Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δεκτή τροπολογία του Μ. Λαζαρίδη για τις επιχειρήσεις της ΑΜΘ

Ημέρα:

spot_img

Σημαντική εξέλιξη για τις συνεπείς -φορολογικά και ασφαλιστικά- επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης αποτελεί η αποδοχή εκ μέρους του Υπουργού Εργασίας και  Κοινωνικών Υποθέσεων της τροπολογίας που κατέθεσε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης στο νομοσχέδιο «Για την Προστασία της Εργασίας» το οποίο ψηφίστηκε την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, στη Βουλή.

Σύμφωνα με αυτήν, οι επιχειρήσεις, που δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, αλλά αναγκάζονται να δημιουργήσουν, προκειμένου να τις εξοφλήσουν με συμψηφισμό των απαιτήσεων τους από τον ΟΑΕΔ (επιδότηση του συνολικού κόστους μισθοδοσίας με 4% και 12%), πλέον απαλλάσσονται, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας του συμψηφισμού, από την υποχρέωση προσκόμισης βεβαίωσης ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας, ενώ δεν θα τους επιβάλλεται από τη Φορολογική Διοίκηση και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης κανενός είδους πρόστιμο ή προσαύξηση.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα που ταλαιπωρούσε πολλές επιχειρήσεις στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, καθώς εμποδιζόταν η απρόσκοπτη συνέχεια των χρηματοδοτήσεων τους και η συνολική λειτουργία των δραστηριοτήτων τους, είχε μεταφερθεί στον κ. Λαζαρίδη, ο οποίος – κατόπιν συνεννόησης με τον Υπουργό  Εργασίας και  Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Θ. Σκυλακάκη και το Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπ. Πρωτοψάλτη – κατάφερε να εξασφαλίσει το «πράσινο φως» και να φέρει τελικά προς ψήφιση στη Βουλή την σχετική τροπολογία.

Ο κ. Λαζαρίδης, μετά την υπερψήφιση της τροπολογίας από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, έκανε την εξής δήλωση:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για την αποδοχή της πρότασής μου και της ικανοποίησης, δια της νομοθετικής οδού, ενός δίκαιου αιτήματος των επιχειρήσεων της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Ενός αιτήματος που σχετιζόταν με τις δυσκολίες έκδοσης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, αλλά και την επιβολή προστίμων και προσαυξήσεων στις επιχειρήσεις, χωρίς να ευθύνονται στο ελάχιστο.

Το προηγούμενο διάστημα έγινα κοινωνός πολλών παραπόνων, ήταν εμφανές ότι το μέχρι τώρα καθεστώς αδικούσε όσους επιχειρηματίες ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και θεώρησα χρέος μου να κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους δύο αρμόδιους υπουργούς, τον κ. Χατζηδάκη και τον κ. Σκυλακάκη, καθώς και το διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Πρωτοψάλτη, για την άμεση ανταπόκρισή τους και τη συνεργασία τους, προκειμένου να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αποδεικνύουμε εμπράκτως ότι είμαστε σταθερά δίπλα στους ανθρώπους της αγοράς  και φυσικά θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...