Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δ. Παπουτσής: Δεν θα γίνουμε δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ

Ημέρα:

spot_img

Το ενδεχόμενο κάθε είδους κυβερνητικής συνεργασίας με Νέα Δημοκρατία και ΣΥ.ΡΙΖ.Α., απέκλεισε ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Δημήτρης Παπουτσής, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», με αφορμή τις εσωκομματικές διαδικασίες στο ΚΙΝ.ΑΛ. για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της παράταξης.

Παράλληλα, με έμφαση υπογράμμισε, ότι η ανοδική πορεία του ΚΙΝ.ΑΛ. στις δημοσκοπήσεις δεν πρέπει να φουσκώσει τα μυαλά των ανθρώπων του Κινήματος, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η παράταξη στην οποία ανήκει, όχι μόνο δεν τελείωσε, αλλά αντίθετα έχει να δώσει πολλά ακόμη στη χώρα.

«Δεν θα γίνουμε δεκανίκι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο όνομα καμιάς προοδευτικής διακυβέρνησης…»

 «Ο ρόλος της παράταξης μας δεν είναι για να αποτελέσει δεκανίκι στο όνομα καμιάς προοδευτικής διακυβέρνησης, έτσι όπως την αντιλαμβάνονται ορισμένοι, θέλοντας να προεξοφλήσουν μια προοπτική μιας κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να συμβεί για μια σειρά από λόγους που έχουν να κάνουν με το ότι στην δημόσια, στην πολιτική ζωή, η διατύπωση λόγων, θέσεων και η επιλογή πράξεων και πρωτοβουλιών, θα πρέπει να έχει μεταξύ άλλων και το στοιχείο του ατομικού και συλλογικού αυτοσεβασμού. Έχουν ειπωθεί τεράστια ιστορικά ψεύδη από την πλευρά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., από συγκεκριμένα στελέχη της ηγετικής του ομάδας, αρχής γενομένης από τον κ. Τσίπρα, αλλά και πρωτοκλασάτους πρώην υπουργούς του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που μεταπήδησαν στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.», σημείωσε σχετικά ο Δημήτρης Παπουτσής.

«Επίσης, δεν προορίζεται η παράταξη μας να γίνει δεκανίκι ή κυβερνητικός εταίρος της Νέας Δημοκρατίας»

«Είναι αδιανόητο να κονιορτοποιήσουμε κάθε στοιχείο ατομικού και συλλογικού αυτοσεβασμού για να βρεθούμε, στο όνομα κάποιας δήθεν προοδευτικής κυβέρνησης της κεντροαριστεράς, με όλους αυτούς που κηλίδωσαν τις αρχές της παράταξης και λιποψύχησαν ακόμη και στις ίδιες τις δικές τους επιλογές. Επίσης, δεν προορίζεται η παράταξη μας να γίνει δεκανίκι ή κυβερνητικός εταίρος της Νέας Δημοκρατίας. Κάτι τέτοιο αποκλείεται για μια σειρά από αυτονόητους ιδεολογικούς και πολιτικούς λόγους. Άλλωστε και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι στην περίπτωση μη επίτευξης αυτοδυναμίας από τις εκλογές θα προσφύγει σε νέες με σκοπό την αυτοδυναμία του κόμματός του», συνέχισε για το ίδιο θέμα ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

«Ελπίδα και προσδοκία μας είναι να προκύψει κάτι σημαντικό από όλη αυτή την εσωκομματική διαδικασία…»

Αναφορικά με την ίδια την εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΚΙΝ.ΑΛ., ο Δημήτρης Παπουτσής επισήμανε: «Ελπίδα και προσδοκία μας είναι να προκύψει κάτι σημαντικό από όλη αυτή τη διαδικασία. Η παράταξή μας, για μια σειρά από ευεξήγητους λόγους που αφορούν στην τελευταία δεκαετία, εξαϋλώθηκε και κινδύνευσε με αφανισμό. Γίνεται μια προσπάθεια τα τελευταία χρόνια να ανασυγκροτηθεί, να ανασυνταχθεί, να δούμε τα «πλάγια» μας, τα «γύρω» μας όπως λέει ο λαός μας, να κοιταχτούμε ξανά στον καθρέφτη μας, να αναδείξουμε το στοιχείο του συλλογικού και ατομικού μας αυτοσεβασμού, να δούμε τα λάθη μας και να υποσχεθούμε εαυτούς και αλλήλους ότι δεν θα τα επαναλάβουμε, ώστε πιο σοφοί και πιο ώριμοι ελπίζω να βγούμε και πιο δυνατοί».

