Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Η ψήφος των πολιτικών αρχηγών (βίντεο-δηλώσεις)

Ημέρα:

spot_img

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Αύριο ξημερώνει για την πατρίδα μας μια καλύτερη μέρα”

Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 1ο Γενικό Λύκειο Περιστερίου.

Αφού ψήφισε ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Οι εκλογές είναι η μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας. Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στη λαϊκή ετυμηγορία. Σήμερα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες παίρνουν τις τύχες του τόπου στα χέρια τους και είμαι σίγουρος ότι αύριο ξημερώνει για την Πατρίδα μας μια καλύτερη μέρα.

Καλή ψήφο σε όλες και σε όλους».

Αλέξης Τσίπρας: “Να μην αφήσουν οι νέοι την κρίσιμη απόφαση για τη ζωή και το μέλλον τους σε άλλους”

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ψήφισε στο 649ο εκλογικό τμήμα, στο 27ο και 30ο δημοτικό σχολείο Αθηνών.

Αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος δήλωσε: «Σήμερα είναι μέρα Δημοκρατίας οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αποφασίζουν για την πορεία της χώρας τα επόμενα 4 χρόνια αποφασίζουν για τη ζωή τους. Οι κάλπες άνοιξαν ως γνωστόν το πρωί και ήταν άδειες, συνεπώς η απόφαση του καθενός στην κάλπη θα κρίνει το αποτέλεσμα.

Απευθύνομαι στους πολίτες, τους καλώ να έλθουν στην κάλπη να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα αν και είναι υψηλή η θερμοκρασία αξίζει για 20 λεπτά να είναι όλοι παρόντες στην κρίσιμη απόφαση για το μέλλον του τόπου μας.

Απευθύνομαι ιδιαίτερα στους νέους και στις νέες σε αυτούς που διαχρονικά στον τόπο μας κάνουν την ανατροπή, να μην αφήσουν την κρίσιμη απόφαση για τη ζωή και το μέλλον τους σε άλλους να είναι αυτοί που θα κρίνουν το αποτέλεσμα.

Είναι μια κρίσιμη μάχη τη δίνουμε με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα ως το τελευταίο λεπτό για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες και οι κόποι του λαού μας και να μην ανακοπεί η πορεία της χώρας προς τα εμπρός».

Φώφη Γεννηματά: “Σήμερα η λογική επιστρέφει στον τόπο”

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα λίγο πριν τις 11 το πρωί στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου συνοδευόμενη από τα παιδιά της.

Η κ. Γεννηματά αρκέστηκε να δηλώσει: «Σήμερα η λογική επιστρέφει στον τόπο με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών. Η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι η χρήσιμη ψήφος για τα λαϊκά συμφέροντα. Και είναι η κρίσιμη ψήφος για την πολιτική σταθερότητα. Είμαστε περήφανοι για την προοδευτική μας ταυτότητα. Ηταν, είναι και θα είναι πολύτιμη για την Ελλάδα».

Βασίλης Λεβέντης: “Η Βουλή χωρίς την Ένωση Κεντρώων θα είναι ορφανή” 

Στην Αθήνα άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος τόνισε ότι «είναι λάθος να δοθεί αυτοδυναμία στον Κυριάκο Μητσοτάκη κι η Ένωση Κεντρώων είναι εμπόδιο. Ξυπνώντας σήμερα είδα ένα όνειρο. Ότι θα κάνουν κυβέρνηση μαζί η Φώφη Γεννηματά κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτή η κυβέρνηση θα είναι το βράδυ. Ό,τι ήταν ο Πάνος Καμμένος για τον Τρίπρα θα είναι η Φώφη Γεννηματά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «για αυτό θέλω η νεολαία να πάει στην κάλπη και να δώσει μια ισχυρή Ένωση Κεντρώων γιατί η Βουλή χωρίς την Ένωση Κεντρώων θα είναι ορφανή».

Κυριάκος Βελόπουλος – “Να δώσουμε τη λύση και να είναι ελληνική” 

«Η «Ελληνική Λύση» ήρθε στα πράγματα και θα έλεγα ότι προκάλεσε έναν περίεργο τριγμό στο σύστημα. Ευχαριστούμε όλους όσους μας εμπιστεύτηκαν, ως «Ελληνική Λύση», την πρώτη φορά, είναι η δεύτερη εκλογική μας μάχη» δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο Κ. Βελόπουλος και συνέχισε:

«Πιστεύουμε ότι είμαστε η μοναδική λύση, γιατί έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα. Να ευχαριστήσω πάλι όλο τον κόσμο που πήγε να ψηφίσει και να πω ότι από αύριο ξημερώνει μια άλλη μέρα για το ελληνικό κοινοβούλιο».

«Η πραγματική αντιπολιτευτική φωνή προάσπισης των εργατικών δικαιωμάτων, κυρίως των δικαιωμάτων των εθνικών, των Ελλήνων, θα είμαστε εμείς. Αυτή είναι η υπόσχεσή μας. Και κάτι πολύ απλό. Δε θα απογοητεύσουμε κανέναν. Ήρθαμε για να βοηθήσουμε τους Έλληνες, γιατί λέμε «πρώτα οι Έλληνες, πρώτα η Ελλάδα»».

Ο κ. Βελόπουλος στην αρχή των δηλώσεων του ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους όσους έχουν σήμερα την ονομαστική τους εορτή.

Ασκώντας το εκλογικό του δικαίωμα την ώρα που έριχνε το ψηφοδέλτιο στην κάλπη, τόνισε: «Να δώσουμε τη λύση και να είναι ελληνική».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...