Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Ως στόχο βάζω ένα όραμα για τον τόπο μας

Ημέρα:

spot_img

Τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να διεκδικήσει την προεδρία της ΔΕΕΠ Καβάλας, στις εσωκομματικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 24 Οκτωβρίου, για την ανάδειξη των νέων αιρετών διοικήσεων των κομματικών οργάνων της Νέας Δημοκρατίας, ανέλυσε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης.

«Εμείς θα κάνουμε την προσπάθεια μας κι όταν όλοι δουν ότι υπάρχει μια σοβαρή κίνηση, θεωρώ ότι κανένας δεν θα την αγνοήσει. Εγώ έρχομαι με μια διαφορετική ματιά, με άλλους τρόπους δράσης, άλλη προσέγγιση στα θέματα, με διαφορετικό τρόπο αξιοποίησης των στελεχών μας, οπότε νομίζω ότι δεν θα αγνοηθεί μια τέτοια διοικούσα επιτροπή», τόνισε αρχικά ο κ. Ιωσηφίδης.

«Η πολύχρονη εμπειρία μου στα τεκταινόμενα του κόμματος μας, ήταν ένα βασικό στοιχείο της υποψηφιότητάς μου…»

 Αναφορικά με τον λόγο που τον ώθησε να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΔΕΕΠ Καβάλας, ο κ. Ιωσηφίδης σημείωσε: «Νομίζω ότι η πολύχρονη εμπειρία μου στα τεκταινόμενα του κόμματος μας, ήταν ένα βασικό στοιχείο της υποψηφιότητάς μου. Μετά από 30 χρόνια πορείας στα όργανα του κόμματος και μάλιστα ως διοίκηση κι όχι ως απλός ψηφοφόρος ή μέλος, θεώρησα ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να διεκδικήσω την προεδρία της ΔΕΕΠ Καβάλας. Αγαπώ αυτήν την παράταξη, με τις αρχές της οποίας πορεύομαι σε όλη μου τη ζωή. Μέσα από την θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ, θέλω παράλληλα να βοηθήσω και στο δύσκολο έργο διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

«Ως στόχο βάζω τοπικά, μετά την εκλογή μου, ένα όραμα που θα έχουμε για τον τόπο μας κι αυτό να το προωθήσουμε προς την κεντρική Νέα Δημοκρατία, αλλά και την κυβέρνηση ώστε να υλοποιηθεί…»

 «Σε τοπικό επίπεδο, η σκέψη μου είναι πέρα από τους εκλεγμένους συμβούλους στη ΔΕΕΠ, να αξιοποιήσουμε τα στελέχη της παράταξης μας, που δραστηριοποιούνται στους χώρους εργασίας τους, σε φορείς, είτε αυτοί είναι συνδικαλιστικοί, είτε είναι Επιμελητήρια και σύλλογοι και διαπρέπουν σε αυτούς τους χώρους. Αυτοί γνωρίζουν πολύ καλύτερα τα του κλάδου τους, οπότε ως στόχο βάζω τοπικά, μετά την εκλογή μου, ένα όραμα που θα έχουμε για τον τόπο μας κι αυτό να το προωθήσουμε προς την κεντρική Νέα Δημοκρατία, αλλά και την κυβέρνηση, ώστε να υλοποιηθεί», τόνισε ακόμη στα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο υποψήφιος πρόεδρος της ΔΕΕΠ Καβάλας.

Αναφορικά με το αν διαπιστώνει ενδιαφέρον εκ μέρους των πολιτών για να συμμετάσχουν στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης απάντησε: «Από τις μέχρι τώρα εγγραφές, διαπιστώνω ότι ο κόσμος αρχίζει και κινητοποιείται. Αυτό πιστεύω ότι οφείλεται και στις υποψηφιότητες που έχουν τεθεί».

«Υπάρχει η εμπειρία, ώστε να τα καταφέρουμε πολύ καλά και να βοηθήσουμε και εμείς στο κομμάτι των εθνικών εκλογών, όποτε κι αν γίνουν, ώστε η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο να τις κερδίσει, αλλά και να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση…»

