Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Θ. Καλπακίδης προς ΣΥΡΙΖΑ: «Οι θύτες θέλουν να φανούν ως θύματα»

Ημέρα:

spot_img

Για πιστή εκτέλεση σχεδίου ανατροπής της κυβέρνησης, κάνει λόγο η ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Καβάλας κατά των αγροτών, που το βράδυ της περασμένης Παρασκευής βρέθηκαν στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου, όπου ήταν προγραμματισμένη εκδήλωση με ομιλητή τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Σωκράτη Φάμελλο. Εξίσου σκληρή είναι όμως και η απάντηση εκ μέρους των αγροτών, με τον Θέμη Καλπακίδη, ο οποίος σχολίασε την ανακοίνωση του τοπικού ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να φορτώσει στην κοινωνία την αποτυχία εφαρμογής των υποσχέσεων που η ίδια έδωσε.

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Καβάλας καταγγέλλει την ακραία αντιδημοκρατική ενέργεια μιας μικρής μερίδας αγροτών, που εδώ και καιρό εκτελώντας πιστά το σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης εμπόδισαν, με βίαιο τρόπο, την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης που ως στόχο είχε την ενημέρωση των πολιτών για τα φλέγοντα θέματα του προσφυγικού, του ασφαλιστικού και της διαπλοκής», αναφέρεται αρχικά στην ανακοίνωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Καβάλας.

«Τους δηλώνουμε ότι το πάρτι τους έχει τελειώσει…»

«Ας μας απαντήσουν οι πρωταγωνιστές  της «παράστασης» για ποιο λόγο αρνήθηκαν να πάρουν μέρος στο διάλογο με τον πρωθυπουργό, στερώντας από τους αγρότες της περιοχής μας την ανάδειξη των προβλημάτων τους; Ας μας απαντήσουν για ποιο λόγο αρνήθηκαν την πρόταση να πάρουν μέρος σε ισότιμο διάλογο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης;

Ας μας απαντήσουν για ποιο λόγο αρνήθηκαν να ακούσουν για το όργιο της διαπλοκής, που εδώ και σαράντα χρόνια οδήγησε τη χώρα και το λαό μας στη φρίκη των μνημονίων.

Ας μας απαντήσουν γιατί αρνήθηκαν να ακούσουν για το προσφυγικό, που αποτελεί το μείζον πρόβλημα της χώρας μας. Δεν συνειδητοποιούν επιτέλους ότι η χώρα μας κινδυνεύει να συνθλιβεί ανάμεσα στις Συμπληγάδες ενός απάνθρωπου συστήματος που απεργάζεται το αύριο της χώρας μας; Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. γνωρίζοντας  πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα, σεβόμενος την αγωνία των αγροτών, επισημαίνει ότι οι συγκεκριμένες αντιδράσεις υποκινούνται από κάποιους ελάχιστους αγρότες που θίγονται τα προκλητικά συμφέροντα τους. Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να εξοριστούν οι πραγματικοί αγρότες από τη γη τους. Δίνουμε μάχη γι’ αυτό. Όπως δίνουμε μάχες για να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες που για δεκαετίες κάνοντας κολεγιές με ένα ένοχο πολιτικό σύστημα καταλήστευσαν το μόχθο των πραγματικών αγροτών. Τους δηλώνουμε ότι το πάρτι τους έχει τελειώσει. Καλούμε τους ανθρώπους της υπαίθρου να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια της κυβέρνησης που ένα μόνο στόχο έχει το να σταθεί όρθια η κοινωνία, υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας των αγροτών . Οι κρυφοί πόθοι τους για ανατροπή την κυβέρνησης της Αριστεράς, με σκοπό να επιστρέψουμε στον «όμορφο κόσμο ηθικό, αγγελικά πλασμένο», δεν θα τους επιτρέψουμε να επαληθευτούν», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Καβάλας.

