Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ιορδάνης Χοροζίδης: Στα συνέδρια το θέμα ηγεσίας είναι ανοικτό

Ημέρα:

spot_img

«Νομίζω ότι το θέμα δημιουργήθηκε με τις συνεντεύξεις που έδωσε ο Π. Γερουλάνος, ότι πρέπει να συγκληθεί συνέδριο ΠΑΣΟΚ για να πάρει αποφάσεις. Επειδή πράγματι αρκετός κόσμος συζήτησε τι γίνεται με το ΠΑΣΟΚ και για να μη μένουν σκοτεινές οι προοπτικές του, γίνεται σύγκληση του συνεδρίου στην κατεύθυνση να δηλωθεί ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ! Αυτή είναι η πρόταση που κάνει η πρόεδρος μας απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι».

Τα παραπάνω τόνισε με δηλώσεις του στον ”Ενήμερο”, ο Ιορδάνης Χοροζίδης, κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στον χώρο του ΚΙΝΑΛ και την πρόθεση της προέδρου Φώφης Γεννηματά, να προχωρήσει σε συνέδριο εντός του Νοεμβρίου.

Οι δηλώσεις της Φώφης Γεννηματά

«Είμαστε αποφασισμένοι και θα επιμείνουμε για να κάνουμε τη δημοκρατική παράταξη ξανά πρωταγωνιστή», δήλωσε σε συνέντευξή της, στο «Έθνος της Κυριακής» η Φώφη Γεννηματά προσθέτοντας: «Πορευόμαστε με αισιοδοξία, κοιτώντας μόνο μπροστά, με βήματα σταθερά στην κατεύθυνση της δικής μας αυτόνομης πορείας, χωρίς ετεροκαθορισμούς και πισωγυρίσματα». Μιλώντας για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ η Φ. Γεννηματά σημειώνει με νόημα πως «διαπιστώνω ότι επιχειρείται η ανακύκλωση μιας στοχευμένης μεμψιμοιρίας. Και δεν θα μείνω απαθής. Κινώ άμεσα τις διαδικασίες σύγκλησης του ήδη προγραμματισμένου έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Εκεί δημοκρατικά μπορούν να τεθούν όλα τα ζητήματα και θα υπάρξουν απαντήσεις. Με το ΠΑΣΟΚ ανοικτό και «ζωντανό» ως κινητήριο δύναμη του Κινήματος Αλλαγής, που είναι στρατηγική και όχι ευκαιριακή μας επιλογή». Παράλληλα ξεκαθάρισε πως ή θα έχει την στήριξη της βάσης του ΠΑΣΟΚ ή θα αποχωρήσει, μια έμμεση παραδοχή ότι για την ίδια δεν τίθεται ζήτημα διαρχία.

«Το θέμα της ηγεσίας στα συνέδρια είναι ανοικτό. Το αν χρειάζεται είναι ζήτημα των μελών κι όχι κάποιου στελέχους…»

«Δεν είναι όπως θα περίμεναν πολλοί αυτό που λόγω του ΚΙΝΑΛ, που είναι ο φορέας που έχει υπό τη σκέπη του κι άλλα κόμματα, ότι ήρθε η ώρα να σταματήσουν τη λειτουργία τους τα άλλα κόμματα. Εκείνο που πρέπει να φανεί είναι ότι τα επιμέρους κόμματα έχουν τη λειτουργία τους και την προοπτική τους και φυσικά και τον δικό τους τρόπο να αποδίδουν τις αξίες τους, τις προτεραιότητές τους και πάντα υπάρχει η συμφωνία μέσα από το ΚΙΝΑΛ για την κυβερνητική πρόταση», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Χοροζίδης.

Σε ερώτηση για το αν πρέπει να τεθεί θέμα ηγεσίας ο Ιορδάνης Χοροζίδης, απάντησε: ”Το θέμα της ηγεσίας στα συνέδρια είναι ανοικτό. Το αν χρειάζεται είναι ζήτημα των μελών κι όχι κάποιου στελέχους που σε κάποιες περιπτώσεις εξυπηρετεί μια θέση σε ένα περιφερειακό όργανο. Δεν το ορίζει ο γραμματέας, αλλά όλα τα μέλη”.

Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει, σε αυτή τη φάση να αναδιοργανωθεί προς την κατεύθυνση που θα ενισχύει την βασική του στρατηγική γραμμή πλεύσης, που είναι η περαιτέρω ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής

Η Φώφη Γεννηματά είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στο συνέδριο, στα μέσα του Νοεμβρίου, θέλοντας να τελειώσει η εκκρεμότητα με το ΠΑΣΟΚ, η οποία τροφοδοτεί εσωστρεφείς συζητήσεις και συντηρεί το κλίμα της αμφισβήτησης της. Η ίδια πέταξε το γάντι στους αντιπάλους της, καλώντας τους, ευθέως, να την αμφισβητήσουν στο Κίνημα Αλλαγής, ουδείς όμως το σήκωσε. Η κ. Γεννηματά, είναι πεπεισμένη, ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει, σε αυτή τη φάση να αναδιοργανωθεί προς την κατεύθυνση που θα ενισχύει την βασική του στρατηγική γραμμή πλεύσης, που είναι η περαιτέρω ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...