Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Χρήστος Ποτόλιας: “Έχουμε μια κυβέρνηση αδίστακτη και ανάλγητη”

Ημέρα:

spot_img

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», το στέλεχος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Χρήστος Ποτόλιας.

«Έχουμε μια κυβέρνηση αδίστακτη και ανάλγητη, η οποία κατεδαφίζει ότι άφησαν οι προηγούμενες. Η πολιτική αυτή έχει όμως και ωφελημένους. Αυτοί είναι όσοι ανέβασαν τη συγκεκριμένη κυβέρνηση στην εξουσία. Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι ξαφνικά ένα κόμμα του 3% μπορεί να φτάσει σε αυτά τα ποσοστά, αν πραγματικά αυτοί που έχουν την εξουσία στα χέρια τους δεν επιλέξουν ένα κόμμα, το οποίο θέλουν να βάλουν να υπηρετήσει τα συμφέροντά τους», επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις του ο Χρήστος Ποτόλιας.

«Αυτή η κυβέρνηση κάνει ακριβώς ότι επιτάσσει το συμφέρον των μονοπωλιακών ομίλων στην κατεύθυνση της πολιτικής της Ε.Ε.»

«Αυτοί λοιπόν που έχουν την εξουσία, είναι οι τράπεζες, οι βιομήχανοι και οι μεγάλοι εξαγωγείς, οι οποίοι έχουν επιλέξει αυτήν την κυβέρνηση κι έχουν δικαιωθεί. Αυτή η κυβέρνηση κάνει ακριβώς ότι επιτάσσει το συμφέρον αυτών των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, στην κατεύθυνση της πολιτικής της Ε.Ε. Αυτό που γίνεται σήμερα στην Ελλάδα, με ένα τρόπο βίαιο και γρήγορο, έχει εφαρμοστεί στην Ε.Ε. εδώ και πολλά χρόνια. Να θυμίσω ότι τα όρια συνταξιοδότησης έχουν φτάσει στα 67 και μέχρι τα 71 στις χώρες της Ευρώπης, ότι οι μισθοί, η κοινωνική πρόνοια, η ασφάλεια εκεί έχουν περάσει στα χέρια των ιδιωτικών εταιρειών κι εδώ λόγω του κινήματος έχουν καθυστερήσει να περάσουν και το κάνουν τώρα με γρηγοράδα», συμπλήρωσε στη συνέχεια των δηλώσεων του ο κ. Ποτόλιας.

«Όλοι οι εργαζόμενοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε ένα κοινό μέτωπο»

Το στέλεχος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» υπογράμμισε καταληκτικά ότι η απάντηση που πρέπει να δοθεί, θα πρέπει να είναι από αυτούς που θίγονται με ενότητα, σε μια συμμαχία, γιατί κανείς δεν θα γλιτώσει.

«Μικροί αγρότες που ξεκληρίζονται, μικροεπαγγελματίες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους, εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πρέπει όλοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε ένα κοινό μέτωπο, γιατί ο αντίπαλος είναι οργανωμένος έχοντας μαζί του την κυβέρνηση, τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίας κλπ. Πρέπει να υπάρχει η ενότητα αυτή, προκειμένου να μπορέσει να σταματήσει την κυβερνητική πολιτική σε πρώτη φάση με το να βγει στο δρόμο για αυτά που και αυτό το χειμώνα θα δυσκολέψουν τη ζωή των εργαζομένων».

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...

Ενημέρωση για τα «safe houses» για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην περιφέρεια κάθε Διεύθυνσης...

Προσπάθεια για αλλαγή χρήσης του πρώην Σανατορίου

Εξετάζεται η παραχώρηση του συνεδριακού κέντρου της ΙΕΚ στον...

Παρουσία της Περιφέρειας ΑΜΘ στην FRESKON – HELEXPO

Την έκθεση FRESKON - HELEXPO  στην Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε ο...

ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Αποτελεί εμπόδιο η έλλειψη συνεργασίας των γονέων;

Ένα επιχείρημα που χρησιμοποιεί ο γονιός που επιδιώκει αποκλειστική...

Η ΠΕΔ-ΑΜΘ λέει ξεκάθαρα όχι στη συνένωση των ΔΕΥΑ

Σάββας Μιχαηλίδης: Αναγκαστική συνένωση δημοτικών επιχειρήσεων που δεν δημιουργεί...

Οι «Μοναδικές Γεύσεις» της Καβάλας ταξίδεψαν στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα

Υπό τον τίτλο «Μοναδικές Γεύσεις», εγκαινιάστηκε την Τετάρτη (10/4)...