Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Κώστας Μορφίδης: «Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης στο προσφυγικό»

Ημέρα:

spot_img

«Είναι ένα ακόμη επεισόδιο, ίσως το πιο δραματικό θα έλεγα, στην αποτυχημένη πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στο προσφυγικό».

Τα παραπάνω υπογράμμισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Π.Ε. Καβάλας, Κώστας Μορφίδης, σχολιάζοντας τα δραματικά γεγονότα που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες σε Χίο και Λέσβο, όπου οι κάτοικοι συγκρούονται άγρια με τις αστυνομικές δυνάμεις για τις κλειστές δομές φιλοξενίας προσφύγων.

Αποτυχία της κυβέρνησης να διαχειριστεί το πρόβλημα -Ρίχνει στα τάρταρα τα νησιά για να δημιουργήσει τις κλειστές δομές

«Η κυβέρνηση, αφού απέτυχε να διαχειριστεί το πρόβλημα, τώρα έχει πάρει την απόφαση να δημιουργήσει κλειστά κέντρα στα νησιά. Αυτό έγινε μετά και από την πίεση των δικών της δημάρχων σε όλη τη χώρα, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς είχαν υποσχεθεί στους ψηφοφόρους τους ότι δεν πρόκειται να φιλοξενήσουν κανέναν πρόσφυγα για να μπορέσουν να εκλεγούν. Έτσι αποφασίζει τώρα να ρίξει στα τάρταρα τα τρία νησιά και να δημιουργήσει αυτές τις κλειστές δομές και εκεί να στοιβάξει όλους τους πρόσφυγες, οι οποίοι υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα νησιά ή αυτούς που πιθανόν θα περάσουν στη χώρα μας το επόμενο διάστημα», σημείωσε σχετικά ο Κώστας Μορφίδης.

«Στόχος της κυβέρνησης να μπορέσουν οι «εθνικοί εργολάβοι», στους οποίους μοίρασε τα τρία έργα, να κάνουν τη δουλειά τους…»

«Αυτό το κάνει με έναν τρόπο εντελώς αντιδημοκρατικό, χωρίς να πάρει τη γνώμη των τοπικών κοινωνιών στεκόμενη απέναντι στα ψηφίσματα των Δημοτικών Συμβουλίων, των τοπικών φορέων και όλων των ανθρώπων και μάλιστα με έναν τρόπο αποβατικό θα έλεγα, από τη στιγμή που μέσα σε μία νύχτα αποβιβάστηκαν σε Λέσβο και Χίο δυνάμεις των ΜΑΤ και του Στρατού για να περιφρουρήσουν τις περιοχές, έτσι ώστε να μπορέσουν οι «εθνικοί εργολάβοι», στους οποίους μοίρασε τα τρία έργα, να κάνουν τη δουλειά τους», τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

«Οι ευθύνες που έχει η κυβέρνηση είναι τεράστιες για το πώς έφτασε το πρόβλημα μέχρι εδώ, χωρίς να υπάρχει σχέδιο, χωρίς να υπάρχει μία λύση, για την οποία να είμαστε σίγουροι ότι θα αποδώσει καρπούς…»

«Αυτό που είναι το πιο ανησυχητικό από όλα, είναι ο τρόπος με τον οποίο οι δυνάμεις των  ΜΑΤ φέρθηκαν στους ανθρώπους των νησιών. Αυτοί που τόσα χρόνια κατάφεραν να διαχειριστούν και να συμβάλλουν στη λύση του προβλήματος του προσφυγικού και μάλιστα πήραμε συγχαρητήρια από όλο τον κόσμο για την ανθρωπιά, για την αλληλεγγύη, την οποία έδειξαν οι νησιώτες μας τα προηγούμενα χρόνια, ξαφνικά βρίσκονται τώρα να τρώνε ξύλο από τα ΜΑΤ και ουσιαστικά να πληρώνουν τη νύφη και να κινδυνεύουν, γιατί όπως και να το κάνουμε, σε συγκρούσεις αυτού του είδους υπάρχει πάντα ο κίνδυνος τα πράγματα να χειροτερέψουν από τη μία στιγμή στην άλλη. Οι ευθύνες που έχει η κυβέρνηση είναι τεράστιες για το πώς έφτασε το πρόβλημα μέχρι εδώ, χωρίς να υπάρχει σχέδιο, χωρίς να υπάρχει μία λύση, για την οποία να είμαστε σίγουροι ότι θα αποδώσει καρπούς, γιατί και αυτά που γίνονται τώρα δεν είμαστε σίγουροι ότι μπορούν να αποδώσουν στο ελάχιστο και να έχουν οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα στο μέλλον», ανέφερε καταληκτικά στα όσα είπε για το θέμα στον «Ε» ο Κώστας Μορφίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...