για άλλες δουλειές και προσεγγίσεις.

Περιμένω λοιπόν, από την κ. Ελευθεριάδου να μας πει πόσες υποθέσεις έχει πάρει μέχρι τώρα, αν θα συνεχίσει να παίρνει δουλειές από τον ΕΦΚΑ ή το ελληνικό δημόσιο. Και κάτι ακόμα που την άκουσα να λέει σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, κάτι που είναι βαθιά προσβλητικό έως και συκοφαντικό. Δηλαδή άφησε υπονοούμενα ότι σήμερα στελέχη της ΝΔ και βουλευτές παίρνουν δουλειές από το δημόσιο. Όπως λέει, τα τοπικά στελέχη της ΝΔ που έχουν αξιώματα στην αυτοδιοίκηση και το Κοινοβούλιο, (Λαζαρίδης, Παναγιωτόπουλος και Πασχαλίδης), να δούμε τι συμβάσεις έχουν συνάψει με το ελληνικό δημόσιο, με ποιους φορείς συνεργάζονται και πόσα χρήματα έχουν πάρει κατά την διάρκεια της θητείας τους. Επίσης λέει για την ΝΔ, ότι θα πρέπει να ελέγξουν και να δουν οι κ. κ. Δράκος, Γραμμένος και Λαζαρίδης, τα στοιχεία, να ανοίξουν την ΔΙΑΥΓΕΙΑ και μετά θα τα ξαναπούμε. Εγώ αυτό που λέω στην κ. Ελευθεριάδου είναι πως σήμερα πρέπει να δώσει τα στοιχεία, ποιος από τους δύο ή τρείς από τους βουλευτές της ΝΔ έχουν συνάψει με το ελληνικό δημόσιο συμβάσεις, και τα χρήματα που έχουμε πάρει κατά την διάρκεια της θητείας μας. Αν δεν το κάνει, είναι καθαρή πολιτική συκοφαντία και όχι μόνο. Οι συκοφάντες συνήθως οδηγούνται στις αίθουσες των Δικαστηρίων. Καλά θα κάνει λοιπόν η κ. Ελευθεριάδου να μας δώσει τα στοιχεία, να μας πει ποιοι είναι αυτοί οι φορείς ή να ζητήσει συγνώμη, ή να πει πως “είπα μια κουβέντα παραπάνω πάνω στην προσωπική αγωνία που έχω”.

«Ανθρώπινα μπορώ να την καταλάβω», λέει ο κ. Λαζαρίδης, «γιατί περνά μια δύσκολη προσωπική στιγμή, έχει πληγεί το πολιτικό της γόητρο καθώς μέχρι τώρα το μόνο που έκανε ήταν να κουνάει το δάκτυλο στους πολιτικούς της αντιπάλους. Συμπάσχω κιόλας μαζί της. Όμως από κει και πέρα δε μπορεί να πετάει λάσπη τον ανεμιστήρα για να καλύψει τις αποκαλύψεις της ΝΔ για το πρόσωπό της. Θα αναμένω τις απαντήσεις της στα τρία ζητήματα, δηλαδή πόσες υποθέσεις έχει πάρει, αν θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τον ΕΦΚΑ και να μας δώσει τα στοιχεία για τους βουλευτές που λέει πως έχουμε πάρει δουλειές από το ελληνικό δημόσιο».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...