Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
spot_img

Σ. Φάμελλος: «Γιατί τόση φασαρία για το ασφαλιστικό;»

Ημέρα:

«Η πολιτική εξόρμηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δε σταματά. Αυτό είναι η αδιαμφισβήτητη επαφή μας με την κοινωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά από την Καβάλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Σωκράτης Φάμελλος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πλαισιωμένος από τους βουλευτές, Δημήτρη Εμμανουηλίδη, Κώστα Μορφίδη και Γιώργο Παπαφιλίππου.

Ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε με έμφαση ότι τα μεγάλα ζητήματα που είναι πάνω στο τραπέζι, είναι το προσφυγικό, η αξιολόγηση και το φορολογικό, ενώ επισήμανε ότι πάντοτε στο στόχαστρο της κυβέρνησης είναι η καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς. Ερωτηθείς σχετικά με το πότε θα γίνει η άρση των capital controls, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. απάντησε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την αλληλουχία ενεργειών που απαιτείται πρώτα να γίνει, όπως η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η συζήτηση για το χρέος και η ενεργοποίηση του Ε.Σ.Π.Α. που χονδρικά ανέφερε ότι θα γίνουν προς το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2016.

Κατοχυρωμένες οι υφιστάμενες συντάξεις – Η κυβέρνηση ουσιαστικά έλυσε το ασφαλιστικό

Ο κ. Φάμελλος τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση θα είναι το ίδιο τίμια για όλους, με πλήρη διαφάνεια παντού κι ότι λειτουργεί ο κανόνας δικαίου. Για τις κινητοποιήσεις που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα και συνεχίζονται για κάποιους επαγγελματικούς κλάδους, ανέφερε ότι εντάσσονται στο πεδίο των κοινωνικών συζητήσεων, ότι η κριτική προς την πολιτική της κυβέρνησης είναι αποδεκτή, ωστόσο υπογράμμισε ότι έχει γίνει παραποίηση των προτάσεων της κυβέρνησης, καταδικάζοντας παράλληλα τη βία που υπέστησαν πρόσφατα βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Παράλληλα, ο κ. Φάμελλος δήλωσε ότι οι υφιστάμενες συντάξεις είναι κατοχυρωμένες, ενώ με έμφαση είπε ότι η κυβέρνηση επί της ουσίας έλυσε το ασφαλιστικό και διερωτήθηκε «γιατί τόση φασαρία;», κάνοντας λόγο για στημένα δημοσιεύματα, αφού, όπως ανέφερε, δεν θα υπάρξει εισφοροεπιδρομή.

 «Οι πολίτες ξεπέρασαν το κράτος, η Ελλάδα την Ε.Ε.»

Σχετικά με το προσφυγικό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μίλησε για «σχίσμα» που προκαλούν ξενοφοβικές κυβερνήσεις ορισμένων χωρών, δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι τα σύνορα της Ε.Ε. και σημείωσε ότι η Ελλάδα θα απαιτήσει την εφαρμογή των συμφωνηθέντων και την αναλογική κατανομή των βαρών του προσφυγικού με την παράλληλη χρηματοδότηση της χώρας για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

«Οι πολίτες ξεπέρασαν το κράτος. Η Ελλάδα ξεπέρασε την Ε.Ε. Διαχειριζόμαστε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης», είπε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κώστας Μορφίδης ανέφερε καταληκτικά ότι υπεγράφη σύμβαση ανάμεσα στο υπουργείο Υγείας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη στήριξη των δομών φιλοξενίας των προσφύγων καθώς κι ότι θα γίνουν άμεσα προσλήψεις 1.400 υγειονομικών που θα συνδράμουν στο προσφυγικό ζήτημα, μαζί με όλα τα απαιτούμενα φάρμακα και τις εγκαταστάσεις.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετοιμάζει διαμαρτυρία το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας

Στράτος Μακρογιαννίδης: Είμαστε το «μαύρο πρόβατο», όλοι ασχολούνται με...

Συνάντηση για την διαχείριση των νερών άρδευσης στα Τενάγη Φιλίππων 

Την Τετάρτη 19/6 πραγματοποιήθηκε στον ρουφράκτη (φράγμα) της Συμβολής...

Ευχαριστήριο προς το Νοσοκομείο Καβάλας

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο προσωπικό του ΤΕΠ του Νοσοκομείου...

Σε ποιες περιοχές του νομού Καβάλας απαγορεύεται η κολύμβηση

Εκδόθηκε η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας (ΑΔΑ: 6ΗΙΗ7ΛΒ-ΘΤ9) σχετικά...

Ένωση Συλλόγων Γονέων: Ζητούν ανάκληση της απόφασης συγχώνευσης σχολικών τμημάτων

Από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων...

Η καταστροφή δεν έχει σταματημό… (του Γρηγόρη Αποστολίδη)

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο πλέον ότι η πορεία της ΚΑΒΑΛΑΣ...

Το «2ο Tourism Festival – By Kourtidis Group» επιστρέφει με απίθανες εκπλήξεις!

Τι πρέπει να γνωρίζουν φέτος, όλοι όσοι επισκεφτούν την...

Συνάντηση του Αλέξανδρου Ιωσηφίδη με την Πρυτανεία του ΔΠΘ

Την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης,...