Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γιώργος Καλαντζής: Μπορώ να προσφέρω πολλά ακόμα στον τόπο μας

Ημέρα:

spot_img

«Η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο δεν πρόκειται να βάλει τη χώρα σε νέες περιπέτειες, αλλά έχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για να τη βγάλει οριστικά από τις περιπέτειες στις οποίες μπήκε», υπογράμμισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Ενήμερο» λίγες μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Καλαντζής.

Παράλληλα, ο κ. Καλαντζής τόνισε με έμφαση ότι είναι καθήκον ιερό, απέναντι στη χώρα, στα παιδιά μας, στο μέλλον της πατρίδας μας, την Κυριακή να βρεθούν όλοι μπροστά στις κάλπες για να ψηφίσουν και να συμμετάσχουν σε αυτή τη σημαντική στιγμή της Δημοκρατίας. Ακολουθούν οι απαντήσεις του υποψηφίου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, στις ερωτήσεις του «Ε».

 -Η επίθεση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εναντίον της Νέας Δημοκρατίας εντείνεται ιδιαίτερα λίγες μέρες πριν από τις εκλογές. Επί της ουσίας αναφέρει ότι με τη Νέα Δημοκρατία η χώρα θα μπει σε περιπέτειες. Τι απαντάτε εσείς;

«Πιστεύω ότι μέχρι τέλους ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρα κινδυνολογούν και μάλιστα επικίνδυνα. Η τακτική αυτή είναι παλιά και γνώριμη για τη σημερινή αποτυχημένη κυβέρνηση που επειδή δεν γνώριζε πως να αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα προσπαθούσε είτε να κινδυνολογήσει, ώστε να προκαλέσει αβεβαιότητα στους πολίτες, είτε να στοχοποιήσει πρόσωπα. Σε κάθε περίπτωση επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν όλα αυτά τα χρόνια, όταν βρίσκονταν με την πλάτη στο τοίχο, να αλλάζει την ατζέντα. Η ουσία είναι ότι η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο δεν πρόκειται να βάλει τη χώρα σε νέες περιπέτειες, αλλά έχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για να τη βγάλει οριστικά από τις περιπέτειες στις οποίες μπήκε και ζουν οι πολίτες εδώ και πέντε χρόνια».

 -Πιστεύετε ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταφέρει να διευρύνει τη διαφορά της από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε σχέση με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών;

«Η Νέα Δημοκρατία στο μεσοδιάστημα από τις ευρωεκλογές μέχρι την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου κατάφερε με συνέπεια, υπευθυνότητα και επιχειρήματα, στοιχεία που χαρακτηρίζουν άλλωστε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να παρουσιάσει στον κόσμο το πρόγραμμα της, τις θέσεις της ΝΔ για όλα τα μείζονος σημασίας θέματα και προβλήματα. Επιχειρηματολογεί, έχει συγκεκριμένες προτάσεις, και ο πρόεδρος της ΝΔ τις παρουσιάσει στον κόσμο μέσα από την καθημερινή επικοινωνία και επαφή που είχε όλο αυτό το καιρό. Αρά, ναι, πιστεύω, ότι ακόμα και οι πιο δύσπιστοι έχουν αντιληφθεί ότι το συμφέρον της Ελλάδας είναι η Νέα Δημοκρατία να βγει κυβέρνηση προκειμένου η πατρίδα μας να μπορέσει να σηκώσει επιτέλους κεφάλι, να κοιτάξει μπροστά. Υπό αυτή την έννοια νομίζω πως τα ποσοστά μας θα είναι μεγαλύτερα γιατί το πρόγραμμα και οι θέσεις μας έχουν βρει μεγαλύτερη αποδοχή και απήχηση στον κόσμο».

 -Η παράμετρος αποχή, λόγω θέρους, πόσο νομίζετε ότι μπορεί να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα;

