Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Για σχέδιο πολιτικής εξόντωσης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κάνει λόγο ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης

Ημέρα:

spot_img

Για σχέδιο πολιτικής εξόντωσης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κάνει λόγο ο βουλευτής Καβάλας του κυβερνώντος κόμματος, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, ο οποίος μίλησε στον «Ενήμερο» για την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά και το αδιέξοδο που προέκυψε την Τετάρτη στην συνάντηση Τσίπρα – Γιουνκέρ.

Ο κ. Εμμανουηλίδης έκανε λόγο για λυσσαλέα επίθεση των δανειστών στην κυβέρνηση και στον ελληνικό λαό, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι αν τελικά δεν βρεθεί έντιμη και αξιοπρεπής συμφωνία, η χώρα αναπόφευκτα θα πρέπει να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

«Αντέχουμε γιατί έχουμε έναν λαό που αντιλαμβάνεται και στηρίζει…»

«Πράγματι, ήταν μεγάλη η νύχτα της Τετάρτης, αλλά δεν ήταν η μόνη. Όλο αυτό το διάστημα έχουμε μια ιδιαίτερη ένταση. Συμμεριζόμαστε την αγωνία της κοινωνίας. Υπάρχει ένα σχέδιο για πολιτική εξόντωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και κατ’ επέκταση μιας προοπτικής αριστερής στροφής στους χώρους της Ευρώπης. Αυτό που συμβαίνει δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια ακόμη λυσσαλέα επίθεση σε βάρος ενός λαού που αποφάσισε επιτέλους να διαφεντεύσει ο ίδιος τις τύχες του. Δεν είναι οικονομική η διαφορά και αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι. Είναι μόνο πολιτική η αντιπαράθεση που συμβαίνει. Το νεοφιλελεύθερο απάνθρωπο μοντέλο διακυβέρνησης υπάρχει κίνδυνος να διαρραγεί εξαιτίας μιας επιτυχίας μιας αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα. Αυτό, το σύστημα δεν μπορεί να το αντέξει. Και για αυτό το πολεμά λυσσαλέα, έχοντας και την δύναμη στα χέρια του. Πιστεύω ότι αντέχουμε γιατί έχουμε έναν λαό που αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα και στηρίζει, όσο είναι δυνατό, με θυσίες μεγάλες ως τώρα, καθώς η πραγματική οικονομία όλο αυτό το διάστημα χειμάζει», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο κ. Εμμανουηλίδης.

«Ο λαός θα αποφασίσει, αν…»

«Βλέπω ότι η διαπραγματευτική ομάδα με τον Αλέξη Τσίπρα θα τραβήξει τα πράγματα μέχρι εκεί που μπορεί η κοινωνία να αντέξει, για μια συμφωνία έντιμη και αξιοπρεπή. Αν αυτό δεν συμβεί, που φοβάμαι ότι προς τα εκεί πηγαίνουμε, τότε ίσως χρειαστεί την λύση να την δώσει ο ίδιος ο λαός. Θα κληθεί να πάρει την απόφαση που θα ήθελε να ισχύσει στην συνέχεια. Όταν απο την άλλη πλευρά δεν υπάρχει η παραμικρή διάθεση για διάσωση της κοινωνίας, πρέπει ο λαός να αποφασίσει πως θα πορευτούμε την επόμενη ημέρα. Εμπιστευόμαστε τον λαό κι αυτός μας εμπιστεύεται. Αυτό το κοινωνικό συμβόλαιο δεν θα πρέπει να το διαρρήξουμε. Πιστεύω ότι μέχρι την τελευταία στιγμή θα βρεθεί λύση, γιατί δεν μπορεί η απάνθρωπη αυτή στάση των δανειστών να συνεχιστεί μέχρι τέλους. Θα πρέπει να αντιληφθούν ότι έχουν να κάνουν με μια κοινωνία ανθρώπων που στοιχειωδώς θέλουν να ζήσουν. Πράγματι δεν αναμέναμε αυτήν την σκληρότητα από μέρους τους, γιατί εναποθέταμε την πίστη μας στην κοινή λογική και στα στοιχειώδη ψήγματα ανθρωπισμού που μπορεί να έχει ένα σύστημα πολιτικό. Πέσαμε έξω σε αυτήν την εκτίμηση, όμως δεν θα το βάλουμε κάτω. Με τον έναν ή άλλο τρόπο θα πρωτοστατήσουμε στην προσπάθεια διάσωσης της κοινωνίας. Αυτή είναι η δύναμή μας και αυτήν στηρίζουμε», συμπλήρωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...

Κ. Σιμιτσής: Δεν ασχολούμαι με τον κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι θα αναλάβει ως νομικός τους επαγγελματίες...

Ολοκληρώθηκε στο Μετρό Συντάγματος η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών

Με μεγάλη επιτυχία και την προσέλευση πολύ κόσμου της...

Κρας τεστ για τις αντοχές των υποδομών της Θάσου

Γιάννης Μαρκιανός: Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και φέτος /...