Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΔΕΕΠ Καβάλας ΝΔ: Νέα πορεία σε πιο γερές βάσεις

Ημέρα:

spot_img

«Όλοι μαζί, Δ.Ε.Ε.Π., βουλευτές, κομματικά στελέχη, προβεβλημένα ή όχι, συντονισμένοι και συγχρονισμένοι, με αιχμή του δόρατος την κομματική μας οργάνωση, οφείλουμε να προβάλουμε το κυβερνητικό έργο σε κάθε περιοχή και σε κάθε γωνιά της περιοχής μας».

Τα παραπάνω υπογράμμισε με έμφαση, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο επανεκλεγείς πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπης Δράκος.

Καταρχάς θα θέλαμε να σχολιάσετε τη μεγάλη συμμετοχή στην εσωκομματική διαδικασία της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν αναμενόμενη ή σας εξέπληξε θετικά;

«Δεν μπορώ να πω ότι δεν περίμενα μεγάλη συμμετοχή. Οι εσωκομματικές εκλογές ήταν, είναι και θα είναι μία γιορτή για εμάς τους νεοδημοκράτες. Βέβαια υπήρξαν και εποχές που δεν ευνοούσαν την μεγάλη συμμετοχή των μελών, αλλά μία πορεία, όποια κι αν είναι αυτή, θετική ή όχι, έχει πάντα τις διακυμάνσεις της. Και για να μιλήσουμε ξεκάθαρα και ανοιχτά, συνήθως ένα κυβερνητικό κόμμα έχει πιο μεγάλες πιθανότητες να ενώσει τα μέλη του, να συσπειρώσει τον κόσμο του. Πόσο μάλλον όταν παράγει έργο θετικό, όταν έχει έναν πρόεδρο και πρωθυπουργό σαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που στέκεται στο ύψος πρωτόγνωρων περιστάσεων που βιώνει η χώρα μας και όλος ο κόσμος».

Τι σηματοδοτεί αυτή καθ’ αυτή η μεγάλη συμμετοχή για το κόμμα σας σε τοπικό επίπεδο;

«Σίγουρα βάλαμε κι εμείς, τα τοπικά στελέχη, το λιθαράκι μας σε αυτήν την επιτυχία. Όλοι οι υποψήφιοι σε όλα τα τοπικά και περιφερειακά κομματικά όργανα της Π.Ε. Καβάλας και όλα τα τοπικά στελέχη από όποια θέση και αν βρισκόμαστε, θέλαμε να δούμε τον απλό νεοδημοκράτη σ’ αυτήν την κάλπη. Δεν σας κρύβω ότι ήταν μία πραγματικά υπέροχη μέρα. Μετά από μήνες εγκλεισμού για όλους μας, ήταν μία ευκαιρία να ανταμώσουμε και πάλι, να ανταλλάξουμε απόψεις, να συναντήσουμε φίλους, να θυμηθούμε τα παλιά και να κάνουμε σχέδια για το μέλλον. Πραγματικά ο στόχος επετεύχθη και όλοι μας αισθανόμαστε βαθιά ικανοποίηση γι’ αυτό. Και εννοείται ότι μία Δ.Ε.Ε.Π., ένας νεοεκλεγείς τοπικός κομματικός μηχανισμός, ξεκινάει με άλλες προοπτικές και στηριγμένος σε πιο γερές βάσεις την νέα πορεία του όταν έχει την στήριξη ενός τέτοιου εκλογικού σώματος».

Η επανεκλογή σας ήταν πανηγυρική. Ποιο πιστεύετε ότι ήταν το στοιχείο που ώθησε τους συμπολίτες μας να σας εμπιστευτούν και πάλι στο τιμόνι της Δ.Ε.Ε.Π.;

«Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω θερμά, όλους τους φίλους και συναγωνιστές που με τίμησαν με την ψήφο τους. Πραγματικά το αποτέλεσμα ήταν συγκινητικό για εμένα. Τώρα αν με ρωτάτε γιατί με στήριξε όλος αυτός ο κόσμος, θα απαντήσω ότι το έκανε γιατί ο Μπάμπης Δράκος έχει δώσει ξεκάθαρα το στίγμα του στην τοπική κοινωνία και στα κομματικά δρώμενα για πολλά χρόνια. Ασχολείται με τα κοινά, αγωνίζεται για το καλό της παράταξης, ποτέ δεν κρύβει την κομματική του ταυτότητα και την αγάπη του για τη Νέα Δημοκρατία. Θεωρώ ότι στη μέχρι σήμερα πολυετή πορεία μου, υπήρξα ξεκάθαρος τόσο απέναντι στον Καβαλιώτη γενικά, όσο και στον νεοδημοκράτη ειδικά. Χωρίς μπρος πίσω, χωρίς δεξιά αριστερά».

Πόσο σημαντικός θα είναι ο ρόλος της Δ.Ε.Ε.Π. εφεξής και μάλιστα σ’ ένα ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μέσα στο 2022 ή αν αυτές πραγματοποιηθούν στην ώρα τους;

«Τα τοπικά κομματικά όργανα είναι πάντα παρόντα στις εκλογές μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους. Επομένως σε ένα ενδεχόμενο εκλογών, όποτε και αν γίνουν αυτές, (αν και θα μου επιτρέψετε να πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός μας θα εξαντλήσει τη θητεία τους χωρίς να χρειαστεί τις πρόωρες εκλογές), θα είμαστε παρόντες, μάχιμοι και στις επάλξεις».

