Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Στο πλευρό των αγροτών και οι πολιτικοί μηχανικοί

Ημέρα:

spot_img

Παρόντες στην  κινητοποίηση των αγροτών στο Διοικητήριο, ήταν και μηχανικοί του τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Τ.Ε.Ε., οι οποίοι μάλιστα αναρτώντας και πανό, διαδήλωσαν κι αυτοί με τη σειρά τους για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.

«Η παρουσία μας εδώ έχει να κάνει με τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των αγροτών. Εξαρχής το έχουμε δηλώσει αυτό. Αναγνωρίζουμε τα αιτήματά τους και θέλουμε η πρωτογενής παραγωγή να επιβιώσει για να έχουμε ζωή και οι υπόλοιπες επαγγελματικές ομάδες και οι επιστήμονες», σημείωσε χαρακτηριστικά με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ., Δημήτρης Κυριαζίδης.

«Ν’ αποσυρθεί το ασφαλιστικό σχέδιο που αφανίζει το επάγγελμά μας»

«Όσον αφορά την κινητοποίηση των μηχανικών, εμείς είμαστε στον αγώνα διότι θέλουμε αυτό το σχέδιο για το ασφαλιστικό ν’ αποσυρθεί, καθώς αφανίζει το επάγγελμά μας. Από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε την απόσυρσή του, αλλά και να κατατεθούν αναλογιστικές μελέτες και πραγματικά δεδομένα, ώστε να μπορέσουμε να καθίσουμε στο διάλογο. Ο φορέας μας έκανε προσπάθεια για να συνεννοηθούμε με το υπουργείο και να συζητήσουμε, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία από την άλλη πλευρά», τόνισε σχετικά στις δηλώσεις του ο Δημήτρης Κυριαζίδης.

«Ζητάμε διάλογο από μηδενική βάση…»

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ. επισήμανε με έμφαση, ότι παρά το ότι το ταμείο των μηχανικών είναι βιώσιμο για τα επόμενα 25 χρόνια, η κυβέρνηση τους οδηγεί σ’ ένα σύστημα για το οποίο δεν γνωρίζουν αν θα είναι βιώσιμο κι αν τελικά θα έχουν μέλλον στο χώρο.

«Γι’ αυτό έχουμε αποσυρθεί από το διάλογο και ζητάμε όλα να γίνουν από μηδενική βάση. Βάζουν ένα ιδεολόγημα του ενός ταμείου που θα είναι κοινωνικά δίκαιο και τις αναλογικές εισφορές, με το οποίο όμως δημιουργούνται τεράστια προβλήματα. Το ασφαλιστικό είναι ένα σύνθετο ζήτημα. Δεν είναι μόνο το θέμα των εισφορών, αλλά και των συντάξεων, των παροχών και της διαχείρισης των αποθεματικών. Επίσης, ένα πολύ βασικό θέμα για τους εργολήπτες και τους μελετητές του δημοσίου είναι αυτό της εγγυοδοσίας, διότι αλλιώς δεν έχουν επιβίωση αν δεν υπάρχει μια ευνοϊκή αντιμετώπιση επ’ αυτού. Ως αντιπολίτευση οι σημερινοί κυβερνώντες τα γνώριζαν όλα αυτά, όμως τώρα τα αγνοούν, επειδή έχουν τις προσταγές από την τρόικα και τους θεσμούς. Ελπίζουμε ότι και την τελευταία στιγμή θα κατανοήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δημήτρης Πιπεργιάς: Κινούμαστε με σοβαρότητα, συνέπεια και εργατικότητα

«Η «Ελληνική Λύση» παρουσιάζει ένα εντελώς διαφορετικό ευρωψηφοδέλτιο /...

Κουτοπονηριές με τις κάρτες στάθμευσης στην Παναγία

Οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων σπιτιών τις δίνουν στους πελάτες...

Πολιτισμένος πολιτικός διάλογος για κρίσιμα θέματα της ελληνικής κοινωνίας

Ενδιαφέρουσα πολιτική εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας Τα μείζονα θέματα...

9η Λευκή Νύχτα: Η βροχή δεν πτόησε τους Καβαλιώτες

Μέχρι αργά τα μεσάνυχτα κράτησαν οι εκδηλώσεις της Λευκής...

15 Γαλάζιες Σημαίες στις παραλίες του νομού Καβάλας

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή...

Τάκης Αγγελίδης: Μην μηδενίζουμε τα οφέλη από τα κρουαζιερόπλοια

«Την περασμένη Τρίτη (21/5) εγκαινιάστηκε η τουριστική περίοδος της...

Η αποχή από τις κάλπες δεν στέλνει κανένα μήνυμα

Κώστας Μορφίδης: Ακόμη και στις δημοσκοπήσεις έχει παγιωθεί μία...

Δωρεά τεσσάρων φορητών φαρμακείων στην Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας

Στο πλαίσιο υποστήριξης και υποβοήθησης του αστυνομικού έργου, η...