Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανανεωμένο κατά το ένα τρίτο το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Καβάλα

Ημέρα:

spot_img

Ανανεωμένο κατά το ένα τρίτο, εκτιμά ότι θα είναι το τοπικό ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές του 2023, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Καβάλας, Μπάμπης Δράκος.

«Θα έχουμε μια ανανέωση κατά ένα τρίτο, έτσι φαίνεται. Από εκεί και πέρα, σιγά σιγά μέσα στον Ιανουάριο, πρέπει αυτά τα πράγματα να γίνουν πιο συγκεκριμένα, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους νέους υποψηφίους, επί ίσοις όροις, να μπουν στη μάχη των εθνικών εκλογών», σημείωσε σχετικά, στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο κ. Δράκος.

«Συμφωνώ» με τον κ. Τσίπρα που είπε ότι αυτός θα είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός, αυτής όμως της κυβέρνησης, γιατί μετά τις εκλογές θα έχουμε μια ακόμη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη…»

 Παράλληλα, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην πρόσφατη ψήφιση του προϋπολογισμού του 2023, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Πραγματικά «συμφωνώ» με τον κ. Τσίπρα που είπε ότι αυτός θα είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός, αυτής όμως της κυβέρνησης, γιατί μετά τις εκλογές θα έχουμε μια ακόμη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τόσο από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όσο και από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, πολλοί  θα στοιχημάτιζαν ότι αυτή η κυβέρνηση που εκλέχθηκε το 2019 δεν θα ψήφιζε και τον τέταρτο προϋπολογισμό της. Αυτό και μόνο αποδεικνύει το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της για εξάντληση της τετραετίας».

«Ο προϋπολογισμός είναι στη σωστή κατεύθυνση και μάλιστα σε μια εποχή που οι εισαγόμενες προκλήσεις είναι πολλές…»

«Τα στοιχεία και η αύξηση του Α.Ε.Π., έστω και της τάξεως του 2% για του χρόνου  και 6% φέτος, δείχνουν ότι αυτός ο προϋπολογισμός είναι στη σωστή κατεύθυνση και μάλιστα σε μια εποχή που οι εισαγόμενες προκλήσεις είναι πολλές. Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και οι υπουργοί της κυβέρνησης είχαν την ευκαιρία να κάνουν έναν συνολικό απολογισμό μιας επιτυχημένης οικονομικής πολιτικής της τετραετίας που πέρασε, αλλά και να προδιαγράψουν το σχέδιο της επόμενης τετραετίας», συμπλήρωσε σχετικά ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο πληθωρισμός έχει προσδιοριστεί στο 10% και βγαίνει από το σύνολο των αγορών που έχει ένα νοικοκυριό μέσα στον μήνα, είναι σε αυτό το ποσοστό κι αυτό είναι ξεκάθαρο» 

Κληθείς να σχολιάσει το μέτρο που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης σχετικά με το market pass, ο κ. Δράκος ανέφερε: «Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα καλύψουμε τον πληθωρισμό. Πόσος είναι αυτός; Στο 10%. Τι έξοδα έχουμε μηνιαίως για βασικά είδη; Περίπου 200 με 300 ευρώ. Το 10% που είναι η ανατίμηση είναι και το ποσό που θα δοθεί. Δεν μπορεί να δώσει όλο το ποσό, αλλά αυτό που θα καλύψει τις ανατιμήσεις. Ο πληθωρισμός έχει προσδιοριστεί στο 10% και βγαίνει από το σύνολο των αγορών που έχει ένα νοικοκυριό μέσα στον μήνα, είναι σε αυτό το ποσοστό κι αυτό είναι ξεκάθαρο».

«Εμείς πάντως για μεμονωμένες περιπτώσεις δεν στοχοποιούμε όλο το ΠΑ.ΣΟ.Κ. επειδή ένα στέλεχος του, έκανε αυτό που έκανε»

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην υπόθεση της κ. Καϊλή υπογραμμίζοντας: «Το κόμμα στο οποίο ήταν η κ. Καϊλή ήταν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ήταν ένα προβεβλημένο στέλεχος, δεν μπορούμε αυτά να τα αναιρέσουμε. Συνήθως αποφεύγω να κάνω σχόλια όταν τα πράγματα είναι υπό διερεύνηση. Δεν είμαι σχετικός με τα νομικά, αλλά πραγματικά εύχομαι όλα αυτά να μην είναι αληθινά. Εμείς πάντως για μεμονωμένες περιπτώσεις δεν στοχοποιούμε όλο το ΠΑ.ΣΟ.Κ. επειδή ένα στέλεχος του, έκανε αυτό που έκανε. Δεν είμαι αυτής της λογικής, ούτε τους τσουβαλιάζω όλους. Έχει μια ιστορία αυτή η παράταξη και μια ηγεσία που θα κριθεί με την πάροδο του χρόνου».

 «Από τη στιγμή που μπήκαμε στον τελευταίο χρόνο, δεν τίθεται το πρόωρο ή όχι για τη διεξαγωγή των εκλογών…»

Αναφορικά με το πότε «βλέπει» τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών του 2023, ο Μπάμπης Δράκος τόνισε: «Από τη στιγμή που μπήκαμε στον τελευταίο χρόνο, δεν τίθεται το πρόωρο ή όχι για τη διεξαγωγή των εκλογών, καθώς είμαστε σε περίοδο στην οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκηρυχθούν αυτές. Είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού σε κάθε περίπτωση. Έτσι προβλέπει το σύνταγμα, αυτό θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης. Η πορεία του δείχνει ξεκάθαρα ότι σέβεται τους θεσμούς. Προς αυτήν την κατεύθυνση πιστεύω θα κινηθεί και πάλι».

«Στελέχη μας από όλους τους τομείς και τις γραμματείες βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα και ενημερώνουν για το έργο που παρήχθη στην τετραετία που ολοκληρώνεται – Οι επαφές μας με την κοινωνία θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα …»

Τέλος, αναφορικά με τις κινήσεις που γίνονται προεκλογικά στην Π.Ε. Καβάλας, ο κ. Δράκος δήλωσε: «Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών για την τετραετία που ολοκληρώνεται σιγά σιγά, στελέχη μας από όλους τους τομείς και τις γραμματείες βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα και ενημερώνουν για το έργο που παρήχθη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ασκείται και κριτική για το τι παραλείψαμε. Τα κυβερνητικά κόμματα καλό είναι να αναφέρουν το τι κάνουν, αλλά και να παραδέχονται τυχόν παραλείψεις τους. Σε αυτήν την κατεύθυνση την περασμένη Παρασκευή ο υφυπουργός Υποδομών, ο κ. Καραγιάννης, με πέντε στελέχη της γραμματείας παραγωγικού τομέα του κόμματος, ενημέρωσαν επαγγελματικά και μη στελέχη, όσον αφορά το τι κάναμε και τι πρόκειται να κάνουμε. Ακούστηκαν πολλές απόψεις, έγινε μια τοποθέτηση αρκετών ανθρώπων, επιμελητηρίων, εμπορικών συλλόγων και δόθηκαν απαντήσεις σχετικά με τις προτεραιότητες και τα πεπραγμένα μας την τελευταία τετραετία και φυσικά για το τι σκοπεύουμε να κάνουμε. Οι επαφές μας με την κοινωνία θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα και με άλλα στελέχη μας και σε  θεματικούς τομείς».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...