Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Το ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Ενότητας” της Καβάλας

Ημέρα:

Το ψηφοδέλτιό της στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, παρουσίασε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η «Λαϊκή Ενότητα». Οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος του Παναγιώτη Λαφαζάνη είναι οι Ηλίας Ιωαννίδης, Αλεξάνδρα Τσανάκα, Νάσια Πλακογιάννη, Γιάννης Κανάκης, Τάσος Ορφανίδης και Γιάννης Τσεβρεμές.

Τους έξι υποψηφίους της «Λαϊκής Ενότητας» παρουσίασε ο Μίλτος Σιτσάνης, ο οποίος στην σύντομη τοποθέτησή του ανέφερε σχετικά, ότι η συμφωνία που ψηφίστηκε πρόσφατα αποτελεί όχι μόνο τακτική, αλλά και στρατηγική ήττα της κυβέρνησης με κορμό τις δυνάμεις της Αριστεράς.

Η «Λαϊκή Ενότητα» δεν είναι εκλογική σημαία ευκαιρίας

«Η «Λαϊκή Ενότητα» φιλοδοξεί να εκφράσει την γενικευμένη αντίσταση στην επιβολή μιας λιτότητας δίχως τέλος, στην υφαρπαγή της δημόσιας περιουσίας, στην επιβολή καθεστώτος περιορισμένης κυριαρχίας και στην κατάλυση της δημοκρατίας. Η «Λαϊκή Ενότητα» δεν είναι εκλογική σημαία ευκαιρίας, ούτε φιλοδοξεί να προστεθεί στα κόμματα του χρεοκοπημένου πολιτικού κατεστημένου. Αποτελεί συσπείρωση πολιτικών οργανώσεων, κινήσεων και ανένταχτων πολιτών που φιλοδοξεί να εμπνεύσει και να ενισχύσει ένα πραγματικό λαϊκό κίνημα, με πρωτοβουλίες αυτοοργάνωσης. Θέλουμε να γίνει η φωνή εκείνων που σήμερα δεν έχουν φωνή. Η δύναμη των αδυνάτων, η αφετηρία για το μέτωπο που θα εκπροσωπήσει την συμμαχία εργαζομένων, ανέργων, αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων των μικρομεσαίων στρωμάτων, στην προσπάθεια να αλλάξει δρόμο η ελληνική κοινωνία. Οι δυνάμεις, οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες που μετέχουν στην Λαϊκή Ενότητα, συνδέονται με ισχυρή πολιτική συμφωνία για μια ριζοσπαστική εναλλακτική λύση απέναντι στην μνημονιακή τραγωδία», τόνισε σχετικά ο κ. Σιτσάνης.

Στόχος η δημιουργία ενός αντίπαλου αντιμνημονιακού δέους…

«Οι πολίτες βλέπουν με ενδιαφέρον το εγχείρημά μας, γεγονός που μας υποχρεώνει το επόμενο διάστημα να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης μαζί του. Επιδιώκουμε να καταγράψουμε ένα εκλογικό αποτέλεσμα που δεν θα είναι το τέλος του δρόμου, αλλά ένα μέσο που μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία που έχει ανάγκη η χώρα και ο λαός, ώστε στην μνημονιακή συναίνεση που έχει χτιστεί, να προκύψει ένα αντίπαλο αντιμνημονιακό δέος, που θα τιμήσει το «όχι» που βροντοφώναξε ο ελληνικός λαός, κόντρα στην τρομοκρατία που δέχτηκε. Είμαστε υπερήφανοι για το ψηφοδέλτιο που παρουσιάζουμε, καθώς απαρτίζεται από υποψήφιους που εκπροσωπούν τις ζωντανές κοινωνικές, επαγγελματικές και επιστημονικές δυνάμεις του τόπου μας με μακροχρόνια πορεία στην Αριστερά», συμπλήρωσε στην συνέχεια ο κ. Σιτσάνης.

Οι δηλώσεις των υποψηφίων βουλευτών της «Λαϊκής Ενότητας»

Ακολούθησαν οι σύντομες τοποθετήσεις των υποψηφίων βουλευτών της ΛΑ.Ε.

Ο Ηλίας Ιωαννίδης, τόνισε ότι οι επικείμενες εκλογές σημαδεύονται από δυο πράγματα, την σιγουριά και την αμφιβολία. Σιγουριά για το ότι πέντε μνημονιακά κόμματα θα συμφωνήσουν και θα τα βρουν και αμφιβολία για το αν η κοινωνία θα καταφέρει να αντισταθεί. «Εμείς είμαστε με την αμφιβολία. Πρέπει να πείσουμε την κοινωνία ότι γίνεται αλλιώς. Το εγχείρημα μας έχει την δυνατότητα να πάει καλά. Ζητάμε την ενίσχυση της ΛΑ.Ε. από τους πολίτες», δήλωσε σχετικά ο κ. Ιωαννίδης.

Από την μεριά της η Αλεξάνδρα Τσανάκα σημείωσε ότι οι πολίτες πρέπει να σπάσουν τον φόβο και επισήμανε ότι το νέο μνημόνιο δεν βγαίνει.

«Με τόλμη λέμε τα ίδια με πριν. Η κοινωνία πρέπει να αλλάξει με όπλο, αν χρειαστεί, την δραχμή», ανέφερε η κ. Τσανάκα.

Η Νάσια Πλακογιάννη, επισήμανε ότι η νέα γενιά βιώνει σκληρές συνθήκες, με αποτέλεσμα οι νέοι να μην μπορούν να ζήσουν στον τόπο τους, ενώ υπογράμμισε ότι οι νέοι πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα. Ο Γιάννης Κανάκης, στην τοποθέτησή του, είπε πως η ΛΑ.Ε. είναι το κόμμα που μπορεί να ανατρέψει το μνημόνιο, ώστε με τόλμη να ακολουθήσει η έξοδος από την «φυλακή» της ευρωζώνης, ενώ ο Γιάννης Τσεβρεμές, λόγω και της καταγωγής του από την Θάσο, ζήτησε από τους πολίτες του «κόκκινου νησιού», όπως το χαρακτήρισε, να στηρίξουν την «Λαϊκή Ενότητα». Να σημειωθεί τέλος, ότι για επαγγελματικούς λόγους από την χθεσινή παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών της ΛΑ.Ε., απουσίαζε ο Τάσος Ορφανίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...