Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Στην Καβάλα ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Ημέρα:

«Στις 22 Νοεμβρίου δεν επιλέγουμε απλά ένα πρόσωπο για αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Σε αυτές τις εκλογές επιλέγουμε κάτι ακόμη σημαντικότερο. Το που θέλουμε να πάει η παράταξή μας τα επόμενα χρόνια», δήλωσε σήμερα από την Καβάλα, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Πρώτος σταθμός του κ. Τζιτζικώστα, λίγο μετά τις 10 το πρωί της Παρασκευής, ήταν τα γραφεία της τοπικής ΝΟ.Δ.Ε., όπου και τον υποδέχτηκε ο πρόεδρος της, Κώστας Ευθυμιάδης. «Είναι μεγάλη μας τιμή να φιλοξενούμε στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. και γενικότερα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, τον υποψήφιο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τον κ. Απόστολο Τζιτζικώστα. Η παρουσία του διαμορφώνει μια από τις τέσσερις παραμέτρους στον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος καλείται στις 22 Νοεμβρίου να εκλέξει τον νέο πρόεδρο του κόμματος. Τον ευχαριστούμε για την προσπάθεια του να έρθει εδώ και να ενημερώσει τον κόσμο της Καβάλας, γιατί είναι πολύ σημαντικό να επικοινωνούν οι υποψήφιοι πρόεδροι με τον λαό. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα με μεγάλη ιστορία, με προσφορά στην πατρίδα. Θέλουμε με τον νέο αρχηγό να συνεχίσει αυτή η πορεία, να αναταχθεί η θέση του κόμματος μας στις μάζες του ελληνικού λαού. Ως ΝΟ.Δ.Ε. θα κάνουμε το παν για να υπάρχει ένα πνεύμα αμεροληψίας σε όλες τις διαδικασίες, πνεύμα που θέλω να μεταφέρω σε όλους εκείνους, οι οποίοι θα κληθούν να υποστηρίξουν την διαδικασία στις 22 Νοεμβρίου», επισήμανε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Καβάλας, ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στον υποψήφιο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

«Χρειάζονται γενναίες αλλαγές στην νοοτροπία, τις δομές και τον τρόπο λειτουργίας της Νέας Δημοκρατίας»

Από την πλευρά του ο κ. Τζιτζικώστας, αφού ευχαρίστησε για την υποδοχή τον πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε., αναφέρθηκε αρχικά στο τι ήταν αυτό που τον οδήγησε να διεκδικήσει την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας: «Υπάρχουν δυο δρόμοι, δεν υπάρχει τρίτος. Ο ένας που λέει ότι η παράταξη μας είναι καλά και δεν χρειάζεται να αλλάξει τίποτα, η συσπείρωση μας αρκεί, οπότε δεν χρειάζεται να προσπαθήσουμε καθόλου κι ο αντίπαλος με τον χρόνο του θα πέσει σαν ώριμο φρούτο. Υπάρχει κι ο άλλος δρόμος, αυτός που πιστεύω βαθιά, που με οδήγησε στο να είμαι υποψήφιος για την αρχηγία. Ο δρόμος που λέει ότι τα πράγματα στην Νέα Δημοκρατία δεν πάνε καλά. Είμαστε μια παράταξη που ιδεολογικά θα έπρεπε να κυριαρχεί κι όμως όλο και περισσότεροι πολίτες μας γυρίζουν την πλάτη. Μόλις σε τρία χρόνια η παράταξη έχασε πάνω από 2 εκατομμύρια ψηφοφόρους. Για να αλλάξουμε τα πράγματα πρέπει να κάνουμε γενναίες αλλαγές στην νοοτροπία, στον τρόπο λειτουργίας, στις δομές, ακόμη και σε πρόσωπα για να μπορέσουμε να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη αυτών των ανθρώπων».

«Επικίνδυνη η κυβέρνηση, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την χώρα στο χάος…»

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση επικίνδυνη.

«Το διακύβευμα στις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας είναι εθνικό. Σήμερα έχουμε μια επικίνδυνη κυβέρνηση, η οποία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την χώρα στο χάος, λόγω των ιδεοληψιών, της ανικανότητάς της και του ρεβανσισμού. Προσπαθούν να κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να οδηγήσουν την χώρα στα βράχια. Κι αν υπάρχει μια πολιτική δύναμη που να μπορεί να σταματήσει την κατηφόρα αυτή, είναι μόνο η Νέα Δημοκρατία. Ποια Νέα Δημοκρατία όμως; Μια Νέα Δημοκρατία αλλαγμένη, σύγχρονη, ελκυστική που θα αγκαλιάσει και τα έμπειρα στελέχη της, αλλά και την νέα γενιά και κυρίως την κοινωνία, στην οποία εμείς γυρίσαμε την πλάτη ως παράταξη; Κλειστήκαμε στον εαυτό μας. Λειτουργήσαμε φοβικά. Αποκλείσαμε κάτι τι δραστήριο, δημιουργικό στην ελληνική κοινωνία και δυστυχώς από εκλογή σε εκλογή η παράταξη αυτή μικραίνει και συρρικνώνεται», τόνισε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Η Νέα Δημοκρατία παρέκλινε από την ιδεολογία της»

Με διάθεση αυτοκριτικής, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία έκανε λάθη και παρέκλινε από την ιδεολογία της, με αποτέλεσμα να χάσει πολλούς ψηφοφόρους της.

