Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κωστής Σιμιτσής: «Ο Χρ. Μέτιος είναι ο μαέστρος της ορχήστρας, αλλά δεν θα είμαστε τα τελευταία βιολιά»

Ημέρα:

spot_img

«Οποιαδήποτε συζήτηση για συνεργασία θα γίνει μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου», ξεκαθάρισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο Κωστής Σιμιτσής, ο οποίος εμφανίστηκε θετικός για συνεργασία με τον κ. Μέτιο στο νέο περιφερειακό συμβούλιο της Περιφέρειας ΑΜΘ.

«Εγώ καταρχάς πρέπει να τονίσω ότι είμαι υπέρ της συνεργασίας. Η συνεργασία βοηθάει στο να γίνει κάτι καλό για τον τόπο, να υπάρξει μια καλή, χρηστή διοίκηση για τον δήμο και την περιφέρεια αντίστοιχα. Κατά συνέπεια είναι δεδομένο ότι η θέση μας είναι θετική, όχι μόνο επειδή το ζητάει ο «Κλεισθένης», αλλά επειδή και οι ανάγκες είναι τέτοιες που επιβάλλουν συνεργασίες», ανέφερε αρχικά ο κ. Σιμιτσής.

«Αν μαθαινόταν ότι γίνεται κάποια συνεργασία, είναι προφανές ότι θα αλλοίωνε το πολιτικό μήνυμα των εθνικών εκλογών»

«Όμως να ξεκαθαρίσω δυο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι η συνεργασία δεν είναι απαραίτητο να ταυτίζεται με συνδιοίκηση. Μπορεί να υπάρχει με την καλή επεξεργασία των εισηγήσεων και με την κατανόηση των θέσεων της διοίκησης από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ώστε να βελτιώνονται οι εισηγήσεις. Βεβαίως η συνεργασία μπορεί να φτάσει στο ανώτερο σημείο που μπορεί να είναι και συνδιοίκηση. Έρχομαι στο δεύτερο σημείο. Και οι δυο διεκδικητές της ψήφου μας τη δεύτερη Κυριακή, ζήτησαν τη συνεργασία μου, χωρίς βεβαίως να μπουν σε λεπτομέρειες. Αυτά έγιναν στο διάστημα ανάμεσα στις δυο εκλογικές Κυριακές. Έκανα συνάντηση και με τους δυο ύστερα από δικό τους αίτημα φυσικά. Δεν χρειάστηκε να κάνω λεπτομερή συζήτηση με κανέναν τους, διότι εκείνο που ξεκαθάρισα από την πρώτη στιγμή ήταν ότι οποιαδήποτε συζήτηση για συνεργασία θα γίνει μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Αν μαθαινόταν ότι γίνεται κάποια συνεργασία, είναι προφανές ότι θα αλλοίωνε το πολιτικό μήνυμα των εθνικών εκλογών», υπογράμμισε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Σιμιτσής.

«Πρέπει να γίνει συζήτηση. Δεν μπορούμε να παραχωρήσουμε λευκή επιταγή. Θα πρέπει να γίνουν συζητήσεις με τον κ. Μέτιο. Όλα αυτά δεν θα γίνουν ερήμην της παράταξής μου»

«Δεύτερον, οποιαδήποτε συνεργασία θα πρέπει να γίνει πάνω σε μια προγραμματική σύγκλιση, σε ορισμένα συμφωνημένα ζητήματα, για τα οποία θα υπάρξει προτεραιότητα και για το πως θα διοικηθεί η περιφέρεια εφεξής. Πρέπει να γίνει συζήτηση. Δεν μπορούμε να παραχωρήσουμε λευκή επιταγή. Θα πρέπει να γίνουν συζητήσεις με τον κ. Μέτιο, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές, μετά τις 7 Ιουλίου. Όλα αυτά δεν θα γίνουν ερήμην της παράταξής μου. Ό,τι θα συζητώ με τον κ. Μέτιο θα δίνω σχετική ενημέρωση στους εκλεγμένους και σε ένα μέρος των επιλαχόντων, ώστε να ξέρουν κι αυτοί τι μέλλει γενέσθαι και να συμμετέχουν κι αυτοί στις αποφάσεις. Δεν αποφασίζω μόνος μου λοιπόν, αλλά με τα άλλα μέλη της παράταξης», τόνισε με έμφαση ο Κωστής Σιμιτσής.

