Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά στην Καβάλα

Ημέρα:

spot_img

Οι υγειονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις που προέκυψαν από την πανδημία του κορωνοϊού, ήταν τα κυριότερα θέματα που συζήτησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, με τοπικούς φορείς και εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων της Καβάλας, στη διάρκεια επίσκεψής της την Τρίτη (14/7) στην πόλη μας.

Την κ. Γεννηματά, συνόδευαν ο γραμματέας του κινήματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ., Παύλος Χρηστίδης, καθώς και ο πρώην βουλευτής Καβάλας, Δημήτρης Παπουτσής, αλλά και ο γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ. στην Καβάλα, Ιορδάνης Χοροζίδης.

«Οι προτάσεις του ΚΙΝ.ΑΛ. δίνουν λύσεις και απαντήσεις στα προβλήματα και η Κυβέρνηση δεν έχει παρά τουλάχιστον, αφού δεν σχεδιάζει, να ακολουθήσει τις δικές μας προτάσεις»

«Τα μέτρα που ανακοινώνει η Κυβέρνηση για τις τοπικές οικονομίες και ιδιαίτερα για τον τουρισμό, είναι ανεπαρκή και καθυστερημένα. Οι αγρότες είναι έξω από οποιοδήποτε σχεδιασμό της Κυβέρνησης και οι εργαζόμενοι καλούνται να αντιμετωπίσουν την εμμονή της «μισή δουλειά, μισός μισθός». Οι άνεργοι είναι τελείως εγκαταλελειμμένοι. 300.000 εγγεγραμμένοι άνεργοι στον Ο.Α.Ε.Δ. δεν έχουν καμιά στήριξη από την Κυβέρνηση. Είναι φανερό ότι η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται. Είμαστε εδώ σε ανοιχτή γραμμή με τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Μέσα σε δυο μέρες συναντιόμαστε σε τρεις νομούς με τους εκπροσώπους της παραγωγικής βάσης της χώρας. Έχουμε προτείνει 150 μέτρα αντιμετώπισης και των υγειονομικών ζητημάτων και θωράκισης κάθε Περιφέρειας, αλλά και μέτρα στήριξης που δοκιμάζονται αυτή τη στιγμή και πλήττονται πάρα πολύ σκληρά από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Οι προτάσεις του ΚΙΝ.ΑΛ. δίνουν λύσεις και απαντήσεις στα προβλήματα και η Κυβέρνηση δεν έχει παρά τουλάχιστον, αφού δεν σχεδιάζει, να ακολουθήσει τις δικές μας προτάσεις», τόνισε σε δηλώσεις που έκανε προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης η Φώφη Γεννηματά.

Συνάντηση και με τον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη

Με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης στο δημαρχείο της πόλης και ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης.

Ο κ. Μουριάδης αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχει επιφέρει στην ομαλή λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης η εφαρμογή της απλής αναλογικής και επισήμανε την ανάγκη αφενός μεν να αλλάξει το υπάρχον εκλογικό σύστημα και αφετέρου να δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες στους Δήμους, συνοδευόμενες από τους απαραίτητους πόρους.

Ο δήμαρχος Καβάλας έκανε εκτενή αναφορά και στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στα Τενάγη Φιλίππων, εξαιτίας των έντονων πλημμυρικών φαινομένων, χαρακτηρίζοντας οικολογικό έγκλημα την προτεινόμενη διάνοιξη σήραγγας για τη μεταφορά των υδάτων από την κεντρική τάφρο στον θαλάσσιο κόλπο της Καβάλας.

Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. συμφώνησε με τις παρατηρήσεις του κ. Μουριάδη για το εκλογικό σύστημα που εφαρμόστηκε στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές και υπογράμμισε ότι ο σημερινός εκλογικός νόμος πρέπει να καταργηθεί, καθώς δεν επιδέχεται οποιαδήποτε διορθωτική παρέμβαση.

Τέλος, η κ. Γεννηματά, ενημέρωσε τον δήμαρχο Καβάλας για την κατάθεση τροπολογίας εκ μέρους του ΚΙΝ.ΑΛ., που αφορά τη μονιμοποίηση των εργαζομένων του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”, ενώ αναφερόμενη στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το ΤΑ.Ι.ΠΕ.Δ., είπε, μεταξύ άλλων, πως η σημερινή κυβέρνηση αποδέχτηκε τις δεσμεύσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προς τους δανειστές μας, με αποτέλεσμα τη συστηματική εκποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, αντί της ουσιαστικής αξιοποίησης της προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των τοπικών κοινωνιών.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...