 «Η παράταξη μας δεν πρέπει να ντρέπεται για τον εαυτό της, καθώς συνεισέφερε τόσα πολλά στην περίοδο της μεταπολίτευσης, συνετέλεσε σε έναν σημαντικό βαθμό στην πρόοδο της χώρας…»

 «Το οφείλουμε στην ιστορική μας αναφορά και ταυτότητα, στην ανάγκη να υπερασπιστούμε την παράταξη μας, η οποία τόσα πολλά και δύσκολα υπέστη κυρίως από τους πολιτικούς αντιπάλους μας και μάλιστα με έναν άδικο τρόπο. Το οφείλουμε κυρίως στην ελληνική κοινωνία, στους πολίτες και στην ελληνική δημοκρατία. Η παράταξη μας δεν πρέπει να ντρέπεται για τον εαυτό της, καθώς συνεισέφερε τόσα πολλά στην περίοδο της μεταπολίτευσης, συνετέλεσε σε έναν σημαντικό βαθμό στην πρόοδο της χώρας κι αυτό πρέπει να το υπενθυμίζουμε και να αποτελεί παρακαταθήκη για να πορευθούμε στο μέλλον στα δημόσια πράγματα της χώρας με ακόμη μεγαλύτερη συνεισφορά. Η ελληνική σοσιαλδημοκρατία δεν μπορεί να εξαφανιστεί ξαφνικά. Έχει αρχές, αξίες και αυτές πρέπει να αποτελούν οδηγό μας για μια σταθερή και ανοδική πορεία που πρέπει να έχει η χώρα στους κόλπους της Ε.Ε.», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Παπουτσής.

«Εκείνο που πρέπει πάντοτε να έχουν στο μυαλό τους, όχι μόνο οι υποψήφιοι, αλλά και όλοι όσοι εκφέρουμε δημόσιο λόγο στο όνομα της παράταξής μας, είναι το ουσιαστικό ενδιαφέρον που δείχνει και πάλι η κοινωνία προς εμάς»

Κληθείς να σχολιάσει την μέχρι σήμερα πορεία των υποψηφίων για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ., ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ανέφερε: «Μέσα σε αυτά τα διακυβεύματα καλούνται να κινηθούν και οι έξι υποψήφιοι, με ορίζοντα την ανάδειξη του νέου πολιτικού αρχηγού μας στις 5 ή και στις 12 Δεκεμβρίου. Εκείνο που πρέπει πάντοτε να έχουν στο μυαλό τους, όχι μόνο οι υποψήφιοι, αλλά και όλοι όσοι εκφέρουμε δημόσιο λόγο στο όνομα της παράταξής μας, είναι το ουσιαστικό ενδιαφέρον που δείχνει και πάλι η κοινωνία προς εμάς. Αυτό πρέπει να το τιμήσουμε, να είμαστε νηφάλιοι στον λόγο μας, με ανάλυση των πραγμάτων που μας περιβάλλουν, αλλά και με θέσεις για το πως μπορούν να ξεπεραστούν τα προβλήματα που δημιουργούνται στην πορεία και πως μπορεί να βγαίνει η χώρα κάθε φορά πιο ενισχυμένη. Θα πρέπει να διατυπώσουμε ως παράταξη τις θέσεις μας, στο πλαίσιο μιας κυβερνητικής πρότασης για το πως μπορεί η χώρα να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες που μας περιβάλλουν, αλλά και στις δυνατότητες που έχουμε ή πρέπει να έχουμε ως μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα για πρόοδο και ανάπτυξη».

«Τα μυαλά μας δεν παίρνουν αέρα από αυτήν την καλή στιγμή, κατά την οποία για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια βλέπουμε να στρέφεται εκ νέου το ενδιαφέρον της κοινωνίας και προς την παράταξη μας και να δυναμώνει…»

Τέλος, σε ερώτηση για το πως βλέπει την αύξηση των ποσοστών του κόμματος στις δημοσκοπήσεις, ο Δημήτρης Παπουτσής απάντησε: «Τα μυαλά μας δεν παίρνουν αέρα από αυτήν την καλή στιγμή, κατά την οποία για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια βλέπουμε να στρέφεται εκ νέου το ενδιαφέρον της κοινωνίας και προς την παράταξη μας και να δυναμώνει χρόνο με τον χρόνο. Αυτό πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη μας σαν μια αιτία για να γίνουμε ακόμη πιο υπεύθυνοι σε όσα λέμε και πολύ περισσότερο σε όσα πράττουμε, με σκοπό να ενισχύουμε ολοένα και περισσότερο την αποδοχή και τη σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στην παράταξή μας και στην κοινωνία. Έχουμε πολλή δουλειά ακόμη. Με σύμμαχο τον χρόνο θα αποδεικνύεται ολοένα και περισσότερο το δίκαιο και το αληθές των ιστορικών μας επιλογών, οι οποίες κράτησαν όρθια τη χώρα, αυτών των επιλογών που κατασυκοφάντησαν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Γίνομαι μέρα με τη μέρα όλο και πιο αισιόδοξος και πιστεύω ότι η παράταξή μας δεν τελείωσε, αλλά έχει πολλά να δώσει στη χώρα στο μέλλον».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...