Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
spot_img

«Το Μαξίμου αγωνιά για την εξέλιξη στον χώρο της δημοκρατικής παράταξης»

Ημέρα:

Σημαντική συμφωνία για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία όμως πρέπει να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς, ώστε να μην μείνει σε επίπεδο ανακοινώσεων, χαρακτήρισε με δηλώσεις της στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News η βουλευτής Δράμας της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης», Χαρά Κεφαλίδου, τη διακρατική συμφωνία Ελλάδας – Βουλγαρίας που υπεγράφη την Τετάρτη στην Καβάλα.

«Όντως είναι μια σημαντική στιγμή νομίζω για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Σίγουρα είναι μια θετική συμφωνία κι ένα πρώτο θετικό βήμα, όμως πρέπει να παρακολουθηθεί πολύ στενά αυτό το έργο, διότι φοβάμαι ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για την υλοποίησή του και γι’ αυτό πρέπει να υπάρχουν ταχείς ρυθμοί για να προχωρήσει η συμφωνία», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις της η κ. Κεφαλίδου.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε και το υπόλοιπο κομμάτι της περιφέρειας Α.Μ.Θ.»

«Βέβαια το να μπορεί κανείς να ξεκινάει τέτοιας στρατηγικής σημασίας συνεργασίες στα Βαλκάνια είναι σημαντικό και κομβικό, μη ξεχνάμε όμως ότι υπάρχει και το άλλο κομμάτι του οδικού άξονα της Εγνατίας, που δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να πέσει σε δεύτερη μοίρα, σε σχέση με την προσπάθεια που γίνεται για τη σιδηροδρομική Εγνατία. Κι ένα τελευταίο, πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα περιοχές όπως η Π.Ε. Δράμας, που έχει μείνει έξω και από το σιδηροδρομικό και από το οδικό κομμάτι. Αν θέλουμε να έχουμε ανάπτυξη στην περιφέρεια, αυτή δεν μπορεί να είναι συνεχώς ετεροβαρής. Είναι κατανοητό ότι τα λιμάνια και τα αεροδρόμια έχουν στρατηγική σημασία σε αυτούς τους σχεδιασμούς, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε και το υπόλοιπο κομμάτι της δικής μας περιφέρειας, το οποίο χρειάζεται την προσοχή μας για να μπορέσει να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη. Αλλιώς ως φτωχοί συγγενείς θα έχουμε πάντα προβλήματα και την δεύτερη ταχύτητα που δεν βοηθά στο εγχείρημα. Πάντως, δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει κανείς ότι είναι ένα πρώτο θετικό βήμα και καλό είναι να δούμε τη συνέχεια αυτών των εξαγγελιών. Μη μείνουμε δηλαδή πάλι σε ανακοινώσεις και κορδέλες που μας συνηθίζει τελευταία ο κ. Τσίπρας, για να φαίνεται ότι υπάρχει μια ευφορία κι ένας δρόμος ανάπτυξης», συμπλήρωσε σχετικά με το θέμα η βουλευτής της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης».

Μοναδική ευκαιρία για διεύρυνση και ενότητα στον χώρο της Κεντροαριστεράς

Κληθείσα στη συνέχεια να σχολιάσει τις διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς, η κ. Κεφαλίδου υπογράμμισε: «Είναι όντως τεράστια η απόσταση που μας χωρίζει από την πρώτη πρωτοβουλία με την «Ελιά» που προσπάθησε τότε ο δικός μας χώρος να διευρυνθεί, συνεχίστηκε με την πρωτοβουλία μας να δημιουργηθεί ο χώρος της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» σε συνεργασία με τη ΔΗΜ.ΑΡ. και μετά από την κομβικής σημασίας συνάντηση του καλοκαιριού στο συνέδριο, βρισκόμαστε μπροστά σε μια μοναδική ευκαιρία που έχει ο χώρος για διεύρυνση και ενότητα. Αυτά τα δυο συστατικά πρέπει να κυριαρχήσουν στο σκεπτικό και όσων αποφασίσουν από τους πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτήν την κορυφαία διαδικασία της ανοιχτής ψηφοφορίας για την εκλογή αρχηγού, αλλά και για τους υποψήφιους που μέχρι την Παρασκευή (8/9) πρέπει να καταθέσουν τις υποψηφιότητές τους. Αυτό πρέπει να είναι το πρώτο που θα έχουν στο μυαλό τους. Δηλαδή να υπάρξουν συνθήκες εμπιστοσύνης, αξιοπιστίας, ενότητας και διεύρυνσης της παράταξης. Στοίχημα για εμάς είναι η συμμετοχή του κόσμου».

