Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Στο πλευρό των αγροτών και οι πολιτικοί μηχανικοί

Ημέρα:

Παρόντες στην  κινητοποίηση των αγροτών στο Διοικητήριο, ήταν και μηχανικοί του τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Τ.Ε.Ε., οι οποίοι μάλιστα αναρτώντας και πανό, διαδήλωσαν κι αυτοί με τη σειρά τους για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.

«Η παρουσία μας εδώ έχει να κάνει με τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των αγροτών. Εξαρχής το έχουμε δηλώσει αυτό. Αναγνωρίζουμε τα αιτήματά τους και θέλουμε η πρωτογενής παραγωγή να επιβιώσει για να έχουμε ζωή και οι υπόλοιπες επαγγελματικές ομάδες και οι επιστήμονες», σημείωσε χαρακτηριστικά με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ., Δημήτρης Κυριαζίδης.

«Ν’ αποσυρθεί το ασφαλιστικό σχέδιο που αφανίζει το επάγγελμά μας»

«Όσον αφορά την κινητοποίηση των μηχανικών, εμείς είμαστε στον αγώνα διότι θέλουμε αυτό το σχέδιο για το ασφαλιστικό ν’ αποσυρθεί, καθώς αφανίζει το επάγγελμά μας. Από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε την απόσυρσή του, αλλά και να κατατεθούν αναλογιστικές μελέτες και πραγματικά δεδομένα, ώστε να μπορέσουμε να καθίσουμε στο διάλογο. Ο φορέας μας έκανε προσπάθεια για να συνεννοηθούμε με το υπουργείο και να συζητήσουμε, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία από την άλλη πλευρά», τόνισε σχετικά στις δηλώσεις του ο Δημήτρης Κυριαζίδης.

«Ζητάμε διάλογο από μηδενική βάση…»

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ. επισήμανε με έμφαση, ότι παρά το ότι το ταμείο των μηχανικών είναι βιώσιμο για τα επόμενα 25 χρόνια, η κυβέρνηση τους οδηγεί σ’ ένα σύστημα για το οποίο δεν γνωρίζουν αν θα είναι βιώσιμο κι αν τελικά θα έχουν μέλλον στο χώρο.

«Γι’ αυτό έχουμε αποσυρθεί από το διάλογο και ζητάμε όλα να γίνουν από μηδενική βάση. Βάζουν ένα ιδεολόγημα του ενός ταμείου που θα είναι κοινωνικά δίκαιο και τις αναλογικές εισφορές, με το οποίο όμως δημιουργούνται τεράστια προβλήματα. Το ασφαλιστικό είναι ένα σύνθετο ζήτημα. Δεν είναι μόνο το θέμα των εισφορών, αλλά και των συντάξεων, των παροχών και της διαχείρισης των αποθεματικών. Επίσης, ένα πολύ βασικό θέμα για τους εργολήπτες και τους μελετητές του δημοσίου είναι αυτό της εγγυοδοσίας, διότι αλλιώς δεν έχουν επιβίωση αν δεν υπάρχει μια ευνοϊκή αντιμετώπιση επ’ αυτού. Ως αντιπολίτευση οι σημερινοί κυβερνώντες τα γνώριζαν όλα αυτά, όμως τώρα τα αγνοούν, επειδή έχουν τις προσταγές από την τρόικα και τους θεσμούς. Ελπίζουμε ότι και την τελευταία στιγμή θα κατανοήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ειρήνη Βρανά: Τώρα είναι η χρυσή ευκαιρία της Π. Ε. Καβάλας 

Καθ’ οδόν προς τις κάλπες της 25ης Ιουνίου 2023,...

Κωστής Σιμιτσής: Όλοι μαζί ενωμένοι αναπτύξαμε την κρουαζιέρα

«Την προσπάθεια για την κρουαζιέρα στην Καβάλα, δηλαδή να...

Πως ένας πατέρας δικαιώθηκε με απόφαση σταθμό ΕΔΔΑ ενάντια στη γονική αποξένωση;

Καλησπέρα αγαπητές φίλες και φίλοι. Αν είστε χωρισμένος πατέρας ή...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...