Πως θα κινηθείτε το επόμενο διάστημα μετά την επανεκλογή σας; Εντάσσεται σε αυτό η προβολή του κυβερνητικού έργου;

«Η προβολή του κυβερνητικού έργου αποτελεί προτεραιότητα για εμάς, αλλά όχι μόνο. Δεν θέλουμε να είμαστε ένα δύσκαμπτο όργανο που θα εθελοτυφλεί μπροστά στο «καλό» της παράταξής του. Βρισκόμαστε κοντά στον πολίτη, όχι μόνο στον νεοδημοκράτη, παλεύουμε για τα προβλήματα που απασχολούν τον τόπο μας. Έχουμε στο νομό μας τρεις εξαιρετικούς, υπερδραστήριους, θα έλεγα, κυβερνητικούς βουλευτές, ένας από αυτούς, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, επικεφαλής ενός νευραλγικού υπουργείου που γεμίζει με υπερηφάνεια τους συντοπίτες μας. Οφείλουμε να στεκόμαστε δίπλα τους, να στηρίζουμε το έργο τους και να παλεύουμε μαζί τους για το καλό της χώρας, αλλά και της τοπικής κοινωνίας μας».

Σας ικανοποιεί η απόδοση της Κυβέρνησης ή μένουν πολλά ακόμη να γίνουν;

«Τι να πρωτοπώ γι’ αυτήν την Κυβέρνηση. Αισθάνομαι πραγματικά υπερήφανος για τις άοκνες προσπάθειες και το σθένος τόσο του πρωθυπουργού, όσο και του ευρύτερου κυβερνητικού σχήματος, μπροστά σε τέτοιες πρωτοφανείς και πρωτόγνωρες καταστάσεις. Το κλισέ ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, νομίζω θα ήταν φτωχό για να περιγράψει το τι περιμένουμε από αυτήν την Κυβέρνηση. Πιστεύω ότι ένα πιθανό τέλος της πανδημίας, θα απογειώσει το κυβερνητικό έργο».

Ποιο είναι το σχόλιο σας για τους τοπικούς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας; Σας ικανοποιεί η απόδοση τους;

«Ξεχωριστοί και υπερδραστήριοι. Τι άλλο να πω; Eίμαι πολύ υπερήφανος και γι’ αυτούς. Τόσο για το έργο τους μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και την Κυβέρνηση, αλλά όσο και για την παρουσία τους στο τοπικό γίγνεσθαι. Πραγματικά τιμούν σε καθημερινή βάση την ψήφο με την οποία τους τίμησε η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Πως σχολιάζετε γενικότερα την πορεία της οικονομίας; Πιστεύετε ότι το 2022 θα είναι μια χρονιά ακόμη μεγαλύτερης ανάπτυξης;

«Η οικονομία δοκιμάστηκε σκληρά τα δύο τελευταία χρόνια. Η πανδημία δοκίμασε σκληρά και φοβάμαι ότι ξεπέρασε τις αντοχές πολλών. Ήταν πραγματικά δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να συμβαδίσει η πανδημία με την ανάπτυξη. Έπρεπε να προστατευτεί η υγεία, αλλά ταυτόχρονα να μην θυσιαστεί η οικονομία και η ευημερία των πολιτών. Και μέσα σ’ όλο αυτό, δεν υπήρχε ούτε στιγμή δισταγμού από την Κυβέρνηση. Η αξία της ανθρώπινης ζωής υπήρξε αδιαπραγμάτευτη. Για το αν με ικανοποιεί η απόδοση της Κυβέρνησης όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας, θα πω ένα μεγάλο «ναι». Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν έγιναν λάθη, ότι δεν πάρθηκαν κάποιες φορές βιαστικές αποφάσεις. Η πορεία όμως αυτού του ιού μας έμαθε ότι τίποτα δεν είναι αυτονόητο και δεδομένο. Τελειώνοντας, θέλω να δηλώσω ότι βλέπω με αισιοδοξία το μέλλον της οικονομίας και αυτού του τόπου, της Ελλάδας μας. Έχω βαθιά πίστη στις ικανότητες του προέδρου μας, του Κυριάκου Μητσοτάκη και πιστεύω ότι σύντομα θα βγούμε από τη αβεβαιότητά και θα βρούμε την κανονικότητά. Και σ’ αυτό μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι με τον εμβολιασμό μας. Για να προστατέψουμε τον εαυτό μας, αυτούς που αγαπάμε, για να ξαναβρούμε τους ρυθμούς μας, για να διώξουμε τον φόβο, για να πάμε όλοι μαζί τη χώρα μπροστά».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εκλογές ΤΕΕ: Ζητούμενο είναι η μεγάλη συμμετοχή

Απόστολος Παυλίδης: Τη συμμετοχή τη θέλουμε και μετά τις...

Μ. Λαζαρίδης: Ισχυρή Ελλάδα στις Βρυξέλες και πολιτική σταθερότητα

«Οι επικείμενες ευρωεκλογές έχουν δύο διαστάσεις, οι οποίες είναι...

Πόνος και Δικαίωση: Η ιστορία ενός πατέρα που κατηγορήθηκε ψευδώς

Σήμερα θα πούμε μια σύντομη ιστορία με ένα πατέρα...

Ίδια γεύση με πέρυσι αφήνει η σχολική χρονιά

Αργύρης Μυστακίδης: Στις πανελλαδικές εξετάσεις κανείς δεν προσέρχεται έχοντας...

Ενημέρωσαν τον Θ. Μαρκόπουλο για τα θέματα του Αμυγδαλεώνα

Τα θέματα που απασχολούν την κοινότητα του Αμυγδαλεώνα και...

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν...

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος...