Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Γιώργος Καλαντζής: Δεν υπάρχει καμιά προοπτική ανάπτυξης

Ημέρα:

spot_img

Προϋπολογισμό φτώχειας και λιτότητας, χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Καλαντζής, αυτόν του 2018, η συζήτηση για τον οποίο άρχισε την Τρίτη (12/12) στη Βουλή.

«Προκειμένου να κρατηθούν στην εξουσία, είναι βέβαιο ότι θα δώσουν τα πάντα. Τέτοια προσκυνημένη κυβέρνηση και τέτοιο προσκυνημένο κόμμα στο μεγάλο συμφέρον και ειδικά στις επιταγές της τρόικας δεν πέρασε ξανά από την Ελλάδα», σημείωσε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και στο Kavala Web News, ο πρώην υπουργός.

«Δεν υπάρχει καμιά προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας του ελληνικού λαού…»

«Αυτό αποδεικνύεται κάθε μέρα. Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα περισσότερο. Γι’ αυτό και τρέμουν τις εκλογές, τις οποίες δεν θα αποφύγουν, γιατί το 2018 θα είναι χρονιά εθνικών εκλογών. Ο λαός έχει να περιμένει από τον προϋπολογισμό του 2018 μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις και πολλά άλλα. Επίσης οι κυβερνώντες θα συνεχίσουν να μην πληρώνουν τις υποχρεώσεις του κράτους απέναντι στους ιδιώτες για να παρουσιάζουν ψεύτικα πλεονάσματα. Δεν υπάρχει καμιά προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας του ελληνικού λαού. Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για έναν προϋπολογισμό λιτότητας και φτώχειας», συμπλήρωσε σχετικά ο κ. Καλαντζής.

«Ο λαός ξέρει ότι ο Κ. Μητσοτάκης είναι αυτός που μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από τα δύσκολα»

Αναφορικά με το επικείμενο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και τις προτάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για έξοδο από την κρίση, ο πρώην υπουργός δήλωσε: «Η Νέα Δημοκρατία και οι πρώην αρχηγοί της, Μεϊμαράκης, Σαμαράς και Καραμανλής, το μόνο που κάνουν είναι να στέκονται δυνατά δίπλα στον Κ. Μητσοτάκη, διότι αυτό που προέχει για όλους είναι να φύγει ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και να αναλάβει πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης. Αυτό θα γίνει, όχι γιατί το θέλουμε εμείς που ανήκουμε στην Νέα Δημοκρατία, αλλά γιατί ο λαός ξέρει ότι ο πρόεδρος μας είναι αυτός που μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από τα δύσκολα και να δώσει «ανάσα» και προοπτική στην οικονομική ζωή της χώρας μας. Στο επικείμενο συνέδριό μας θα φανεί ξεκάθαρα πως ακριβώς θα γίνει η μείωση της φορολογίας, αλλά και να δοθεί η δυνατότητα από τις τράπεζες να διοχετεύσουν ρευστότητα για να στηρίξουν από τις μικρές μέχρι τις μεγάλες επιχειρήσεις. Μόνο έτσι μπορεί να πάρει μπροστά η ελληνική οικονομία. Αυτό γίνεται με μείωση φορολογίας, όπως για παράδειγμα κάναμε επί διακυβέρνησης Α. Σαμαρά, που ο φόρος στην εστίαση κατέβηκε από το 23% στο 13%. Πρέπει να στηριχθούν οι ιδιώτες. Ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι γονείς έχουν μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι. Όχι κ. Τσίπρα, μητέρα και πατέρα έχουν και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι. Αυτή είναι η διαφορά μας».

«Επιτυχία του κ. Δέμπα θα είναι να βάλει δίπλα του τόσο τον κ. Ζησίμου, όσο και τον κ. Παπαδόπουλο, για να βαδίσουν μαζί»

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των εκλογών του Επιμελητηρίου Καβάλας, ο Γιώργος Καλαντζής υπογράμμισε: «Συγχαρητήρια σε όλους. Όλοι είναι νικητές! Νίκησε το Επιμελητήριο. Συγχαρητήρια και στους κυρίους Ζησίμου και Παπαδόπουλο που με τον αγώνα και τη συνεισφορά τους είναι βέβαιο ότι την επόμενη ημέρα θα σταθούν δίπλα στον νέο πρόεδρο, Μάρκο Δέμπα. Όλοι πρέπει να βοηθήσουν για να ξεπεραστούν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιώτες, ο επαγγελματίας, ο έμπορος κι όποιος ασχολείται με την ελεύθερη οικονομία. Με τη συνεργασία όλων θα τα καταφέρει ο κ. Δέμπας. Έχει την εμπειρία, τόσα χρόνια στο Επιμελητήριο. Έχει πολύ καλούς και ικανούς συνεργάτες. Η επιτυχία του κ. Δέμπα δεν είναι προσωπική. Είναι όλων. Πιστεύω όμως ότι η επιτυχία του κ. Δέμπα θα είναι να βάλει δίπλα του τόσο τον κ. Ζησίμου, όσο και τον κ. Παπαδόπουλο, για να βαδίσουν μαζί».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...