Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κώστας Παπακοσμάς: «Το ΚΙΝΑΛ πρέπει να αρθρώσει έναν σοβαρό πολιτικό λόγο…»

Ημέρα:

spot_img

Έλλειμμα στην παρουσίαση των θέσεων του Κινήματος Αλλαγής, διαπιστώνει ο Κώστας Παπακοσμάς, ο οποίος ήταν υποψήφιος βουλευτής Καβάλας με το κόμμα στις εκλογές του περασμένου Ιουλίου.

Ο κ. Παπακοσμάς σχολίασε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», τα όσα συνέβησαν πρόσφατα τόσο στη Δ.Ε.Θ. με το κόκκινο φόντο στην ομιλία της Φ. Γεννηματά, όσο και με την περίφημη πλέον αφίσα του ΚΙΝ.ΑΛ. για τα εργασιακά, η οποία προκάλεσε σάλο, έντονες συζητήσεις, αλλά και πολύ …τρολάρισμα στο διαδίκτυο!

Από το κόκκινο φόντο στη Δ.Ε.Θ. στην κόκκινη αφίσα που παρέπεμπε σε… Κ.Κ.Ε.!

Η εν λόγω αφίσα, αφού πρώτα κοκκίνισε, μετά πρασίνισε, ανέβηκε και κατέβηκε. Την περασμένη Δευτέρα, όταν η Φώφη Γεννηματά βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για τη Δ.Ε.Θ. και μίλησε σε κόκκινο φόντο με κόκκινο σακάκι, πολλοί ήταν αυτοί που το σχολίασαν. Όταν την Πέμπτη ανέβηκε μια αφίσα από το ΚΙΝ.ΑΛ. για να σχολιάσει το κόμμα τις αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση στα εργασιακά, ήταν τότε που για τα καλά τα social media, πήραν στην κυριολεξία φωτιά! Η κατακόκκινη αφίσα, με το εργοστάσιο και την καμινάδα του που καταλήγει να είναι μια υψωμένη γροθιά, παρέπεμπε περισσότερο σε… Σοβιετική Ένωση και Κ.Κ.Ε., όπως άλλωστε και το μήνυμα: «Η κυβέρνηση θα μας βρει απέναντι μέσα κι έξω από τη Βουλή». Έτσι μετά τις αντιδράσεις ήρθε μια άλλη αφίσα, όπου το κόκκινο έγινε πράσινο, η γροθιά έγινε… πόντιουμ, ενώ το μήνυμα παρέμεινε το ίδιο!

«Οφείλω να πω ότι και το Κίνημα Αλλαγής θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στην επικοινωνιακή του πολιτική…»

«Έχουμε μια αναφορά σε θέματα όχι πολιτικής, αλλά εμφανισιακής πολιτικής. Γίνεται σχόλιο για την αφίσα του Κινήματος Αλλαγής, η οποία αποσύρθηκε και αφήνουμε στην άκρη το μείζον θέμα που δημιουργείται με την αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις. Νομίζω ότι ξεφεύγουμε αρκετά από το ζήτημα της πολιτικής, κυρίως από αυτούς οι οποίοι ασχολούνται με τέτοιου είδους θέματα, από την άλλη όμως οφείλω να πω ότι και το Κίνημα Αλλαγής θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στην επικοινωνιακή του πολιτική. Μπορεί να μην είναι το μείζον ο χαρακτηρισμός μιας αφίσας ή η χρωματική της παρουσία, αλλά το μείζον είναι κατά πόσον αυτός ο πολιτικός χώρος μπορεί να παρουσιάσει την πρόταση εκείνη που να γίνει πιστευτή ή να προσφέρει στην αναγέννηση της χώρας. Εδώ θα έλεγα ότι έχουμε ως Κίνημα Αλλαγής ένα έλλειμμα όσον αφορά την παρουσίαση των θέσεών μας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο Κώστας Παπακοσμάς.

«Νομίζω ότι πρέπει να βρεθούμε πιο κοντά στον λαό, πιο κοντά στα προβλήματα με θέσεις, να μην κυνηγάμε μάγισσες και το κυριότερο, να αρθρώσουμε έναν σοβαρό πολιτικό λόγο…»

«Θα ήθελα όμως να κάνω και την κριτική μου απέναντι στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. Θα περίμενα περισσότερη δράση, επαφή με την κοινωνία, με τους κοινωνικούς φορείς, με την αυτοδιοίκηση. Δυστυχώς, περιοριζόμαστε μόνο στην επικοινωνιακή πολιτική, στα σχήματα, στην ηλεκτρονική παρουσίαση. Το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑ.ΣΟ.Κ., ήταν ένα κόμμα που στηριζόταν πάντα στην λαϊκή παρουσία. Νομίζω ότι πρέπει να βρεθούμε πιο κοντά στον λαό, πιο κοντά στα προβλήματα με θέσεις, να μην κυνηγάμε μάγισσες και το κυριότερο, να αρθρώσουμε έναν σοβαρό πολιτικό λόγο, ο οποίος θα γίνει το πρόταγμά μας για τα επόμενα χρόνια, κάνοντας την κριτική μας στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά ταυτόχρονα κρατώντας και τις αποστάσεις μας στην λαϊκίστικη κριτική του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Παπακοσμάς.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εκλογές ΤΕΕ: Ζητούμενο είναι η μεγάλη συμμετοχή

Απόστολος Παυλίδης: Τη συμμετοχή τη θέλουμε και μετά τις...

Μ. Λαζαρίδης: Ισχυρή Ελλάδα στις Βρυξέλες και πολιτική σταθερότητα

«Οι επικείμενες ευρωεκλογές έχουν δύο διαστάσεις, οι οποίες είναι...

Πόνος και Δικαίωση: Η ιστορία ενός πατέρα που κατηγορήθηκε ψευδώς

Σήμερα θα πούμε μια σύντομη ιστορία με ένα πατέρα...

Ίδια γεύση με πέρυσι αφήνει η σχολική χρονιά

Αργύρης Μυστακίδης: Στις πανελλαδικές εξετάσεις κανείς δεν προσέρχεται έχοντας...

Ενημέρωσαν τον Θ. Μαρκόπουλο για τα θέματα του Αμυγδαλεώνα

Τα θέματα που απασχολούν την κοινότητα του Αμυγδαλεώνα και...

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν...

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος...