Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«Άτυπη συγκυβέρνηση» ΝΔ και ΚΙΝΑΛ βλέπει ο Κώστας Μορφίδης

Ημέρα:

spot_img

«Άτυπη συγκυβέρνηση» ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ, «βλέπει» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην Π.Ε. Καβάλας, Κώστας Μορφίδης, καθώς όπως επισημαίνει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», οι απόψεις των δυο κομμάτων είναι πλέον ταυτόσημες σε πολλά θέματα.

«Βεβαίως και υπάρχει μια «άτυπη συγκυβέρνηση» και είναι ορατή σε όλους. Πέρα από το ότι ψηφίζουν τα ίδια πράγματα στη Βουλή και μάλιστα για κρίσιμα θέματα, οι απόψεις τους είναι πλέον ταυτόσημες σχεδόν σε όλα», υπογράμμισε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Μορφίδης.

«Πιστεύω ότι όλα αυτά, περί της άτυπης συνεργασίας, είχαν συζητηθεί μεταξύ των δυο κομμάτων και πριν από τις εκλογές…»

«Μη ξεχνάμε δε ότι αρκετά στελέχη του ΚΙΝΑΛ βρίσκονται μέσα στην Κυβέρνηση και στον κρατικό μηχανισμό, όχι απλά μόνο υπουργοί και υφυπουργοί, αλλά στελέχη που παραμένουν μέλη του ΚΙΝΑΛ. Πιστεύω ότι όλα αυτά, περί της άτυπης συνεργασίας, είχαν συζητηθεί μεταξύ των δυο κομμάτων και πριν από τις εκλογές και συνεχίζουν να συζητούνται και τώρα, ενώ δεν αποκλείεται στο μέλλον να δούμε και πιο εμφατικές συνεργασίες, όπως στην περίπτωση εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας. Άρα, δεν πρόκειται απλά για έναν θεωρητικό αρραβώνα, αλλά μάλλον για έναν καθαρό πολιτικό γάμο, ανάμεσα στις δυο πλευρές», ανέφερε στη συνέχεια ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην Π.Ε. Καβάλας.

«Μη ξεχνάμε ότι στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η παράταξη του Κωστή Σιμιτσή συνεργάζεται με την ορθόδοξη γραμμή ας πούμε της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή την παράταξη του κ. Μέτιου»

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τον κ. Μορφίδη, υπάρχουν και στην περιοχή μας επιβεβαιωμένες συνεργασίες που δείχνουν ότι όλο αυτό είναι μια πραγματικότητα.

«Μη ξεχνάμε ότι στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η παράταξη του Κωστή Σιμιτσή συνεργάζεται με την ορθόδοξη γραμμή ας πούμε της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή την παράταξη του κ. Μέτιου κι είδαμε βέβαια και αντίστοιχες κινήσεις για την εκλογή προέδρου στη ΔΙΑΑΜΑΘ, αλλά και για την εκλογή των μελών στην ΠΕΔ, όπου κατήλθαν με κοινό ψηφοδέλτιο, Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ», επισήμανε σχετικά ο Κώστας Μορφίδης.

«Το ΚΙΝΑΛ έχει ταυτιστεί με τον νεοφιλελευθερισμό και την ακραία του έκφραση, όπως είναι αυτή της Νέας Δημοκρατίας»

«Βέβαια εμείς κρίνουμε ότι αυτό δεν είναι κάτι θετικό, γιατί το ΚΙΝΑΛ, που στην ουσία είναι το ΠΑΣΟΚ, υποτίθεται είναι ένα σοσιαλιστικό κόμμα, που όμως εφαρμόζει μια εντελώς διαφορετική λογική με τα υπόλοιπα κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη και πλέον έχει ταυτιστεί με τον νεοφιλελευθερισμό και την ακραία του έκφραση, όπως είναι αυτή της Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε ακόμη για το θέμα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην Π.Ε. Καβάλας.

«Περιμένουμε το πρόγραμμα για να δούμε πότε κι αν θα έρθει ο κ. Τσίπρας στην περιοχή μας κι αν η Καβάλα θα είναι ένας από τους σταθμούς της περιοδείας του…»

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με το σημείο στο οποίο βρίσκεται η διαδικασία εγγραφής νέων μελών για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μορφίδης απάντησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ προχωράει στη διαδικασία της εγγραφής νέων μελών. Συνεχίζουμε να κάνουμε ανοιχτές συγκεντρώσεις και συζητήσεις με τους πολίτες. Περιμένουμε το πρόγραμμα για να δούμε πότε κι αν θα έρθει ο κ. Τσίπρας στην περιοχή μας κι αν η Καβάλα θα είναι ένας από τους σταθμούς της περιοδείας του και μετά την Κεντρική Επιτροπή, το επόμενο σαββατοκύριακο, ξεκινάμε και τη συζήτηση για το καταστατικό και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τα δυο κορυφαία ζητήματα που μπαίνουν στη διάρκεια αυτού του προσυνεδριακού διαλόγου».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...

Απεργία με κύρια αιτήματα την ακρίβεια και τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της...

Το Μουσικό Σχολείο θα ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο στον ναό του Αγ. Νικολάου

Το Μουσικό Σχολείο της Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού...

Χιλιάδες επισκέπτες στην «North Aegean Boat Show 2024»

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα της πρώτης έκθεσης «North...

Συναυλία της Άννας Βίσση στην Καβάλα

Οι θαυμαστές της Άννας Βίσση θα έχουν την ευκαιρία...

Μ. Λαζαρίδης προς Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του...

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...