Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δ. Παπουτσής: Είναι λάθος ότι δεν «χωράει» ο Βενιζέλος στην Κ. Ο. του ΚΙΝ.ΑΛ

Ημέρα:

spot_img

Τον έντονο προβληματισμό του εξέφρασε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας με το Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Παπουτσής, σχετικά με τη ρήξη που επήλθε στις σχέσεις της προέδρου του Κινήματος Φώφης Γεννηματά και του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Ωστόσο, παρά την πικρία του για την εξέλιξη αυτή, ο κ. Παπουτσής ξεκαθάρισε ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής Καβάλας με το ΚΙΝ.ΑΛ., αφού, όπως είπε χαρακτηριστικά, ποτέ του δεν έκανε πίσω σε καμιά πολιτική μάχη.

« Έχω μάθει να αγωνίζομαι για το καλό της παράταξής μας – Με αυτόν τον γνώμονα έδωσα μάχες πάντοτε όπου κλήθηκα, πολλές φορές με υψηλό ψυχικό και συναισθηματικό κόστος»

«Με προβληματίζει ασφαλώς έντονα και με στεναχωρεί η ρήξη που επήλθε ανάμεσα στον κ. Βενιζέλο και τη Φώφη Γεννηματά. Έχω μάθει να αγωνίζομαι για το καλό της παράταξής μας, υποστηρίζοντας και υπερασπιζόμενος πάντοτε τις ιστορικές μας επιλογές, αλήθειες και δίκαια σε αυτή τη μακρά πορεία, με γνώμονα πάντα το ότι η παράταξή μας ιδρύθηκε και λειτουργεί για το γενικό καλό και την πατρίδα. Με αυτόν τον γνώμονα έδωσα μάχες πάντοτε όπου κλήθηκα, πολλές φορές με υψηλό ψυχικό και συναισθηματικό κόστος για τις επιλογές αυτές», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο Δημήτρης Παπουτσής.

«Με μια τέτοια άποψη που θεωρεί ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος δεν χωράει σε μια τέτοια κοινοβουλευτική ομάδα είναι αυτονόητο πως διαφωνώ και αντιλέγω. Θα δώσω όμως τη μάχη»

«Η περίοδος που ακολουθεί, στην οποία θεωρεί η ηγεσία μας ότι δεν είναι απαραίτητος ο Βαγγέλης Βενιζέλος στην επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο ή δεν τον χρειάζεται, ασφαλώς θα είναι μια δύσκολη περίοδος. Με μια τέτοια άποψη που θεωρεί ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος δεν χωράει σε μια τέτοια κοινοβουλευτική ομάδα είναι αυτονόητο πως διαφωνώ και αντιλέγω. Θα δώσω όμως τη μάχη με βάση τις αρχές που προανέφερα, αφού βρισκόμαστε στο μέσον μιας περιόδου κρίσιμης ενόψει των εθνικών εκλογών, υπερασπιζόμενος αυτές τις αλήθειες όπως το έκανε ο κ. Βενιζέλος, χωρίς δισταγμό με πίστη και αφοσίωση ότι έτσι υπηρετούμε το γενικότερο καλό της πατρίδας», υπογράμμισε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Παπουτσής.

«Ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι μια από τις πιο σημαντικές κοινοβουλευτικές προσωπικότητες όλης της μακράς περιόδου»

«Δεν είναι ένα τυπικό και σύνηθες δημόσιο πολιτικό πρόσωπο, αλλά έχει ένα ιδιαίτερα σημαντικό πολιτικό μέγεθος που ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της παράταξής μας. Ο δημόσιος λόγος του πάντοτε ακούγεται με μεγάλη προσοχή ακόμη και από τους πιο σκληρούς του αντιπάλους και πάντοτε έχει να προσφέρει με θετικό τρόπο πράγματα στον δημόσιο διάλογο. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι μια από τις πιο σημαντικές κοινοβουλευτικές προσωπικότητες όλης της μακράς περιόδου, από το 1993 και μετά και νομίζω ότι αυτήν την αξία του και χρησιμότητά του θα έπρεπε να είμαστε σε θέση να την αξιοποιούμε καλύτερα για τη γενικότερη πορεία των πραγμάτων στη χώρα», συμπλήρωσε σχετικά ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ.

«Ελπίζω και εύχομαι αυτή η επιλογή με αυτού του είδους την εξήγηση να ευδοκιμήσει και να έχει πετύχει…»

Σε ερώτηση τέλος, για το αν η επιλογή Καμίνη και η απομάκρυνση του Βαγγέλη Βενιζέλου θα δημιουργήσει προβλήματα στο ΚΙΝ.ΑΛ. απάντησε: « Ελπίζω και εύχομαι αυτή η επιλογή με αυτού του είδους την εξήγηση να ευδοκιμήσει και να έχει πετύχει. Εγώ ως στέλεχος της παράταξης που υπηρετώ με πίστη και όλες μου τις δυνάμεις συνεχώς και αδιαλείπτως διαρκώς χωρίς να ορίζω το φρόνημά μου να είναι κατά περίπτωση λιγότερο ή περισσότερο ανάλογα με τον αρχηγό, θα δώσω αυτή τη μάχη με όλες μου τις δυνάμεις για το καλό της παράταξης και κατ’ επέκταση της χώρας μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...