«Το πόσο σύντομα θα τελειώσουν αυτά εξαρτάται κυρίως από τον κ. Μέτιο, αυτός έχει το πάνω χέρι. Αυτός είναι ο μαέστρος της ορχήστρας…»

«Εγώ είδα ότι υπήρχε καλό πνεύμα και διάθεση συνεργασίας από τον κ. Μέτιο και από τον κ. Τοψίδη φυσικά, αλλά αναφέρομαι αποκλειστικά στον κ. Μέτιο, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές. Και από τη δική μας πλευρά υπήρξε διάθεση συνεργασίας, το οποίο σημαίνει ότι δεν λέμε όχι εξ ορισμού, αλλά ότι θα συζητήσουμε, θα δούμε, θα πάρουμε τις αποφάσεις μας, θα ακούσουμε τις προτάσεις του κ. Μέτιου και θα δούμε τι θα γίνει. Το πόσο σύντομα θα τελειώσουν αυτά εξαρτάται κυρίως από τον κ. Μέτιο, αυτός έχει το πάνω χέρι. Αυτός είναι ο μαέστρος της ορχήστρας, ζητάει να ενταχθούμε κι εμείς σε αυτή την ορχήστρα. Πολύ καλά, δεν θέλουμε προφανώς να είμαστε εμείς τα πρώτα βιολιά, αλλά δεν θέλουμε να είμαστε και τα τελευταία», συμπλήρωσε σχετικά ο κ. Σιμιτσής.

«Οτιδήποτε γίνει θα γίνει στο πλαίσιο της συνεννόησης και της διάθεσης για συνεργασία που ξαναλέω ότι υπάρχει. Εγώ δεν βάζω κανένα θέμα, περιμένω από τον κ. Μέτιο να ανοίξει τα χαρτιά του και να θέσει το πλαίσιο…»

Τέλος, ερωτηθείς για το αν υπάρχει κάποια σκέψη, στην περίπτωση συνεργασίας με τον κ. Μέτιο, σχετικά με το ποιες θέσεις θα μπορούσαν να καλυφθούν από στελέχη της παράταξής του, ο κ. Σιμιτσής απάντησε: «Οτιδήποτε γίνει θα γίνει στο πλαίσιο της συνεννόησης και της διάθεσης για συνεργασία που ξαναλέω ότι υπάρχει. Εγώ δεν βάζω κανένα θέμα, περιμένω από τον κ. Μέτιο να ανοίξει τα χαρτιά του και να θέσει το πλαίσιο. Νομίζω όμως ότι θα υπάρξει καλή διάθεση και από τη δική του πλευρά, χωρίς εγωισμό και αλαζονεία. Εμείς έχουμε μια μεγάλη εμπειρία, όχι ότι δεν έχει και ο κ. Μέτιος προς Θεού, αλλά ήμουν 8 χρόνια δήμαρχος, ο κ. Γρανάς 4 χρόνια αντιπεριφερειάρχης, ο Ζιμπίδης 13 χρόνια περιφερειακός σύμβουλος, ο Ζαμπουνίδης με τη δική του παρουσία στα κοινά, όπως και ο κ. Δόντσος, όλοι έχουμε να συνεισφέρουμε κάτι. Δεν λέω ότι είμαστε αναντικατάστατοι, αλλά αυτό που μπορούμε να προσφέρουμε είναι πολύ σημαντικό και χρήσιμο για τη σημερινή διοίκηση».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...