«Είναι η ώρα να βάλουμε τέλος σε αυτήν την κατηφόρα. Δεν μπορεί να περιμένει η παράταξή μας και κυρίως η χώρα. Πως μπορούμε εμείς να περιμένουμε; Πως μπορούμε να επιλέξουμε κάτι που θα οδηγήσει στην στασιμότητα την Νέα Δημοκρατία; Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου κι ενώ προηγήθηκαν στο επτάμηνο καταστροφικές καταστάσεις, η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο δεν κατάφερε να αυξήσει τις δυνάμεις της, αλλά έχασε επιπλέον 200.000 ψηφοφόρους της που επέλεξαν να μείνουν στο σπίτι τους. Αυτή είναι η αλήθεια. Είναι λάθος να περιμένουμε την λογική του ώριμου φρούτου. Αποδείχτηκε ότι οι άλλοι δεν θα πέσουν μόνοι τους. Για να επιστρέψει ο κόσμος στην παράταξη και να μην μείνει σπίτι του στις επόμενες εκλογές ή να ψηφίσει κόμματα διαμαρτυρίας, πρέπει να τους δώσουμε εμείς τον λόγο να γυρίσουν στο «σπίτι» τους. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν παραδεχτούμε τα λάθη μας και να μάθουμε από αυτά. Η Νέα Δημοκρατία παρέκλινε από την ιδεολογίας της, η οποία είναι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός, στην λογική της παραγωγής πλούτου, στην προσέλκυση επενδύσεων, στην ενίσχυση της ελεύθερης οικονομίας, από όπου και θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας», είπε σχετικά ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ.

«Το μόνο που έχει να μοιράσει σήμερα ο Α. Τσίπρα είναι φτώχεια…»

Ο κ. Τζιτζικώστας επιτέθηκε και κατά του πρωθυπουργού, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Τσίπρας όχι μόνο δεν πιστεύει στην παραγωγή πλούτου, αλλά τελικά δεν μπορεί να υποστηρίξει ούτε τους κοινωνικά αδύναμους συμπολίτες μας. Το μόνο που έχει να μοιράσει σήμερα είναι φτώχεια και ανέχεια. Δεν προχωρά τις μεταρρυθμίσεις που το κράτος έχει ανάγκη κι αυτό είναι το πιο επικίνδυνο. Ο κ. Τσίπρας έχει προτίμηση μεταξύ των τεσσάρων υποψήφιων αρχηγών. Το είπε μόνος του στην Βουλή, το βλέπουμε σε όλες τις εφημερίδες και τα ραδιόφωνα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., στις στημένες δημοσκοπήσεις των εταιρειών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ο κ. Τσίπρας έχει κάνει την επιλογή του κι το συμφέρον του είναι να μην γίνει αλλαγή στην Νέα Δημοκρατία, αλλά να μείνει στάσιμη με έναν μεταβατικό, προσωρινό αρχηγό που θα συσπειρώνει μεν, αλλά δεν θα μπορεί να φέρει πίσω κανέναν. Η χώρα είναι εκτός στόχων, σύμφωνα με το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής. Η ανεργία αυξάνεται κι άρα η Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι έτοιμη, γιατί δεν θα αργήσει η στιγμή που θα κληθούμε και πάλι να μιλήσουμε στους πολίτες και να πάρουμε την εμπιστοσύνη τους. Είμαι εδώ για να πως στους πολίτες ότι θέλω μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να φέρουμε στις 22 Νοεμβρίου την αλλαγή στην παράταξή μας. Να την ανοίξουμε και πάλι στην κοινωνία και να την κάνουμε μεγάλη και ελκυστική».

«Η αλήθεια είναι μια και μόνο»

Τέλος, για τις επιθέσεις, που όπως είπε δέχεται για την υποψηφιότητά του, απάντησε: «Πέφτουν τόνοι λάσπης για τάχα συνταγματικά κολλήματα που δεν υπάρχουν. Γίνονται προσπάθειες να μου προσάψουν το ένα ή το άλλο συμφέρον. Η αλήθεια είναι μια και μόνο. Ούτε συνταγματικά κολλήματα υπάρχουν, γιατί δεν θα ήμουν εδώ αν υπήρχαν, ούτε συστήματα και μηχανισμοί από πίσω. Ένα μόνο υπάρχει. Η βάση, τα μέλη και τα στελέχη της μεγάλης αυτής παράταξης που είναι περήφανα και θέλουν να κάνουν ξανά την παράταξή μας μεγάλη. Με την εμπιστοσύνη των πολιτών στις 22 του μήνα ξεκινάμε μια νέα αρχή που θα περιλαμβάνει όλους κι αυτούς που μας γύρισαν την πλάτη».

Αμέσως μετά την ΝΟ.Δ.Ε. ο κ. Τζιτζικώστας συναντήθηκε με στελέχη του κόμματος σε κεντρικό ξενοδοχείο, ενώ συνομίλησε και με πολίτες στην αγορά της Καβάλας.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...