Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δημήτρης Παπουτσής: Ο Αλέξης Τσίπρας θυμήθηκε την αντιμνημονιακή του ιστορία

Ημέρα:

spot_img

«Ο κ. Τσίπρας μίλησε με ένα πνεύμα αντίστοιχο της δικής του αντιμνημονιακής ιστορίας, όταν δεν είχε κυβερνητικό παρελθόν και μπορούσε πολύ εύκολα και χωρίς κόστος να υπόσχεται τα πάντα στους πάντες. Πράγματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματική κατάσταση και τις δυνατότητες της χώρας κι ήρθε και τώρα να κινηθεί στην ίδια λογική των υποσχέσεων, επαναλαμβάνοντας με νέα μορφή αλλά συναφές περιεχόμενο, ένα αντίστοιχο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης».

Τα παραπάνω τόνισε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Δημήτρης Παπουτσής, σχολιάζοντας τις 5+1 δεσμεύσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο της εναρκτήριας ομιλίας του στο 3ο συνέδριο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

«Όσες φιλότιμες προσπάθειες κι αν κάνει σήμερα ο κ. Τσίπρας, αυτά για τα οποία δεν έκανε ποτέ την αυτοκριτική του θα τον συνοδεύουν εσαεί. Με ανησυχεί ότι δεν έχει κατανοήσει την κατάσταση που βρίσκεται η οικονομία της χώρας…»

 «Ο κ. Τσίπρας μίλησε για πολιτική αλλαγή και υποστήριξε ότι έφτασε αυτή η ώρα εννοώντας την προσωπική και συλλογική αφεντιά του ιδίου και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με υλικά όμως που προέρχονται από την «κατεδάφιση» του ΠΑ.ΣΟ.Κ., για την οποία «εργάστηκε» φιλότιμα ο ίδιος τα προηγούμενα χρόνια. Είναι θράσος να μιλάει κατ’ αυτόν τον τρόπο για τον συλλογικό τους εαυτό και τα πρόσωπά τους. Παρατήρησα δε ότι από το συνέδριο έλειπε μια εμβληματική περίπτωση που θα συνοδεύει όμως εσαεί τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με αρνητικό πρόσημο και αναφέρομαι φυσικά στην απουσία του κ. Καμμένου, με τον οποίο ιδεολογικά και πολιτικά κυβέρνησαν σφιχταγκαλιασμένοι. Όσες φιλότιμες προσπάθειες κι αν κάνει σήμερα ο κ. Τσίπρας, αυτά για τα οποία δεν έκανε ποτέ την αυτοκριτική του θα τον συνοδεύουν εσαεί. Παρατηρώ ότι δεν έχει κατανοήσει την κατάσταση που βρίσκεται η οικονομία της χώρας. Η αβεβαιότητα με την πολεμική σύγκρουση στη γειτονιά μας, δεν επιτρέπει υπερφίαλες υποσχέσεις ή και μια εύκολη αντιγραφή προγραμμάτων άλλων κομμάτων στην κατεύθυνση να γίνει απλά αρεστός σε κάποιες ομάδες της κοινωνίας. Η ακρίβεια ή η ενεργειακή κρίση δεν αντιμετωπίζονται με μαγικό ραβδί, κάτι που παραπέμπει στα όσα έχει υποσχεθεί ο κ. Τσίπρας», τόνισε σχετικά ο κ. Παπουτσής.

«Φαίνεται η κυβέρνηση να μην έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της και κυρίως στις αντοχές της…»

 Σχολιάζοντας από την άλλη τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και των επιπτώσεων της στην ελληνική κοινωνία, ο κ. Παπουτσής σημείωσε: «Φαίνεται η κυβέρνηση να μην έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της και κυρίως στις αντοχές της, αν λάβουμε υπόψη ότι διανύουμε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, είτε οι εκλογές γίνουν το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους, είτε στο τέλος της τετραετίας, όπως υπόσχεται ο πρωθυπουργός. Αν λάβουμε υπόψιν μας και το εκλογικό σύστημα με το οποίο θα γίνουν οι επόμενες εκλογές, τότε δημιουργούνται δυσκολίες και μια φανερή αμηχανία στην κυβέρνηση να διατυπώσει λόγο που ξεπερνά πολιτικά τον ορίζοντα των επόμενων εθνικών εκλογών».

