Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Το 41ο φεστιβάλ της Κ.Ν.Ε. – ΟΔΗΓΗΤΗ θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 8 στο πάρκο Φαλήρου – Σε περίπτωση κακοκαιρίας θα μεταφερθεί η εκδήλωση στο ΟΣΚΑΡ

Ημέρα:

Το 41ο φεστιβάλ της Κ.Ν.Ε. – ΟΔΗΓΗΤΗ θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 8 στο πάρκο Φαλήρου. Το πλούσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία με το τοπικό ροκ συγκρότημα Red Wave, λαϊκό ρεμπέτικο γλέντι με τον Αγάθωνα, ενώ θα πραγματοποιηθεί η κύρια προεκλογική συγκέντρωση της τομεακής επιτροπής του Κ.Κ.Ε. με ομιλητή τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του πολιτικού γραφείου της κεντρικής επιτροπής του Κ.Κ.Ε.

Παράλληλα, στον χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργούν έκθεση προοδευτικού βιβλίου, περίπτερο για τις εκλογές, ταβέρνα – μπαρ, ενώ τα μέλη της Κ.Ν.Ε. θα δημιουργήσουν παιδότοπο εμπνευσμένο από το έργο του Αριστοφάνη «Ειρήνη».

Η ψήφος στο Κ.Κ.Ε. είναι βόλι ενάντια στο σύστημα εκμετάλλευσης και ανεργίας

«Καλούμε ιδιαίτερα την νεολαία που προβληματίζεται να έρθει να ακούσει τι προτείνει το Κ.Κ.Ε. ιδιαίτερα φέτος που το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί μέσα στην προεκλογική περίοδο, όπου οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, που τα κόμματα που εξαπάτησαν το λαό τόσα χρόνια, εμφανιζόμενοι σαν σωτήρες και λυτρωτές προσπαθούν για ακόμη μια φορά να τον εγκλωβίσουν σε κάλπικους εκβιασμούς και διλήμματα που αφορούν την αστική τάξη κι όχι τον λαό και την νεολαία. Αυτή την περίοδο τα μέλη του Κ.Κ.Ε. και της Κ.Ν.Ε. δίνουμε σκληρή μάχη για να φτάσουν όσο πιο πλατιά γίνεται οι θέσεις μας που αφορούν τη μόνη ρεαλιστική πρόταση διεξόδου για τα λαϊκά στρώματα. Αυτό δεν μας δυσκολεύει. Εμείς ξέρουμε να πολεμάμε και τραγουδάμε ταυτόχρονα. Η κομουνιστική νεολαία, ειδικά μέσα από το φεστιβάλ της έχει μεγάλη προσφορά στον χώρο του πολιτισμού. Το σύνθημα του φεστιβάλ είναι εμπνευσμένο από τον τούρκο κομουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ. Ο στίχος είναι: «Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες. Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές». Συνδέεται με την πάλη του λαού για την νέα κοινωνία που έχει στις πλάτες της αμέτρητες θυσίες που μας διδάσκουν την πίστη στο δίκιο του αγώνα μας. Το Κ.Κ.Ε. έχει αποδείξει ότι αποτελεί σταθερό στήριγμα στην πάλη του λαού ενάντια στην φτώχεια, την ανεργία και την υποβαθμισμένη ζωή. Η ψήφος στο Κ.Κ.Ε. είναι βόλι ενάντια στο σύστημα εκμετάλλευσης και ανεργίας», τόνισε, μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις της η Κωνσταντίνα Πέτα, μέλος του τομεακού συμβουλίου Καβάλας της Κ.Ν.Ε.

Κάλεσμα στους πολίτες να ισχυροποιήσουν το Κ.Κ.Ε.

«Οι καβαλιώτες ερχόμενοι στο φεστιβάλ Κ.Ν.Ε. – ΟΔΗΓΗΤΗ μπορούν να ακούσουν από πρώτο χέρι τις θέσεις του Κ.Κ.Ε. Το κόμμα δίνει μάχη με το ψηφοδέλτιο, με εξορμήσεις και γενικότερες δράσεις. Μια από αυτές είναι και η πολιτιστική – πολιτική δράση του 41ου φεστιβάλ. Καλούμε τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, μικρέμπορους, αγρότες που έχουν βιώσει στο πετσί τους τι θα πει καπιταλιστική ανάπτυξη, αλλά και κρίση, να ισχυροποιήσουν το Κ.Κ.Ε. που αποτελεί σταθερό στήριγμα στην πάλη του λαού, για μια αξιοπρεπή ζωή με κάλυψη των σύγχρονων αναγκών. Το κεντρικό μας σύνθημα είναι: «Τους δοκιμάσατε όλους» και το ερώτημα είναι αν θα μείνουμε στο ίδιο έργο θεατές, επιλέγοντας σφαγείς που θα εφαρμόσουν το τρίτο και πιο άγριο μνημόνιο ή θα κάνουμε το βήμα για να χαράξουμε το μέλλον μας χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς φτώχεια και ανεργία. Όποιος ψηφίσει Κ.Κ.Ε. ξέρει εκ των προτέρων ότι η ψήφος του δεν θα αλλάξει στρατόπεδο και δεν θα ξεπουληθεί», δήλωσε από την μεριά του ο Θανάσης Γκόγκος, μέλος της τομεακής επιτροπής του Κ.Κ.Ε. Καβάλας.

Να σημειωθεί καταληκτικά ότι αν οι καιρικές συνθήκες είναι κακές απόψε, η κεντρική προεκλογική ομιλία με τον Νίκο Σοφιανό θα πραγματοποιηθεί στο κινηματοθέατρο «ΟΣΚΑΡ», ενώ οι εκδηλώσεις στο πάρκο Φαλήρου θα αναβληθούν.

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου  ενταγμένη στα πλαίσια του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στο Πάρκο Φαλήρου με κεντρικό ομιλητή τον Νίκο Σοφιανό και με μουσικό πρόγραμμα απο τον Αγάθωνα,σε περίπτωση κακοκαιρίας θα μεταφερθεί στον Κινηματογράφο “ΟΣΚΑΡ” και ώρα 8μμ και θα πραγματοποιηθεί μόνο η ομιλία απο τον Νίκο Σοφιανό.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...