Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δημήτρης Παπουτσής: Είναι ανάγκη να βγει ενισχυμένο το ΠΑΣΟΚ

Ημέρα:

spot_img

«Είναι ιδιαιτέρως πιθανό το ενδεχόμενο να εκλέξει βουλευτή στην Καβάλα το ΠΑΣΟΚ με βάση τον νόμο της απλής αναλογικής / Με την ίδια πίστη που έδινα τον αγώνα όλα τα προηγούμενα χρόνια το κάνω και τώρα, ανεξάρτητα από το εάν θα είμαι την επόμενη ημέρα βουλευτής ή όχι…»

«Εκείνο που είναι πιο αναγκαίο, είναι να βγει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής, όσο το δυνατόν πιο ενισχυμένο από αυτές τις εκλογές. Και στην Επικράτεια και στην Π.Ε. Καβάλας», τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Παπουτσής.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν εκτιμά ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής θα εκλέξει βουλευτή στην Π.Ε. Καβάλας, ο κ. Παπουτσής απάντησε: «Θα έλεγα πως είναι ιδιαιτέρως σοβαρό αυτό το ενδεχόμενο, με βάση τον νόμο της απλής αναλογικής».

«Με την ίδια πίστη που έδινα τον αγώνα όλα τα προηγούμενα χρόνια το κάνω και τώρα, ανεξάρτητα από το εάν και κατά πόσο είναι ενδεχόμενο να είμαι την επόμενη ημέρα βουλευτής ή όχι…»

 Όσον αφορά το πως κινείται, μετά και την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ο κ. Παπουτσής τόνισε: «Ήμουν και τις προηγούμενες φορές υποψήφιος, ακόμη κι όταν με βάση την ενισχυμένη αναλογική, είχαν προεξοφλήσει όλοι ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν μπορεί να έχει βουλευτική έδρα στην Καβάλα. Με την ίδια πίστη που έδινα τον αγώνα όλα τα προηγούμενα χρόνια το κάνω και τώρα, ανεξάρτητα από το εάν και κατά πόσο είναι ενδεχόμενο να είμαι την επόμενη ημέρα βουλευτής ή όχι. Αυτό για εμένα είναι προσωπικά δευτερεύον. Αξία έχει να βγει ενισχυμένο το κόμμα μας από αυτές τις εκλογές, πέρα από τα πρόσωπά μας. Γενικότερα πάντως επαφές γίνονται με τους πολίτες και υπ’ αυτήν την έννοια πράγματι γίνομαι δέκτης θετικών αντιδράσεων περισσότερο από κάθε άλλη φορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια κι αυτό μας κάνει να είμαστε πιο αισιόδοξοι για την έκβαση αυτής της εκλογικής μάχης».

«Ο κ. Μητσοτάκης, όσο δεν ανακοινώνει τη διεξαγωγή των εκλογών, νομίζω θα εκτίθεται σε σχέση με την αξιοπιστία του και το πόσο σοβαρά υπηρετεί τον ρόλο του…»

 Κληθείς να σχολιάσει τις φήμες περί εκλογών την 9η Απριλίου, ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής σημείωσε: «Η συζήτηση από εδώ και πέρα, αναφορικά με το ποια θα είναι η ακριβής ημερομηνία των εκλογών, νομίζω ότι εκθέτει την κυβέρνηση και κυρίως τον πρωθυπουργό που έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αναφορικά με την εξαγγελία της ακριβούς ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών. Δεν θα κάνουμε συζήτηση στη βάση των λογικών του Μαντείου των Δελφών για το πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές. Είναι βέβαιο ότι ο Απρίλιος θα είναι εκλογικός μήνας. Ο κ. Μητσοτάκης, όσο δεν ανακοινώνει τη διεξαγωγή τους, νομίζω θα εκτίθεται σε σχέση με την αξιοπιστία του και το πόσο σοβαρά υπηρετεί τον ρόλο του στην τελευταία περίοδο της δικής του κυβερνητικής θητείας».

