Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κώστας Μορφίδης: «Κάποια στελέχη του ΚΙΝΑΛ λογικό είναι να κοιτάζουν προς τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.»

Ημέρα:

spot_img

Στην Καβάλα θα βρεθεί την Πέμπτη (21/2) και την Παρασκευή (22/2) ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος θα είναι ο κεντρικός ομιλητής πολιτικής εκδήλωσης που διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 20.00 την Πέμπτη (21/2) στην αίθουσα «Φίλιππος» του airotel Galaxy, με θέμα «Η κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη στη μεταμνημονιακή εποχή», ενώ την Παρασκευή (22/2) στις 10.30, ο κ. Τσακαλώτος θα συναντηθεί με οικονομικούς φορείς της Π.Ε. Καβάλας στο Επιμελητήριο.

Κ. Μορφίδης: «Στην Καβάλα πάντα κάναμε τέτοιες εκδηλώσεις κι έτσι θα συνεχίσουμε στην κατεύθυνση της ενημέρωσης των πολιτών και της συζήτησης των βασικών θεμάτων της πολιτικής σκηνής»

«Το θέμα της εκδήλωσης νομίζω ότι είναι κάτι που ενδιαφέρει όλους μας. Η πρόταση δηλαδή που έχει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για το πώς πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα από την στιγμή που έχουμε φύγει από τις δεσμεύσεις των μνημονίων», σχολίασε σχετικά με την επίσκεψη του κ. Τσακαλώτου, ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κώστας Μορφίδης, με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο».

Ερωτηθείς για το αν η παρουσία του υπουργού Οικονομικών στην Καβάλα εντάσσεται σε ένα πλαίσιο προεκλογικών εξορμήσεων κορυφαίων στελεχών της κυβερνώσας παράταξης ανά την Ελλάδα, ο κ. Μορφίδης απάντησε: «Όχι, δεν εντάσσεται σ’ ένα τέτοιο πλαίσιο γιατί εμείς στην Καβάλα πάντα κάναμε τέτοιες εκδηλώσεις κι έτσι θα συνεχίσουμε στην κατεύθυνση της ενημέρωσης των πολιτών και της συζήτησης των βασικών θεμάτων της πολιτικής σκηνής».

«Η αποχώρηση στελεχών από το ΚΙΝ.ΑΛ. το τελευταίο διάστημα είναι κάτι γενικευμένο κι έχει να κάνει φυσικά με τις θέσεις που παίρνει και τις επιλογές που κάνει η ηγεσία του κόμματος. Κάποια από αυτά τα στελέχη λογικό είναι να κοιτάζουν προς τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.»

Ο Κώστας Μορφίδης κλήθηκε να σχολιάσει και τα όσα συμβαίνουν στον χώρο της Κεντροαριστεράς με την φυγή στελεχών από το ΚΙΝ.ΑΛ. προς τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

«Η αποχώρηση στελεχών από το ΚΙΝ.ΑΛ. το τελευταίο διάστημα είναι κάτι γενικευμένο κι έχει να κάνει φυσικά με τις θέσεις που παίρνει και τις επιλογές που κάνει η ηγεσία του κόμματος. Κάποια από αυτά τα στελέχη λογικό είναι να κοιτάζουν προς τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ή προς την πρόταση που υπάρχει και συζητιέται στην κοινωνία ευρύτατα, για τη δημιουργία ενός προοδευτικού μετώπου που ξεκίνησε μέσα από τη συζήτηση για τη «Συμφωνία των Πρεσπών» και συνεχίζεται ψάχνοντας να βρει έκφραση, ανθρώπους να το στηρίξουν και να συμμετάσχουν σε όλο αυτό το εγχείρημα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μορφίδης.

«Όσοι από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αντιδρούν μάλλον φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που οι ίδιοι προσδοκούν»

«Άρα, είναι πολύ θετικό το ότι κάποιοι από αυτούς που εγκαταλείπουν το ΚΙΝ.ΑΛ. λόγω της πολιτικής του να προσβλέπουν προς τη δημιουργία αυτού του μετώπου», συμπλήρωσε ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Σε σχέση με το πώς βλέπει ο ίδιος τις αντιδράσεις που υπάρχουν μέσα στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την παρουσία τόσων στελεχών από το ΚΙΝ.ΑΛ. στην κυβέρνηση, ανέφερε: «Αυτό δεν θα ήθελα να το κρίνω γιατί είναι δικαίωμά τους να αντιδρούν με οποιονδήποτε τρόπο. Μάλλον όμως φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που οι ίδιοι προσδοκούν».

«Το πρόβλημα που έχει η αντιπολίτευση με τον Παύλο Πολάκη, μάλλον δεν έχει σχέση με την πολιτική, αλλά έχει να κάνει με το ότι έχει μπει μπροστά σε έναν αγώνα κατά της διαφθοράς κι αυτό νομίζω ότι πονάει πάρα πολύ»

Τέλος, ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κλήθηκε να σχολιάσει και το θέμα που ανέκυψε τις τελευταίες ημέρας με το δάνειο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη από την Attica Bank.

«Εάν υπάρχει κάτι που είναι χαριστικό, νομίζω ότι θα πρέπει να διαπιστωθεί, να ερευνηθεί κι από εκεί και πέρα να υπάρξει η απόδοση ευθυνών. Εάν όμως δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, νομίζω ότι η όλη συζήτηση που γίνεται αυτές τις ημέρες είναι μόνο και μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων. Νομίζω ότι υπάρχουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για να δώσουν τις απαραίτητες διευκρινίσεις επ’ αυτού».

Σε σχέση με το διαρκές αίτημα της αντιπολίτευσης για παύση του κ. Πολάκη από τα καθήκοντά του, ο Κώστας Μορφίδης σχολίασε: «Το πρόβλημα που έχει η αντιπολίτευση με τον Παύλο Πολάκη, μάλλον δεν έχει σχέση με την πολιτική, αλλά έχει να κάνει με το ότι έχει μπει μπροστά σε έναν αγώνα κατά της διαφθοράς κι αυτό νομίζω ότι πονάει πάρα πολύ την αντιπολίτευση».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...