«Το Μαξίμου αγωνιά για την εξέλιξη στον χώρο της δημοκρατικής παράταξης»

Παράλληλα, η βουλευτής Δράμας της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» σχολίασε και τις αντιδράσεις που υπήρξαν στα υπόλοιπα κόμματα και δη στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. από τις διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

«Βλέπω ότι και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και η Νέα Δημοκρατία παρακολουθούν το εγχείρημα. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με μεγαλύτερη αγωνία, γιατί το διακύβευμα για τον χώρο της Κεντροαριστεράς, είναι κάτι που κι απ’ τις τελευταίες προσπάθειες του κ. Τσίπρα με τα άρθρα κι όλη αυτή τη δραστηριότητα που αναπτύσσεται, δείχνει πόσο έντονα το Μαξίμου αγωνιά για την εξέλιξη στον χώρο της δημοκρατικής παράταξης και φυσικά είναι από την άλλη εμφανές ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν κατάφερε να καλύψει τον χώρο της Κεντροαριστεράς. Προσπάθησε να εμφανιστεί ως το νέο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ο κ. Τσίπρας σαν τον νέο Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά δεν βρήκε ακροατήριο για κάτι τέτοιο. Ο κόσμος που αναζήτησε στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. λύσεις στα αδιέξοδα του, επιστρέφει, περιμένει βέβαια να ακούσει τις πολιτικές προτάσεις που θα εκφραστούν στο διάστημα των δυο μηνών που είναι η προεκλογική περίοδος από τους υποψηφίους για την ηγεσία του χώρου και από εκεί και μετά το στοίχημα είναι μεγάλο και ξεπερνά και τις προσωπικές φιλοδοξίες και τις στρατηγικές του οποιοδήποτε. Δεν νομίζω ότι θα επιτρέψει κανείς να χαθεί αυτή η ευκαιρία, γιατί θα ήταν έγκλημα», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις της η Χαρά Κεφαλίδου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ντίνος Κλειτσιώτης: Το 1 εκατ. που δεν πήγε να ψηφίσει είναι σε αναμονή

Ντίνος Κλειτσιώτης: Ο τρόπος φορολόγησης των αντικειμενικών κριτηρίων πραγματικά...

Πάρης Παρασχούδης: Να εφαρμοστεί ο χώρος Σένγκεν και στα χερσαία σύνορα

Για την πιθανότητα άνισου ανταγωνισμού ανάμεσα στη Θάσο και...

Εντάσεις για την μεταφορά της πιάτσας των ταξί από την Αβέρωφ

Χρήστος Ιωαννίδης: Δεν επιμένουμε για λόγους αισθητικής, αλλά για...

Η Αλιεία ως κλειδί για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών

Άρθρο του Αντώνη Φραντζή, Συμβούλου Αλιείας της Περιφέρειας ΑΜΘ Η...

Καβάλα: Μαχαίρωσε τον φίλο του μετά από καβγά

Ένας άντρας νοσηλεύεται από το βράδυ της Τρίτης στο...

Επιτακτική ανάγκη η ίδρυση ΜΕΘ Παίδων στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Με αφορμή την πρόθεση της εταιρείας Gastrade να προχωρήσει...

Λεωνίδας Παππάς: Η άνοδος μας είναι αργή, δεν είναι αυτό που θέλαμε

«Το 60% των εκλογέων δεν πήγε στην κάλπη /...