Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Χαρά Κεφαλίδου: «Είδαμε εικόνες από… προσεχώς»

Ημέρα:

«Είδαμε εικόνες από… προσεχώς. Υπάρχει μεγάλη πόλωση και ένταση. Ο κ. Τσίπρας τον τελευταίο καιρό δείχνει τρομακτικά ανασφαλής διακατεχόμενος από ένταση και εκνευρισμό. Μίλησε διπλάσιο χρόνο από το κανονικό, χωρίς να μας πει κάτι καινούργιο. Όλη η ομιλία του στηρίχθηκε στην παρελθοντολογία», ανέφερε σε δηλώσεις της στον «Ενήμερο», σχετικά με τον κρατικό προϋπολογισμό, η βουλευτής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής Χαρά Κεφαλίδου.  

«Το μόνο που καταλαβαίνει κανείς βλέποντας αυτόν τον προϋπολογισμό, είναι ότι αφορά αποκλειστικά το 2019 που έτσι κι αλλιώς είναι προεκλογικό έτος. Όλα τα μέτρα τα θετικά λήγουν μέσα στο 2019, ακόμη και η μη περικοπή συντάξεων ψηφίζεται άπαξ για έναν χρόνο. Αυτό είναι το δημαγωγικό που κάνει αυτή η κυβέρνηση, κλείνοντας το μάτι σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που έχει φέρει στο όριο της φτώχειας, λέγοντάς τους ότι όσο είμαστε εμείς δεν θα κοπούν συντάξεις», τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεών της η κ. Κεφαλίδου.

«Είναι άλλος ένας προϋπολογισμός που είναι σίγουρο ότι δεν θα τον εκτελέσει αυτή η κυβέρνηση και γι’ αυτό δεν τους ενδιαφέρει κιόλας…»

«Δεν μπορεί κανείς να αισθάνεται ευτυχής με τον προϋπολογισμό, γιατί τα νούμερα μπορεί να αποτυπώνουν μια εικόνα της οικονομίας, το σίγουρο είναι ότι δεν αφορούν καθόλου την ανάπτυξη της χώρας. Είναι άλλος ένας προϋπολογισμός που είναι σίγουρο ότι δεν θα τον εκτελέσει αυτή η κυβέρνηση και γι’ αυτό δεν τους ενδιαφέρει κιόλας. Όταν έχεις 59% έμμεσους φόρους, σημαίνει ότι έχεις την πιο άδικη φορολογία, γιατί οι έμμεσοι φόροι κινούνται οριζόντια κι αφορούν όλες τις εισοδηματικές τάξεις. Το άλλο καταπληκτικό είναι ότι ενώ μιλάμε για κοινωνικό κράτος, οι δαπάνες στην εκπαίδευση και την υγεία είναι σαφώς μειωμένες σε σχέση με το 2018, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων κι αυτό είναι σε μια λογική περιορισμού και γίνεται σαφές ότι τα τελευταία τρία χρόνια υποεκτελείται, γιατί μέσα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων παίρνουν τα χρήματα για το κοινωνικό μέρισμα και για άλλα μέτρα που υποτίθεται είναι στη θετική κατεύθυνση. Άρα τι κάνουν; Αναδιανέμουν τη μιζέρια και τη φτώχεια. Θα έλεγα γενικά ότι οι διαπληκτισμοί ανάμεσα στους Τσίπρα και Μητσοτάκη, δείχνουν την πόλωση που θα επικρατήσει προσεχώς, ενώ πρέπει να πούμε ότι έγιναν πολλά φάουλ και από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη και από την πλευρά του κ. Τσίπρα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις της η Χαρά Κεφαλίδου.

Τα όσα δήλωσε από το βήμα της Βουλής για τον προϋπολογισμό η Φώφη Γεννηματά

Δριμεία κριτική στην οικονομική κυβερνητική πολιτική άσκησε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δέκα παίρνετε, ένα δίνετε και εμείς θα συνεχίσουμε να μιλάμε για τα εννέα που παίρνετε από τον ελληνικό λαό». Παράλληλα, η κ. Γεννηματά τόνισε την ανάγκη να υπάρξει τέλος στην πολιτική πόλωση.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε πως «η πραγματική έξοδος από την κρίση προϋποθέτει έξοδο στις αγορές, παραγωγή πλεονασμάτων από την ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη», κάτι το οποίο δεν συμβαίνει.

Στο πλαίσιο αυτό, απευθυνόμενη προς τα κυβερνητικά έδρανα, είπε πως «δεν καταφέρατε να οδηγήσετε τη χώρα στο ξέφωτο», ενώ υπογράμμισε πως «εξαθλιώνετε τη χώρα, έχετε φορέσει θηλιά στο λαιμό του ελληνικού λαού», κάνοντας λόγο για έμμεσους φόρους που πλήττουν τους πιο αδύναμους.

Η ίδια εκτίμησε ότι και το 2019 η εξοντωτική φορολογία αυξάνεται και μάλιστα κυρίως με έμμεσους φόρους. Μίλησε δε, για βαριές συνέπειες από τις πράξεις και παραλείψεις του Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, τόνισε ότι η παροχολογία είναι μια προεκλογική συνταγή που αντιγράφει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. από την Νέα Δημοκρατία.

«Οι υποσχέσεις για προσλήψεις και η παροχολογία με προσωρινά όμως επιδόματα είναι κλασική προεκλογική συνταγή που ακολουθούσε η συντηρητική παράταξη. Τώρα όμως τα εφαρμόζει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.» είπε, ενώ εκτίμησε ότι η πολιτική των ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. είναι ένα εισιτήριο για νέα αδιέξοδα.

«Αυτό το επιβεβαιώνει ο προϋπολογισμός, γι’ αυτό κι εμείς λέμε όχι σε αυτό τον τελευταίο προϋπολογισμό» πρόσθεσε. (πηγή: in.gr).

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...