Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δημήτρης Πιπεργιάς: Η «Ελληνική Λύση» δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κανένα κόμμα

Ημέρα:

spot_img

«Αυτές οι εκλογές δεν είναι σαν τις προηγούμενες / Πιστεύω ότι θα κυμανθούμε από 8 – 10% πανελλαδικά / Στη Βόρεια Ελλάδα τα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης θα είναι διψήφια / Πιθανή μια επίσκεψη Βελόπουλου στην Καβάλα»

Ποσοστό που μπορεί να αγγίξει ακόμη και το 10% σε πανελλαδικό επίπεδο «βλέπει» για την «Ελληνική Λύση», ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου, Δημήτρης Πιπεργιάς, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στον «Ενήμερο».

Παράλληλα, ο κ. Πιπεργιάς με έμφαση υπογράμμισε ότι η «Ελληνική Λύση» δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να συνεργαστεί με κανένα κόμμα, ενώ προέβλεψε ότι είναι πιθανό να δούμε μια τρικομματική συγκυβέρνηση, αποτελούμενη από την Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ.

«Η Ελληνική Λύση πανελλαδικά καταγράφει τεράστια άνοδο, ασχέτως με τις συστημικές δημοσκοπήσεις…»

 «Η Ελληνική Λύση στις προηγούμενες εκλογές είχε λάβει ποσοστό 3,7%, ενώ στην Π.Ε. Καβάλας είχε το 4ο καλύτερο ποσοστό σε όλη την Ελλάδα με 5,8% και στον Δήμο Παγγαίου 7,10%. Η Ελληνική Λύση πανελλαδικά καταγράφει τεράστια άνοδο, ασχέτως με τις συστημικές δημοσκοπήσεις που μας δίνουν 4 και 5%. Θέλω να δω που θα κρυφτούν κι αυτή τη φορά, όπως και την προηγούμενη, όταν μας έδιναν 1,5% και πήραμε σχεδόν 4%. Εγώ αν και είμαι μετριοπαθής στις προβλέψεις μου, ωστόσο πιστεύω ότι θα κυμανθούμε από 8 – 10% πανελλαδικά, στη δε Βόρεια Ελλάδα σχεδόν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες τα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης θα είναι διψήφια», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Πιπεργιάς.

«Αυτές οι εκλογές δεν είναι σαν τις προηγούμενες…»

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συρρίκνωσης των ποσοστών της Ελληνικής Λύσης σε δεύτερες εκλογές, ο κ. Πιπεργιάς απάντησε: «Αυτό δείχνει η λογική των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων. Αυτές οι εκλογές όμως δεν είναι σαν τις προηγούμενες. Μετά δε το δυστύχημα με τα αθώα θύματα στα Τέμπη, στην εξίσωση μπαίνουν και οι νέοι που ήταν μακριά από τις εκλογές. Οι νέοι εξαπατήθηκαν από το πολιτικό σύστημα και τα κανάλια και δεν πήγαιναν να ψηφίσουν, θεωρώντας ότι έτσι τιμωρούν το πολιτικό σύστημα, αλλά δεν είχαν καταλάβει ότι μη πηγαίνοντας στην κάλπη, βοηθούσαν το πολιτικό σύστημα. Ο εφιάλτης τους (των κυβερνώντων) είναι να φτάσουν οι νέοι στην κάλπη».

«Η Ελληνική Λύση δεν πρόκειται να συνεργαστεί με αυτούς που τόσα χρόνια είναι απέναντι – Δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε μια στο εκατομμύριο…»

 Όσον αφορά το ενδεχόμενο συνεργασίας μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας της Ελληνικής Λύσης, ανέφερε: «Η Ελληνική Λύση δεν πρόκειται να συνεργαστεί με αυτούς που τόσα χρόνια είναι απέναντι. Νέα Δημοκρατία, ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν έχουν καμιά απολύτως διαφορά. Από τον τρόπο που βλέπουμε ότι ψηφίζονται τα νομοσχέδια στη Βουλή, καταλαβαίνουμε ότι πάμε για τρικομματική συγκυβέρνηση. Ήδη υπάρχει δηλαδή ενός είδους συνεργασία και συνεννόηση μεταξύ τους. Από πέρυσι λέμε ότι πάμε για τρικομματική συγκυβέρνηση, δεν είναι κάτι που το λέμε τώρα.  Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε μαζί τους διότι συμφωνούν στις «Πρέσπες του Αιγαίου», σε αυτό δηλαδή που έρχεται μπροστά μας και θα πρέπει να είναι και οι τρεις. Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε για τα 700.000 σπίτια που θα κατασχεθούν, στη μειωμένη επήρεια Α.Ο.Ζ. με Αίγυπτο και Ιταλία. Αυτοί μεταξύ τους συμφωνούν με τους παρόχους ενέργειας, με τη συμφωνία των Πρεσπών, στις ανεμογεννήτριες, στο Χρηματιστήριο Ενέργειας, στην κατάργηση του λιγνίτη, στη μη εξόρυξη υδρογονανθράκων. Συμφωνούν στα ακριβά φάρμακα, στις περικοπές συντάξεων, στις Μ.Κ.Ο., συμφωνούν να πάμε στη Χάγη, γιατί; για να μοιράσουμε τα δικαιώματά μας; Συμφωνούν στο μεταναστευτικό, συμφωνούν σε όλα. Από τη στιγμή που συμφωνούν σε όλα αυτά και εμείς είμαστε απέναντι, δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε μια στο εκατομμύριο, να συνεργαστεί η Ελληνική Λύση με αυτά τα κόμματα. Ούτως ή άλλως τα δεκανίκια υπάρχουν, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Επειδή ο Κυριάκος Βελόπουλος είναι έξυπνος άνθρωπος έχει δει την προϊστορία με τον Καμμένο, τον Καρατζαφέρη, τον Κουβέλη, κόμματα που έγιναν δεκανίκια κι εξαφανίστηκαν από προσώπου γης. Εμείς δεν πρόκειται να την πατήσουμε έτσι».

«Προσωπικά δεν σταμάτησα από τις προηγούμενες εκλογές να κινούμαι. Εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έπαψα ούτε μέρα να μην έχω ασχοληθεί με το κόμμα – Πιθανή μια επίσκεψη Βελόπουλου στην Καβάλα στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου»

Τέλος, όσον αφορά την προεκλογική του δραστηριότητα, αλλά και για το ενδεχόμενο επίσκεψης του Κυριάκου Βελόπουλου στην περιοχή μας, ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας με την Ελληνική Λύση τόνισε: «Προσωπικά δεν σταμάτησα από τις προηγούμενες εκλογές να κινούμαι. Εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έπαψα ούτε μέρα να μην έχω ασχοληθεί με το κόμμα, όπου είμαι τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Μάλιστα στο συνέδριο που έγινε τον Ιανουάριο, είχα την τιμή να εκλεγώ τέταρτος σε όλη την Ελλάδα στην Κεντρική Επιτροπή. Θα είμαι επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Ελληνικής Λύσης στην Π.Ε. Καβάλας και ήδη κάνω επαφές με τους συμπολίτες μας, ενώ διανέμουμε φυλλάδια σε σπίτια και καφενεία. Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, θα εντείνουμε την προσπάθεια μας και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Όσον αφορά τον πρόεδρό μας, ακόμη δεν έχει βγει το πρόγραμμα σε ποιες πόλεις θα μιλήσει, αλλά θεωρώ ότι θα δώσει το «παρών» στην Καβάλα, όπως και τις προηγούμενες χρονιές».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...