Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Τάνια Ελευθεριάδου: Δεν υπάρχει τροποποίηση των συμβάσεων μεταξύ ΟΛΚ και Δήμου Νέστου

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου έκανε την παρακάτω δήλωση:

Ξεκάθαρη είναι η απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας στην ερώτηση που κατέθεσα σχετικά με τη μη τήρηση των προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ του ΟΛΚ και του Δήμου Νέστου, που αφορούν την καθαριότητα και τη συντήρηση πρασίνου στο λιμάνι της Κεραμωτής.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός αναφέρει ότι οποιαδήποτε τροποποίηση προγραμματικής σύμβασης θα πρέπει να αποστέλλεται εκ νέου στο Υπουργείο για έγκριση και ότι δεν προκύπτει σχετικό αίτημα τροποποίησης των δύο συμβάσεων από τη μεριά του ΟΛΚ!

Ως εκ τούτου, η άρνηση της διοίκησης του ΟΛΚ Α.Ε. να τηρήσει τις προγραμματικές συμβάσεις και να προχωρήσει σε υπογραφή τους με τον Δήμο Νέστου βαραίνει αποκλειστικά την ίδια και εκθέτει τόσο το Υπουργείο -το οποίο κατ’ ουσία δηλώνει άγνοια-, όσο και τη διοικητική αρχή του δήμου, καθώς οι εγκριθείσες συμβάσεις αναγνωρίζουν ως υπεύθυνο τον ίδιο για την καθαριότητα και την συντήρηση πρασίνου.

Μάλιστα, αξίζει να σταθεί κανείς και στην απάντηση του ΟΛΚ, σχετικά με το πάγωμα της διαδικασίας υπογραφής των εν λόγω συμβάσεων, καθώς επικαλείται τα δυσμενή οικονομικά του Οργανισμού (αρνητικό ισοζύγιο 56% για το 2020), όμως από την άλλη ενημερώνει ότι διαθέτει δύο εργαζόμενους του και έναν ακόμα ανάδοχο του οποίου το κόστος παροχής υπηρεσίας είναι 12.000 ευρώ/ανά έτος. Όμως, στις προγραμματικές συμβάσεις αναφέρουν ρητώς στο προοίμιο της σύμβασης ότι ο ΟΛΚ ΔΕΝ διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό για να διεκπεραιώσει τις προαναφερθείσες εργασίες.

Τέλος, στην απάντηση του ΟΛΚ αναφέρεται ότι βασικές προϋποθέσεις της λειτουργίας του λιμανιού της Κεραμωτής είναι “η ευταξία και η καθαριότητα τους”. Οι επισυναπτόμενες φωτογραφίες από την πρόσφατη επίσκεψη μου στην Κεραμωτή, μάλλον διαψεύδουν το Οργανισμό. Η διορισμένη από την κυβέρνηση της ΝΔ προεδρεία του Οργανισμού φέρει ακέραια την ευθύνη των επιλογών της, εκθέτοντας τους πολίτες της Κεραμωτής και ολόκληρο τον Δήμο Νέστου. Όταν ακόμα και το ίδιο το Υπουργείου δεν μπορεί να σε “καλύψει” για τις επιλογές σου, τότε υπάρχει πραγματικό πρόβλημα.

spot_img

Διαφημίσεις