Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Συνεργασία ΠΑΣΟΚ – Ποταμιού με στόχο την διακυβέρνηση

Ημέρα:

Τη συγκρότηση ενός πολιτικού οργανισμού, ο οποίος στη συνέχεια, θα μπορέσει να δημιουργήσει και τις προοπτικές ενός ρεαλιστικού προγράμματος που θα είναι κυβερνητικό και θα έχει στόχευση την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, «βλέπει» πίσω από τις διεργασίες μεταξύ του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Καβάλας, Ιορδάνης Χοροζίδης.Όπως όλα δείχνουν, ανοίγει πλέον ο δρόμος για τη συγκρότηση ενιαίου πολιτικού φορέα στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς και των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων, καθώς στην συνάντηση των εκπροσώπων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ προέκυψε σύμπτωση σε σχεδόν όλα τα σημεία.

Οι Χρήστος Πρωτόπαπας και Δημήτρης Τσιόδρας συμφώνησαν εντός του επόμενου τριμήνου και μέχρι το τέλος του χρόνου να εκλεγεί με ανοιχτή ψηφοφορία νέα ηγεσία. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα στις αρχές του 2017. Τεχνικές και οργανωτικές λεπτομέρειες για την ψηφοφορία του νέου αρχηγού πρόκειται να συζητηθούν σε νέα συνάντηση των δύο πλευρών εντός των επόμενων εβδομάδων και εφόσον καταλήξουν, θα ορισθεί το ραντεβού της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη για να επικυρώσουν τα συμφωνηθέντα.

«Όλα δείχνουν ότι υπάρχει ένα πολύ θετικό πλησίασμα που πιστεύω ότι θα εισπραχθεί από τους πολίτες…»

«Είναι μια στόχευση που είχε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. από τότε που άρχισαν να δημιουργούνται σχήματα, κυρίως με το «αντιμνημόνιο», όταν και πράγματι διαλύθηκε η μεγάλη προοδευτική παράταξη, με τον κόσμο μας να πηγαίνει στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αυτό έφερε στη χώρα μας μια ανισορροπία που δεν υπάρχει αντίστοιχη στην Ευρώπη. Παντού το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα είναι πρώτο ή δεύτερο. Φαίνεται όμως ότι τα μηνύματα του κόσμου για την ύπαρξη ενός πολιτικού φορέα στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς έφτασαν στην κορυφή, ότι οι εγωισμοί έχουν πέσει και σιγά – σιγά δίνεται η ελπίδα ότι μπορεί να ξαναγίνει μεγάλη η παράταξη, η ιστορική προοδευτική μας παράταξη και σε αυτό τον σχεδιασμό βαδίζει και το ΠΟΤΑΜΙ. Όλα δείχνουν ότι υπάρχει ένα πολύ θετικό πλησίασμα που πιστεύω ότι θα εισπραχθεί από τους πολίτες. Μέσα σε όλη αυτή την ησυχία οι πολίτες περιμένουν αυτό το μήνυμα, δηλαδή να δημιουργηθεί ξανά μια παράταξη, η οποία μπορεί να μιλήσει ρεαλιστικά και να φέρει την προοπτική που ταιριάζει και στην Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά στον «Ενήμερο» ο Ιορδάνης Χοροζίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...