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι η προσπάθεια μας αποδίδει…»

Αναφορικά με την πορεία του ΚΙΝ.ΑΛ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο κ. Παπουτσής επισήμανε: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι η προσπάθεια μας αποδίδει. Η θέληση, η επιμονή και η υπεράσπιση για τα ιστορικά δίκαια της χώρας μας και της παράταξής μας, μπορεί στην πρώτη περίοδο της χρεοκοπίας να δημιούργησε σοβαρά προβλήματα και έντονη δυσαρέσκεια στους πολίτες, αλλά πλέον η αλήθεια αυτή και τα ιστορικά αυτά δίκαια είναι αυτά που στο διάβα του χρόνου επικρατούν. Σιγά σιγά οι πολίτες μας πιστώνουν μια νέα σχέση εμπιστοσύνης που στηρίζεται και χτίζεται σε μια στέρεη βάση σοβαρότητας, ορθολογισμού και υπευθυνότητας σε συνδυασμό με τις ιδεολογικές και πολιτικές αναφορές μας. Να παλέψουμε δηλαδή, ώστε η κοινωνία μας να γίνει δικαιότερη, με στόχο ο πλούτος που παράγεται να κατανέμεται στους πολίτες με πιο δίκαια και ασφαλή κριτήρια και βεβαίως να εργαστούμε, ώστε η χώρα να γίνει πιο ισχυρή απαλλαγμένη από προβλήματα και παθογένειες του παρελθόντος, στοχεύοντας στην ανάγκη οι γενιές του μέλλοντος να αποφύγουν τις επιπτώσεις των σημερινών προβλημάτων ή να μην τις επωμιστούν άδικα».

«Αν ο κ. Τσίπρας λέει σήμερα ότι ήρθε η ώρα της πολιτικής αλλαγής έχοντας στο μυαλό του κάτι ανάλογο, ας συνεχίσουν τότε αυτό το όνειρο θερινής νυκτός και τον δρόμο της δικής τους διχαστικής μοναξιάς. Δεν θα πάρουμε…»

 «Θέλω να πιστεύω ότι και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις θα γίνουν πιο σοβαρές και υπεύθυνες μη επενδύοντας στον λαϊκισμό, στις υπερφίαλες και βλακώδεις πολλές φορές υποσχέσεις που δεν έχουν καμιά σχέση με ό,τι εμείς χαρακτηρίζουμε εθνικό ρεαλισμό ή ρεαλιστικό πατριωτισμό και να μην επενδύουν στον διχασμό κάτι που το πλήρωσε ακριβά η χώρα μας και η κοινωνία κι αυτό έγινε με ευθύνη των ακραίων πολιτικών δυνάμεων. Πρωταγωνίστησε σε φαινόμενα διχασμού ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μαζί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και κατάφεραν να κυβερνήσουν σφιχταγκαλιασμένοι στις λογικές του διχασμού και της μισαλλοδοξίας για περίπου πέντε χρόνια. Αν ο κ. Τσίπρας λέει σήμερα ότι ήρθε η ώρα της πολιτικής αλλαγής έχοντας στο μυαλό του κάτι ανάλογο, ας συνεχίσουν τότε αυτό το όνειρο θερινής νυκτός και τον δρόμο της δικής τους διχαστικής μοναξιάς. Δεν θα πάρουμε. Αν δεν εννοούν αυτό τότε θα πρέπει να κάνουν δημόσια την αυτοκριτική τους. Όχι φληναφήματα και αερολογίες και βερμπαλισμούς στα συνέδρια για να χειροκροτούν αυτάρεσκα μεταξύ τους τον δήθεν καλό συλλογικό τους εαυτό. Θα πρέπει οι ίδιοι να φροντίσουν να μην ώστε αυτά τα φαινόμενα να μην επαναληφθούν και οι πρώτοι που θα πρέπει να κάνουν αυτοκριτική είναι αυτοί που τα έχουν δημιουργήσει», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Παπουτσής.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...

Κ. Σιμιτσής: Δεν ασχολούμαι με τον κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι θα αναλάβει ως νομικός τους επαγγελματίες...

Ολοκληρώθηκε στο Μετρό Συντάγματος η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών

Με μεγάλη επιτυχία και την προσέλευση πολύ κόσμου της...

Κρας τεστ για τις αντοχές των υποδομών της Θάσου

Γιάννης Μαρκιανός: Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και φέτος /...

«Σκηνές από έναν γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο «ΑΥΛΑΙΑ» Θεσσαλονίκης

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή«O Αύγουστος Στρίντμπεργκ είπε κάποτε:...