Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ηλίας Ιωαννίδης για ΣΥΡΙΖΑ: Το «τέρας» που κατήγγειλαν είναι οι ίδιοι πια

Ημέρα:

spot_img

«Ο δρόμος που ακολουθεί ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν μπορεί παρά να έχει τα αποτελέσματα και τις ενέργειες που βλέπουμε, από τη στιγμή που έχει αποφασίσει να εξυπηρετήσει τους δανειστές, το τρίτο μνημόνιο κι όλες τις αποφάσεις που απορρέουν από την ψήφιση του», τόνισε με δηλώσεις του στο Kavala Web News, ο Ηλίας Ιωαννίδης, πρώην βουλευτής Καβάλας και στέλεχος της «Λαϊκής Ενότητας», μ’ αφορμή το άγριο ξύλο από τα Μ.Α.Τ. στα στελέχη της ΛΑ.Ε. την Τετάρτη (14/3) στην Αθήνα.

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι υποχρεωμένος να επιτεθεί στην πρώτη κατοικία και στη λαϊκή περιουσία. Όταν δικαίως αντιδρούν όλοι αυτοί που υπερασπίζονται τα παλιά συνθήματα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όπως το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», όλους αυτούς που εμποδίζουν τη μεταφορά της λαϊκής περιουσίας στα ξένα funds, τους αντιμετωπίζουν με τα Μ.Α.Τ. με άγριο ξύλο και συλλήψεις», επισήμανε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Ιωαννίδης.

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει αποφασίσει να γίνει ένα σκληρό νεοφιλελεύθερο μνημονιακό κόμμα – Το «τέρας» που κατήγγειλαν είναι οι ίδιοι πια – Τον εαυτό τους βλέπουν στον καθρέφτη και βλέπουν ένα «τέρας», αυτό των μνημονίων…»

«Ακολουθούν δίκες επειδή όπως λένε ότι επιτεθήκαμε στα Μ.Α.Τ. και προκαλέσαμε σωματικές βλάβες σε αστυνομικούς και γι’ αυτό πάμε στα δικαστήρια. Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι. Δικάζονται αυτοί που έφαγαν ξύλο! Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει αποφασίσει να γίνει ένα σκληρό νεοφιλελεύθερο μνημονιακό κόμμα, έχει πια εξάρτηση από τη δόση, γιατί οι πολιτικές που υλοποιεί ούτε παραγωγική ανασυγκρότηση φέρνουν, ούτε αλλάζουν την εικόνα στην οικονομία, αλλά το χειροτερεύουν. Βλέπουμε καθημερινά επιχειρήσεις να κλείνουν, οι νέοι να ψάχνουν δουλειά στο εξωτερικό, οι συνταξιούχοι να παίρνουν όλο και λιγότερα. Υπηρετούν αυτό που κάποτε κατηγορούσαν. Το «τέρας» που κατήγγειλαν είναι οι ίδιοι πια! Τον εαυτό τους βλέπουν στον καθρέφτη και βλέπουν ένα «τέρας», αυτό των μνημονίων, των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, αυτά που θα άλλαζαν. Η νέα ιδεολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι οι τράπεζες και κάτω από τις τράπεζες οι λαϊκές περιουσίες», ανέφερε δηκτικά ο Ηλίας Ιωαννίδης.

«Δεν το καταλαβαίνουν ως πρώην αριστεροί, ότι τέτοιες μεθοδεύσεις και αντιμετωπίσεις αντί να καταστείλουν τα κινήματα τα δυναμώνουν;»

Ερωτηθείς σχετικά με το αν η «Λαϊκή Ενότητα» θα συνεχίσει τον αγώνα της κατά των πλειστηριασμών, ο κ. Ιωαννίδης απάντησε: «Εννοείται, αν είναι δυνατόν. Αυτές οι μεθοδεύσεις μας κάνουν πιο δυνατούς. Δεν το καταλαβαίνουν ως πρώην αριστεροί, ότι τέτοιες μεθοδεύσεις και αντιμετωπίσεις αντί να καταστείλουν τα κινήματα τα δυναμώνουν; Εμείς αφήσαμε θέσεις, υπουργεία, βουλευτιλίκια κι εξουσίες, επειδή είμασταν πάντα στρατευμένοι σε έναν στόχο. Δεν πήγαμε στα σπίτια μας για να κρυβόμαστε, να κοιτάμε τον εαυτούλη μας και μέχρι εκεί. Τα αφήσαμε για να είμαστε αγωνιστές όταν η κοινωνία μας, αντιμετωπίζει τέτοιες επιθετικές πολιτικές, να αντιπαλεύουμε και αγωνιστικά να τις αντιμετωπίζουμε με το κεφάλι ψηλά κι ας μας το …ανοίγουν, για να αποτρέπουμε πλειστηριασμούς και τέτοιες εξελίξεις. Δεν φτάνουμε όμως μόνο εμείς. Καταλαβαίνουμε τους πολίτες που έχουν τελειώσει τα κουράγια τους. Όμως πρέπει να καταλάβει κι ο κόσμος ότι αν όλοι μαζί δεν αντιδράσουμε δεν θα έχουμε αποτελέσματα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που...

Εξιχνιάστηκαν 5 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος...

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...

Κ. Σιμιτσής: Δεν ασχολούμαι με τον κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι θα αναλάβει ως νομικός τους επαγγελματίες...