Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δημήτρης Παπουτσής: Αδικαιολόγητη η αποχώρηση του Σταύρου Θεοδωράκη

Ημέρα:

spot_img

Αδικαιολόγητη χαρακτηρίζει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Δημήτρης Παπουτσής, την αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής, την οποία αποφάσισαν στελέχη του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη.

Πιο αναλυτικά, τη λήξη ενός «προαναγγελθέντος γάμου» με το Κίνημα Αλλαγής επισφράγισε το απόγευμα της Κυριακής (1/7) η ψηφοφορία στο Ποτάμι. Τα αποτελέσματα της κάλπης ήταν συντριπτικά υπέρ της αυτόνομης πορείας του κόμματος, καθώς 97 στελέχη ψήφισαν υπέρ, έναντι 16 που ήθελαν να συνεχιστεί η κοινή πορεία με το Κίνημα Αλλαγής και 5 που ψήφισαν λευκό.

Σ. Θεοδωράκης: «Είναι υβριστικό να λέγεται ότι το Ποτάμι θα αντικαταστήσει τους ΑΝ.ΕΛ. στην κυβέρνηση με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.»

Η πρόταση που κατέθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης προβλέπει συνέδριο του Ποταμιού τον Οκτώβριο για την έγκριση πολιτικών θέσεων, την πολιτική συνεργασιών και εκλογή νέων ηγετικών οργάνων.

Νωρίτερα, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση κι ενοχλημένος από την κριτική που δέχθηκε για τις επιλογές του ανέφερε, κατά πληροφορίες, ότι «είναι υβριστικό να λέγεται ότι το Ποτάμι θα αντικαταστήσει τους ΑΝ.ΕΛ. στην κυβέρνηση με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.».

Εξηγώντας την αρχική υποστήριξη στο εγχείρημα του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, ο κ. Θεοδωράκης διευκρίνισε ότι στόχος του ήταν να προσθέσει δυνάμεις.

«Δυστυχώς, αυτό δεν έγινε πράξη. Γι’ αυτό και πρέπει να δοθεί λύση, η οποία πρέπει να είναι η αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής. Η αποσύνδεση του Ποταμιού από τη Χαριλάου Τρικούπη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Δ. Παπουτσής: «Όλοι κρινόμαστε για αυτά που λέμε και πράττουμε…»

«Κατά τη γνώμη μου δεν θα έπρεπε να συμβεί η εξέλιξη αυτή. Δεν δικαιολογείται. Δεν υπήρξαν τόσο κεφαλαιώδεις διαφορές του κ. Θεοδωράκη και πολλών στελεχών προβεβλημένων του Ποταμιού, στους μήνες που ουσιαστικά έχουμε υλοποιήσει αυτήν την ελπιδοφόρα προσπάθεια για την ανάδειξη επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής. Όλοι κρινόμαστε για αυτά που λέμε και πράττουμε. Λυπάμαι. Θεωρώ πως μέσα από αυτήν την κοινή πορεία το Ποτάμι θα είχε να συνεισφέρει θετικά στην προσπάθεια της παράταξης και στο γενικό καλό», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» για το θέμα ο Δημήτρης Παπουτσής.

«Νομίζω ότι την πρόσκαιρη αυτή αρνητική εικόνα που έχουμε με την αποχώρηση του κ. Θεοδωράκη θα τη μετουσιώσουμε σε συγκριτικό πλεονέκτημα»

«Εμάς δεν μας μένει παρά να συνεχίσουμε με την ίδια πίστη και ακόμη μεγαλύτερη αφοσίωση στην προσπάθεια αυτή. Νομίζω ότι την πρόσκαιρη αυτή αρνητική εικόνα που έχουμε με την αποχώρηση του κ. Θεοδωράκη θα τη μετουσιώσουμε σε συγκριτικό πλεονέκτημα. Από εμάς εξαρτάται. Είμαι αισιόδοξος ότι ο αγώνας συνεχίζεται. Η προσπάθεια για να έχει η λογική τον πρώτο λόγο στα δημόσια πράγματα της χώρας μας είναι δύσκολη, αλλά υπ’ αυτή την έννοια ξέρουμε ότι είμαστε για τις δύσκολες στιγμές, όπως άλλωστε έτσι ερχόμαστε και από το παρελθόν», σημείωσε καταληκτικά ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...