Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Στο πλευρό των αγροτών και οι πολιτικοί μηχανικοί

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Παρόντες στην κινητοποίηση των αγροτών στο Διοικητήριο, ήταν και μηχανικοί του τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Τ.Ε.Ε., οι οποίοι μάλιστα αναρτώντας και πανό, διαδήλωσαν κι αυτοί με τη σειρά τους για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.

«Η παρουσία μας εδώ έχει να κάνει με τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των αγροτών. Εξαρχής το έχουμε δηλώσει αυτό. Αναγνωρίζουμε τα αιτήματά τους και θέλουμε η πρωτογενής παραγωγή να επιβιώσει για να έχουμε ζωή και οι υπόλοιπες επαγγελματικές ομάδες και οι επιστήμονες», σημείωσε χαρακτηριστικά με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ., Δημήτρης Κυριαζίδης.

«Ν’ αποσυρθεί το ασφαλιστικό σχέδιο που αφανίζει το επάγγελμά μας»

«Όσον αφορά την κινητοποίηση των μηχανικών, εμείς είμαστε στον αγώνα διότι θέλουμε αυτό το σχέδιο για το ασφαλιστικό ν’ αποσυρθεί, καθώς αφανίζει το επάγγελμά μας. Από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε την απόσυρσή του, αλλά και να κατατεθούν αναλογιστικές μελέτες και πραγματικά δεδομένα, ώστε να μπορέσουμε να καθίσουμε στο διάλογο. Ο φορέας μας έκανε προσπάθεια για να συνεννοηθούμε με το υπουργείο και να συζητήσουμε, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία από την άλλη πλευρά», τόνισε σχετικά στις δηλώσεις του ο Δημήτρης Κυριαζίδης.

«Ζητάμε διάλογο από μηδενική βάση…»

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ. επισήμανε με έμφαση, ότι παρά το ότι το ταμείο των μηχανικών είναι βιώσιμο για τα επόμενα 25 χρόνια, η κυβέρνηση τους οδηγεί σ’ ένα σύστημα για το οποίο δεν γνωρίζουν αν θα είναι βιώσιμο κι αν τελικά θα έχουν μέλλον στο χώρο.

«Γι’ αυτό έχουμε αποσυρθεί από το διάλογο και ζητάμε όλα να γίνουν από μηδενική βάση. Βάζουν ένα ιδεολόγημα του ενός ταμείου που θα είναι κοινωνικά δίκαιο και τις αναλογικές εισφορές, με το οποίο όμως δημιουργούνται τεράστια προβλήματα. Το ασφαλιστικό είναι ένα σύνθετο ζήτημα. Δεν είναι μόνο το θέμα των εισφορών, αλλά και των συντάξεων, των παροχών και της διαχείρισης των αποθεματικών. Επίσης, ένα πολύ βασικό θέμα για τους εργολήπτες και τους μελετητές του δημοσίου είναι αυτό της εγγυοδοσίας, διότι αλλιώς δεν έχουν επιβίωση αν δεν υπάρχει μια ευνοϊκή αντιμετώπιση επ’ αυτού. Ως αντιπολίτευση οι σημερινοί κυβερνώντες τα γνώριζαν όλα αυτά, όμως τώρα τα αγνοούν, επειδή έχουν τις προσταγές από την τρόικα και τους θεσμούς. Ελπίζουμε ότι και την τελευταία στιγμή θα κατανοήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ.

spot_img
spot_img

Διαφημίσεις