«Ομολογουμένως η αποχή είναι ένα πρόβλημα, για ορισμένους μάλιστα είναι και μια στάση. Νομίζω όμως ότι στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας και μετά από αυτά που περάσαμε τα τελευταία χρόνια ως πολίτες, η αποχή πρέπει και επιβάλλεται να είναι η τελευταία σκέψη. Είναι καθήκον, ιερό καθήκον θα έλεγα, απέναντι στη χώρα, στα παιδιά μας, στο μέλλον της πατρίδας μας την Κυριακή να πάμε να ψηφίσουμε, να συμμετάσχουμε σε αυτή τη σημαντική στιγμή της Δημοκρατίας. Η ψήφος μας είναι η δύναμή μας, είναι αν θέλετε η αντίδρασή μας, είναι ο τρόπος να τιμωρήσουμε ή να επιβραβεύσουμε πρόσωπα και πολιτικές. Μη χάσουμε αυτό το δικαίωμα που έχουν όλοι οι ελεύθεροι πολίτες που ζουν σε μια δημοκρατική χώρα. Μην απωλέσουμε μια ευκαιρία που έχουμε να εκφράσουμε τη γνώμη μας και κατ΄ επέκταση να διαμορφώσουμε το μέλλον μας, το μέλλον των επόμενων γενιών. Θέλω λοιπόν με την ευκαιρία που μου δίνετε να καλέσω όλους τους Καβαλιώτες και τις Καβαλιώτισσες την Κυριακή να πάνε και να ψηφίσουν, να αφιερώσουν λίγο από τον χρόνο τους για ν’ ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, να δώσουν μια ευκαιρία στην Ελλάδα, στη χώρα μας, στην πατρίδα μας, ώστε όλοι μαζί  να ζήσουμε καλύτερες μέρες. Εμείς διαμορφώνουμε την τύχη μας και τη μοίρα μας, οπότε ας μην αδιαφορούμε».

 -Στη Νέα Δημοκρατία μιλάτε διαρκώς για αυτοδυναμία. Ποιοι είναι οι κίνδυνοι που μπορεί να προκύψουν στην περίπτωση που δεν καταφέρει το κόμμα σας να την εξασφαλίσει;

«Καταρχάς πιστεύω ακράδαντα ότι η ΝΔ θα έχει αυτοδυναμία. Δε θέλω να κινδυνολογώ σε καμία περίπτωση. Νομίζω όμως ότι η σύγχρονη ελληνική πολιτική ιστορία μας έχει αποδείξει ότι όταν δεν υπάρχουν αυτοδύναμες κυβερνήσεις δημιουργούνται προβλήματα. Είναι όμως πολύ νωρίς για τέτοιες εκτιμήσεις, ας έχουμε υπομονή μέχρι την Κυριακή. Ο ελληνικός λαός ξέρει το συμφέρον του και νομίζω ότι έχοντας αυτό ως γνώμονα θα εμπιστευτεί τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

 -Πόσο σημαντικό θα είναι για τον νομό μας το να καταφέρει να εκλέξει τέσσερις βουλευτές η Νέα Δημοκρατία;

«Πιστεύω ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή μας, ώστε να υπάρχει μια ιδιαίτερη δυναμική προκειμένου να προωθήσουμε από κοινού όλα τα μεγάλα ζητήματα και θέματα που απασχολούν την περιοχή μας».

 -Από τη μέχρι σήμερα επαφή σας με τους πολίτες, ποια είναι τα μηνύματα που έχετε λάβει;

Ο κόσμος πλέον αντιλαμβάνεται το συμφέρον του, γνωρίζει, ενημερώνεται, ξέρει ποιος μπορεί και θέλει πραγματικά να βοηθήσει τη χώρα. Όχι με λόγια μεγάλα, πολιτικά ψέματα, υπερβολές και υποσχέσεις, αλλά με ουσιαστικές δράσεις, τεκμηριωμένα προγράμματα και πρωτοβουλίες που μπορούν να έχουν απτά αποτελέσματα στην οικονομία και την κοινωνία. Πιστεύω πραγματικά ότι κάθε μέρα όλο και περισσότερος κόσμος, οι πολίτες της Καβάλας εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εμπιστεύονται τη Νέα Δημοκρατία γιατί ξέρουν ότι έχουμε τις γνώσεις, τη διάθεση, τη δύναμη να εργαστούμε συλλογικά έχοντας ως μοναδικό γνώμονα το καλό της χώρας και των πολιτών».

 -Γιατί οι πολίτες να ψηφίσουν Γιώργο Καλαντζή;

«Θα σας αναφέρω ότι είχα πει και στην συνέντευξη τύπου πριν λίγες μέρες στη δημοτική βιβλιοθήκη. Είχα ευχαριστήσει τότε τον πρόεδρο της ΝΔ, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί με συμπεριέλαβε στο 27% εκείνων των προσώπων που συνεχίζουν στη στράτα της πολιτικής, καθώς όπως ξέρετε τα ψηφοδέλτια της ΝΔ πανελλαδικά είναι ανανεωμένα στα πρόσωπα σε ποσοστό 73%. Νομίζω ότι η επιλογή αυτή απαντάει και στο ερώτημά σας. Ήταν μια τιμητική επιλογή προς το πρόσωπό μου και μια απόδειξη ότι μπορώ και θέλω να προσφέρω πολλά ακόμα στον τόπο μας, στην Καβάλα μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...