Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έτοιμος να ριχτεί στη μάχη των εκλογών ο Δημήτρης Παπουτσής

Ημέρα:

spot_img

Την ετοιμότητά του να συμβάλει στην προσπάθεια του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ., με στόχο την ενίσχυση των δυνάμεων του κόμματος στην κοινωνία, στον πολιτικό στίβο και φυσικά στο κοινοβούλιο, εξέφρασε στο πλαίσιο δηλώσεών του στον «Ενήμερο», ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Δημήτρης Παπουτσής.

Με αφορμή τη νέα σύνθεση των τομεαρχών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. και την ανακοίνωση του ονόματός του στη θέση του αναπληρωτή γραμματέα του τομέα Δικαιοσύνης, ο Δημήτρης Παπουτσής, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μου προτάθηκε από την ηγεσία μας αυτή η θέση και θεωρώ χρέος μου να ανταποκριθώ».

«Διαθέτω μια εμπειρία που σε κάθε περίπτωση, θέλω να είναι χρήσιμη στην προσπάθεια που ξεκινάμε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Εφόσον μου ζητήθηκε, από τη μεριά μου συνεπάγεται και μια αυτονόητη αποδοχή και μια προσπάθεια στη συνέχεια…»

«Μετά από αρκετά χρόνια υπάρχει μια διαδρομή, μια εμπειρία, τόσο στον πολιτικό στίβο, όσο και στη μαχόμενη δικηγορία. Tαυτόχρονα στο διάστημα που ήμουν βουλευτής δυόμιση χρόνια, την περίοδο 2009 – 2012, ήμουν εισηγητής εκ μέρους της κοινοβουλευτικής μας ομάδας, στον τομέα της Δικαιοσύνης. Μάλιστα είχα επωμιστεί με το καθήκον – έργο, να εισηγηθώ τότε ιδιαιτέρως σημαντικά νομοθετήματα της εποχής, που αφορούσαν στην αντιμετώπιση των κακώς κειμένων της χώρας και στην βελτίωση πολλών από τα προβλήματα που συνεπάγονταν μια σειρά από παθογένειες στη μέχρι τότε κατάσταση των πραγμάτων. Υπ’ αυτήν την έννοια, διαθέτω μια εμπειρία που σε κάθε περίπτωση, θέλω να είναι χρήσιμη στην προσπάθεια που ξεκινάμε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Εφόσον μου ζητήθηκε, από τη μεριά μου συνεπάγεται και μια αυτονόητη αποδοχή και μια προσπάθεια στη συνέχεια να ανταποκριθώ με τη συμμετοχή μου, στην αντιμετώπιση των ζητημάτων που μας καλεί το παρόν και το μέλλον», ανέφερε σχετικά ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

«Ανεξάρτητα από τον ακριβή χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, που ίσως αυτός ανακοινωθεί μέσα στον Ιανουάριο, εκτιμώ ότι ήδη επί της ουσίας έχουμε μπει σε μια προεκλογική περίοδο…»

 Σε ερώτηση για το αν «βλέπει» την προκήρυξη των εθνικών εκλογών νωρίτερα, μετά και τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι «μυρίζει…εκλογές», ο Δημήτρης Παπουτσής απάντησε: «Οι μήνες, μέχρι το προβλεπόμενο πέρας με βάση τη συνταγματική θητεία της κυβέρνησης, έχουν πια λιγοστέψει. Αν κανείς λάβει υπόψη του αντικειμενικά ότι κατά την περίοδο των εορτών και μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου δεν είθισται και δεν έχει συμβεί ποτέ σε περίοδο κανονικότητας να πάμε σε εκλογές, εκτιμώ ότι από τον Ιανουάριο θα είναι πλέον πιο χειροπιαστή, προβλέψιμη και ανακοινώσιμη η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. Ούτως ή άλλως αν παρατηρήσει κανείς το καθημερινό πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών θα δει ότι ουσιαστικά υλοποιούν προεκλογικές εξόδους και συγκεντρώσεις. Άρα ανεξάρτητα από τον ακριβή χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, που ίσως αυτός ανακοινωθεί μέσα στον Ιανουάριο, εκτιμώ ότι ήδη επί της ουσίας έχουμε μπει σε μια προεκλογική περίοδο».

«Οφείλω με τον δημόσιο λόγο που καλούμαι να εκφέρω να υπερασπίζομαι τις θέσεις μας, να υποστηρίζω τις επιλογές μας, είτε είναι ιστορικές, είτε αφορούν στον παρόντα ή μέλλοντα χρόνο και να είμαι όσο το δυνατό πλησιέστερα στα καθημερινά δημόσια πράγματα…»

Τέλος, όσον αφορά τη δική του υποψηφιότητα, ο Δημήτρης Παπουτσής, σημείωσε: «Για να είμαι ειλικρινής μου έχει ζητηθεί να είμαι στη διάθεση του Κινήματός μας εδώ και καιρό. Κάτι τέτοιο το θεωρώ χρέος αυτονόητο, εφόσον ανακοινωθεί η υποψηφιότητά μου, να είμαι και έτοιμος να συμβάλω σε μια συλλογική προσπάθεια που έχει στόχο να ενισχύσει τις δυνάμεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μέσα στην κοινωνία, στον πολιτικό στίβο, αλλά και στο κοινοβούλιο. Υπ’ αυτήν την έννοια θεωρώ ότι οφείλουμε να είμαστε παρόντες όσοι καλούμαστε σε αυτόν τον αγώνα και στο μέτρο που με αφορά οφείλω να είμαι και έτοιμος, χωρίς να δρω ως υποψήφιος ή δυνάμει υποψήφιος βουλευτής. Οφείλω με τον δημόσιο λόγο που καλούμαι να εκφέρω να υπερασπίζομαι τις θέσεις μας, να υποστηρίζω τις επιλογές μας, είτε είναι ιστορικές, είτε αφορούν στον παρόντα ή μέλλοντα χρόνο και να είμαι όσο το δυνατό πλησιέστερα στα καθημερινά δημόσια πράγματα, στην προσπάθεια να συμβάλλουμε, ώστε οι πολίτες να είναι πιο ενημερωμένοι, με πιο καθαρή ματιά απέναντι στα γεγονότα κι εμείς να συμβάλλουμε σε αυτήν την κατεύθυνση με το δικό μας κοινωνικά δίκαιο και εθνικά επωφελή για τη χώρα δημόσιο λόγο».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...