Θ. Καλπακίδης: «Γίνεται μια προσπάθεια να φανούν ως θύματα, τη στιγμή που είναι οι θύτες»

«Την αποτυχία στην εφαρμογή των υποσχέσεων της, η κυβέρνηση προσπαθεί να τη φορτώσει σε όλη την κοινωνία. Γίνεται μια προσπάθεια να φανούν ως θύματα, τη στιγμή που είναι οι θύτες. Νομίζω ότι αυτοί που θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις είναι αυτοί γιατί δεν μας επέτρεψαν να μπούμε μέσα στο κτήριο για να διαμαρτυρηθούμε. Ας μας πουν γιατί δεν το αναφέρουν αυτό, γιατί δεν αναφέρουν ότι ζητήθηκε να μπουν μόνο τέσσερα άτομα μέσα ή γιατί από τους 200 και πλέον αγρότες που ήταν εκεί οι 150 έλεγαν ότι «σας ψηφίσαμε κι εσείς μας κοροϊδέψατε». Θα έπρεπε ουσιαστικά να αναφέρουν τα πράγματα έτσι όπως έχουν γίνει κι όχι έτσι όπως τα θέλει η κυβέρνηση κι όπως τα θέλουν αυτοί», σημείωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας, Θέμης Καλπακίδης.

«Εμείς συνεχίζουμε κανονικά τον αγώνα μας…»

Ερωτηθείς αναφορικά με το αν υπάρχει σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης από τους αγρότες, αλλά και για την φράση της ανακοίνωσης του τοπικού ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που αναφέρει «γνωρίζοντας πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα», ο κ. Καλπακίδης απάντησε: «Δεν ισχύει αυτό το πράγμα, περί σχεδίου ανατροπής της κυβέρνησης. Εμείς εδώ και καιρό έχουμε πει ότι στηρίζουμε την κυβέρνηση για να μπορέσει να κάνει τις αλλαγές. Αν αυτή δεν το εκμεταλλεύεται είναι δικό της θέμα, εκτός αν ψάχνει την έξοδο διαφυγής. Εμείς συνεχίζουμε κανονικά τον αγώνα μας κι από εκεί και πέρα δεν έχουμε ούτε να απαντήσουμε σε κανέναν, ούτε να έχουμε καμιά αντιπαλότητα με κανέναν. Όποια στιγμή χρειαστεί είμαστε στη διάθεση του καθενός να συνεργαστούμε για να βρεθούν λύσεις. Όποτε θέλουν μπορούν να μας καλέσουν σε διάλογο. Όπως τόσο καιρό τους λέγαμε τις θέσεις μας για το πώς θα λύσουν τα προβλήματα, εμείς μπορούμε να συνεχίσουμε σε αυτό το επίπεδο. Αν κάποιοι θέλουν να μας στοχοποιήσουν (για τη φράση «γνωρίζοντας πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα») και να μας χρησιμοποιήσουν ως εξιλαστήρια θύματα, αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Δηλαδή έχουμε όπως σε άλλες εποχές φακελώματα; Ας βγουν να πουν ο Καλπακίδης είναι αυτό, ο τάδε είναι εκείνο κλπ. Δε κατάλαβα. Και εμείς γνωρίζουμε πράγματα, δηλαδή τι σημαίνει αυτό;».

Να σημειωθεί καταληκτικά ότι σε ερώτηση για το αν έχει αποφασιστεί κάποια κινητοποίηση εκ μέρους των αγροτών εντός των επόμενων, ο κ. Καλπακίδης απάντησε ότι προς το παρόν δεν έχει προγραμματιστεί κάτι συγκεκριμένο.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αυξημένες οι απαιτήσεις για νερό στη Θάσο φέτος

Κώστας Μανίτσας: Ο χειμώνας πέρασε χωρίς βροχές, ήταν μακράν...

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που...

Εξιχνιάστηκαν 5 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος...

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...