Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κ. Μορφίδης: Έγιναν λάθη στη διαχείριση της πανδημίας

Ημέρα:

spot_img

Σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση, για τους χειρισμούς της στην πανδημία του κορωνοϊού, εξαπέλυσε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Καβάλας και πρώην βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Μορφίδης.

Τόσο στο υγειονομικό, όσο και στο οικονομικό κομμάτι, ο κ. Μορφίδης εντοπίζει τεράστιες ευθύνες στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτσάκη, κάνοντας λόγο για αναλγησία και λάθος διαχείριση που είχαν σαν αποτέλεσμα να φτάσουμε στη σημερινή δύσκολη κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα.

«Τέσσερις εβδομάδες πλέον εγκλεισμού για όλους μας και μετά λύπης διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχουν αποτελέσματα – Η πανδημία έχει ξεπεράσει την Κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να την προλάβει με μέτρα που δεν μπορούν να το κάνουν»

«Η Κυβέρνηση, δυστυχώς, αντί να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό, προσπαθεί να κρύψει τα κρούσματα. Προσπαθεί να πλασάρει το ίδιο παραμύθι, ότι δηλαδή όλα είναι καλά κι ότι χειρίζεται με επιτυχία την πανδημία. Τέσσερις εβδομάδες πλέον εγκλεισμού για όλους μας και μετά λύπης διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχουν αποτελέσματα. Οι θάνατοι συνεχίζουν να είναι πολλοί, οι Μ.Ε.Θ. είναι ασφυκτικά γεμάτες κι αυτό δείχνει ότι έχει ξεφύγει η κατάσταση. Η πανδημία έχει ξεπεράσει την Κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να την προλάβει με μέτρα που δεν μπορούν να το κάνουν», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο Κώστας Μορφίδης.

«Οι ευθύνες της Κυβέρνησης είναι εγκληματικές για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την πανδημία…»

«Φυσικά όλες αυτές οι αστοχίες έχουν μεγάλο αντίκτυπο και στην Οικονομία. Θέλοντας να στηρίξουν την Οικονομία, άφησαν την νόσο ανεξέλεγκτη, δεν έλαβαν μέτρα το καλοκαίρι, διαχειρίστηκαν λάθος τον Τουρισμό, έκαναν λάθος διαχείριση και στα σχολεία και φτάσαμε σε αυτό το σημείο σήμερα, να μην ξέρει κανένας το τι θα γίνει αύριο κι αν υπάρχει ελπίδα να καλυτερεύσει αυτή η κατάσταση, που παραμένει σταθερά κρίσιμη. Οι ευθύνες της Κυβέρνησης είναι εγκληματικές για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την πανδημία», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

«Εκτός από ανάλγητη, η Κυβέρνηση είναι και τραγική, γιατί προσπαθεί να περάσει την εικόνα του ανέμελου πρωθυπουργού που πηγαίνει για ποδήλατο στην Πάρνηθα, αντί να σκύψει πάνω από τα προβλήματα, αυτός κι όσοι είναι σε θέσεις ευθύνης»

«Σήμερα δεν ξέρουμε πόσα κρούσματα έχουμε, ο Ε.Ο.Δ.Υ. κρύβει τα στοιχεία, το λένε άπαντες, μαθαίνουμε λίγα για τα όσα συμβαίνουν στα Νοσοκομεία, ειδικά της Βόρειας Ελλάδας. Είδαμε την περίπτωση της Δράμας, την περίπτωση του Κιλκίς, με αρρώστους σε απλές κλίνες ενώ έχουν ανάγκη από Μ.Ε.Θ. Το προσωπικό καταβάλλει κάθε προσπάθεια, αλλά δεν φτάνει, όταν ένα μεγάλο μέρος των υγειονομικών νοσούν από τον κορωνοϊό. Άρα οι ευθύνες της Κυβέρνησης είναι τεράστιες για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν και συνεχίζουν να χειρίζονται την κατάσταση. Εκτός από ανάλγητη, η Κυβέρνηση είναι και τραγική, γιατί προσπαθεί να περάσει την εικόνα του ανέμελου πρωθυπουργού που πηγαίνει για ποδήλατο στην Πάρνηθα, αντί να σκύψει πάνω από τα προβλήματα, αυτός κι όσοι είναι σε θέσεις ευθύνης», επισήμανε ακόμη ο Κώστας Μορφίδης.

«Δεν υπάρχει κανένας επαγγελματικός κλάδος που να λέει έστω μια καλή κουβέντα για τα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση. Δυστυχώς, με δάνεια δεν λύνεται το πρόβλημα…»

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα συμβαίνουν στον τομέα της Οικονομίας κι αν τα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση είναι επαρκή, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Π.Ε. Καβάλας, σημείωσε: «Δεν υπάρχει κανένας επαγγελματικός κλάδος που να λέει έστω μια καλή κουβέντα για τα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση. Δυστυχώς, με δάνεια δεν λύνεται το πρόβλημα. Θα έπρεπε να υπάρξει γενναία χρηματοδότηση της αγοράς, εφόσον με εντολή της Κυβέρνησης κλείνει. Θα πρέπει πραγματικά να πιέσουν οι επαγγελματίες να αναζητηθούν οι ευθύνες για αυτή την κατάσταση στην οποία φτάσαμε, γιατί αύριο όταν με το καλό καταφέρουν να ανοίξουν τα καταστήματά τους, το μόνο που θα έχουν να αντιμετωπίσουν όταν βάλουν το κλειδί στην πόρτα του καταστήματός τους, θα είναι χρέη και μόνο».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...