«Ζητάμε να κριθούμε από τον λαό στη βάση της τελευταίας 12ετίας, αλλά και όλης της πορείας μας στη μακρά περίοδο της μεταπολίτευσης…»

Σε ερώτηση για το πως θα κινηθεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής μετεκλογικά, ο κ. Παπουτσής απάντησε: «Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής, θα κάνει με πίστη και αφοσίωση αυτό που έκανε πάντα, κυρίως τα τελευταία 12 κρίσιμα χρόνια, όπου η χώρα ήρθε σε μετωπική σύγκρουση με ιστορικά διλήμματα και με δυσάρεστες καταστάσεις. Ζητάμε να κριθούμε από τον λαό στη βάση της τελευταίας 12ετίας, αλλά και όλης της πορείας μας στη μακρά περίοδο της μεταπολίτευσης και της συνεισφοράς μας στην πατρίδα. Να κριθούμε ποιοι έλεγαν ψέματα και ποιοι αλήθειες, με κίνδυνο να γίνουν και δυσάρεστοι, κάτι που τελικά συνέβη εις βάρος μας. Ζητάμε να κριθούμε και για τις θέσεις μας που υποστηρίζουμε σήμερα στην τρέχουσα πολιτική συγκυρία, αλλά και τη μελλοντική πορεία της χώρας. Αυτό το σκηνικό ζούμε και σήμερα κάτω από διαφορετικές συνθήκες. Οι δυο φερόμενοι ως μεγάλοι μονομάχοι ενός στείρου δικομματισμού, που θέλουν να στηριχθούν και να πάρουν δύναμη απ’ αυτόν, στηρίζονται στη συσκότιση των πραγματικών προβλημάτων, στηρίζονται σε αναλήθειες και σε υπερφίαλες υποσχέσεις, προκειμένου να διατηρήσουν το δικό τους εκλογικό ακροατήριο. Εμείς είμαστε εδώ για να τους υπενθυμίζουμε τις δικές τους ευθύνες, αλλά και να καταθέτουμε τις δικές μας σοβαρές, αξιόπιστες και τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις αναφορικά με τα τρέχοντα προβλήματα που πλήττουν τα μικρά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα και ευρύτερα την κοινωνία μας, αλλά και την πορεία της χώρας προς το μέλλον».

«Θα είμαστε εδώ για να αποτελέσουμε έναν στέρεο και σταθερό πυλώνα στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος…»

 «Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής, θα είναι δίπλα στην αλήθεια, δίπλα στις πραγματικές ανάγκες της χώρας και θα έχει, σε πείσμα ακόμη και των δημοσκοπήσεων που το δείχνουν να έχει μια στασιμότητα ως προς την αποδοχή του στην κοινωνία, μια ισχυρή απήχηση, μια ισχυρή ποιοτικά και ποσοτικά κοινοβουλευτική παρουσία και εκπροσώπηση στην επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο τέτοια και τόση, ώστε να είμαστε σε θέση πολιτικά να πείσουμε ή να πειθαναγκάσουμε τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να αρθούν στο ύψος των ευθυνών τους και να ασκήσουν με πιο εποικοδομητικό τρόπο τον δικό τους ρόλο στη διακυβέρνηση της χώρας την επόμενη ημέρα. Θα είμαστε εδώ για να αποτελέσουμε έναν στέρεο και σταθερό πυλώνα στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, ως μια υπεύθυνη πολιτική δύναμη στην επόμενη Βουλή για να συμβάλουμε στη διακυβέρνηση της χώρας, χωρίς κατ’ ανάγκη αυτό να σημαίνει ότι θα είμαστε εκεί για να διεκδικήσουμε καρέκλες εξουσίας ή οποιαδήποτε άλλη μορφή νομής της εξουσίας από την επόμενη κοινοβουλευτική και κυβερνητική περίοδο», δήλωσε ακόμη ο Δημήτρης Παπουτσής.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...