Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας: Ψήφισμα της Οργάνωσης Μελών Καβάλας

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Γιάννης Σιαπέρας
Γιάννης Σιαπέρας
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Την Πέμπτη και την Παρασκευή 16 και 17 Ιουλίου πραγματοποίησε συνέλευση η ολομέλεια της Οργάνωσης Μελών Καβάλας και μετά από πολύωρη συζήτηση κατέληξε και με μεγάλη πλειοψηφία ψήφισε τα εξής:

  1. Εδώ και πέντε μήνες γίνεται ένα πραξικόπημα από τους πιο ακραίους νεοφιλελεύθερους κύκλους της Ευρώπης με σκοπό την πτώση της πρώτης κυβέρνησης με κορμό την αριστερά στην Ευρώπη. Αυτό το πραξικόπημα πρέπει να το αποτρέψουμε.
  1. Η συμφωνία είναι επώδυνη, δύσκολη και ξεπερνάει τις κόκκινες γραμμές που έχουμε θέσει. Ωστόσο, οι εναλλακτικές (Grexit ή παραίτηση κυβέρνησης και διαχείριση του προγράμματος από τους προηγούμενους διαχειριστές) οδηγούνε σαφώς σε ολοκληρωτική καταστροφή. Επομένως, αυτή η κακή συμφωνία, είναι προς το παρόν η μόνη λύση για ανασύνταξη και αντεπίθεση από καλύτερες θέσεις, σε σύντομο χρονικό διάστημα και με καλύτερους συσχετισμούς στην Ευρώπη, εκμεταλλευόμενοι τα ρήγματα που προκαλέσαμε μέσα από την πεντάμηνη διαδικασία της διαπραγμάτευσης.
  1. Μια παραίτηση της κυβέρνησης στην παρούσα φάση δεν θα σήμαινε το τέλος μιας μάχης, αλλά το τέλος του πολέμου με εμάς ηττημένους. Θα περνούσε στους λαούς της Ευρώπης το μήνυμα πως δεν υπάρχουν εναλλακτικές πολιτικές εκτός από αυτές που ασκεί αυτή τη στιγμή η Ε.Ε.
  1. Στο μεταξύ η κυβέρνηση θα πρέπει να εκμεταλλευθεί όλα τα παράθυρα της συμφωνίας για να πετύχει δίκαιη κατανομή βαρών και απόδοση των αναπτυξιακών πακέτων στην πραγματική οικονομία και όχι στις γνωστές τσέπες που επωφελούνταν τόσα χρόνια από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Παράλληλα, κομβικής σημασίας είναι η πάταξη της εγχώριας διαπλοκής και η δημιουργία αισθήματος δικαιοσύνης στην Ελληνική κοινωνία.

Επίσης

Ομόφωνα ψηφίστηκε στη γενική συνέλευση της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας το παρακάτω ψήφισμα:

«Η συνέλευση της ΟΜ Καβάλας, καταδικάζει τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Νίκου Φίλη, με τις οποίες αποδίδει στις ενέργειες της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων της, ιδιότητες φασιστικές οι οποίες γίνονται αποδεκτές μόνο από την Χ.Α.

Η ΟΜ θεωρεί ότι οι δηλώσεις αυτές είναι απαράδεκτες και δεν τιμούν τον ρόλο του Ν. Φίλη, ως κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος».

spot_img
spot_img

Διαφημίσεις