Ερωτηθείς για τον ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει η ΔΕΕΠ Καβάλας, στην περίπτωση που εκλεγεί στην θέση του προέδρου και στο πλαίσιο της θητείας του προκηρυχθούν εθνικές εκλογές, ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης απάντησε: «Η εμπειρία μου είναι πολύ σημαντική στο θέμα αυτό. Έχω ασχοληθεί παλαιότερα και με τους εκλογικούς αντιπροσώπους κι όσοι με θυμούνται από την θητεία μου στην τότε ΝΟΔΕ, νομίζω ότι έχουν να λένε. Είχαμε οργανώσει τόσο καλά τους εκλογικούς αντιπροσώπους, είχαμε σε όλα τα τμήματα από δυο, είχαν γίνει ενημερώσεις με δικηγόρους που εθελοντικά προσέφεραν τις υπηρεσίες τους, σε όλους τους τότε δήμους (11). Οπότε υπάρχει η εμπειρία, ώστε να τα καταφέρουμε πολύ καλά και να βοηθήσουμε και εμείς και σε αυτό το κομμάτι των εθνικών εκλογών, όποτε κι αν γίνουν, ώστε η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο να τις κερδίσει, αλλά και να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση».

 Ποιος είναι ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης – Το πλούσιο βιογραφικό του

Είναι για περίπου 30 χρόνια ενεργό μέλος της Νέας Δημοκρατίας. Από το 1992 έως το 1996 διετέλεσε γενικός γραμματέας της Τ. Ε. Νέας Καρβάλης και από το 1996 έως το 2006 πρόεδρος της Τ. Ε. Νέας Καρβάλης.

Το 1996 εκλέχθηκε στην Ε.Κ.Ο. Εργαζομένων Δημοσίου Τομέα Ν. Καβάλας, το 2001 και το 2003 στη ΝΟΔΕ Καβάλας και στη Νομαρχιακή Εκτελεστική Επιτροπή.

Το 2008 ορίσθηκε από τον γραμματέα οργανωτικού υπεύθυνος τομέα πολιτισμού, το 2016 εκλέχθηκε στη ΝΟΔΕ Καβάλας, ως υπεύθυνος Παιδείας και το 2018 επίσης στη ΝΟΔΕ (ΔΕΕΠ) Καβάλας, στη θέση του υπευθύνου ενημέρωσης και στρατηγικού σχεδιασμού.

Έχει μεγάλη συνδικαλιστική και κοινωνική δράση. Ως στέλεχος της ΔΑΚΕ διετέλεσε επί οκτώ χρόνια πρόεδρος της ΔΑΚΕ Π.Ε. Καβάλας. Τακτικός αιρετός εκπρόσωπος στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο και στο πειθαρχικό συμβούλιο Καβάλας και τακτικός αιρετός εκπρόσωπος στο Ανώτερο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο και στο πειθαρχικό συμβούλιο της Α.Μ.Θ.

Ήταν αντιπρόεδρος, γενικός γραμματέας και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας (2000 – 2009 και 2019 –  2020), καθώς και πρόεδρος του συλλόγου μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων του ΤΕΕΠΉ της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Επίσης διετέλεσε μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του δήμου Καβάλας από 01/01/2007 έως 31/12/2010, σύμβουλος του Δ.Σ. του Τοπικού Διαμερίσματος Νέας Καρβάλης του δήμου Καβάλας από 01/01/2007 έως 31/12/2010 και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Άθλησης Νεολαίας Καβάλας από 01/01/1999 έως 31/12/2002.

Ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1964. Είναι παντρεμένος με τη Σοφία Πολυχρονίδου, δικηγόρο και έχει δύο παιδιά. Τη Μαρία φοιτήτρια Νομικής στο ΑΠΘ και τον Γρηγόρη, φοιτητή Ιατρικής στο ΑΠΘ. Αποφοίτησε από το ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος στην Κοινωνικοπολιτισμική εκπαίδευση. Είναι ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αναγκαία η εκβάθυνση του λιμανιού της Καβάλας

Χρήστος Τζανάκος: Το βάθος διαφοροποιείται από τις αφιξοαναχωρήσεις των...

Τουριστικό «κενό» μετά το Πάσχα στη Θάσο

Πάρης Παρασχούδης: Είναι αναμενόμενο, γιατί η αγορά είναι προσανατολισμένη...

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024» της Καβάλας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024", οι οποίες θα...

Energean: Έκτη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτήν την φορά στην Αίγυπτο

Την έκτη της ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Ανατολική...

Με σαράντα εκδηλώσεις η «Λευκή Νύχτα» στην Καβάλα

Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να παρουσιάσουν τις εκδηλώσεις που θα...

Τσουχτερά πρόστιμα για όσους ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο

Κυριάκος Μανδρανής: Είναι κλιμακωτά ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας...

Πονοκέφαλος για τους λογιστές οι προσυμπληρωμένες δηλώσεις

Τον μπελά τους έχουν βρει λογιστές και φορολογούμενοι, με...