Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Στα «κάγκελα» βρίσκονται και οι ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων

Ημέρα:

spot_img

Στα «κάγκελα» βρίσκονται το τελευταίο χρονικό διάστημα και οι ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων, λόγω του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση.

Όπως συμβαίνει και με άλλους επαγγελματικούς κλάδους, έτσι και οι αυτοκινητιστές θεωρούν ότι το εν λόγω νομοσχέδιο, αν τελικά ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο, θα τους επιφέρει βαρύτατο πλήγμα, αναγκάζοντας πολλούς εξ αυτών στο να εγκαταλείψουν το χώρο.

 

Α. Τσουρουκίδης: «Ο κλάδος μας σιγά – σιγά ερημώνει…»

 

«Νομίζω ότι αυτό το ασφαλιστικό, το οποίο είναι φορολογικό βέβαια κι όχι ασφαλιστικό, θα βάλει ταφόπλακα σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και στους αυτοκινητιστές, οι οποίοι λόγω και της αναδουλειάς που υπάρχει με το ζόρι κατορθώνουν κάποιοι «υγιείς» και πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Ήδη κάποιοι έχουν εγκαταλείψει τον κλάδο μας, ο οποίος σιγά – σιγά ερημώνει. Όταν λοιπόν φύγουν όλοι αυτοί που πραγματικά πληρώνουν και συνεισφέρουν στο ελληνικό κράτος και συνεχιστεί αυτή η «αιμορραγία» και δεν μας προσέξουν, απορώ στην κυριολεξία από πού θα κατορθώσουν να συγκεντρώσουν χρήματα για να μπορέσει η χώρα να σταθεί στα πόδια της», δήλωσε χαρακτηριστικά στον «Ενήμερο» ο αντιπρόεδρος των ιδιοκτητών φορτηγών στη βόρεια Ελλάδα, Ανέστης Τσουρουκίδης.

 

«Αν ψηφιστεί, το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς δεν πρόκειται να πληρώνει – Μας βλέπουν σαν εχθρό τους»

 

Μάλιστα ο κ. Τσουρουκίδης υποστηρίζει ότι αν τελικά ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο θα αναγκάσει τους ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων να μην δουλεύουν, αλλά και να μην πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος.

«Με τα λίγα χρήματα που θα βγάζουμε θα κοιτάμε μόνο και μόνο να συντηρούμε τις οικογένειές μας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να πληρώνει κανείς, αυτή είναι η αλήθεια. Εγώ νομίζω ότι εκπληρώνουν όλα όσα έλεγαν τα προηγούμενα χρόνια για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ότι δηλαδή αυτοί είναι που κλέβουν και δεν προσφέρουν στο κράτος. Μας βλέπουν σαν εχθρό τους. Αυτοί υποστηρίζουν ότι πρέπει να αναπτυχθεί ο δημόσιος τομέας και το έδειξαν δίνοντας αυξήσεις, ενώ σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες βάζουν φόρους κι από την άλλη διορίζουν δεξιά κι αριστερά τους ημετέρους. Η μεγάλη ξεφτίλα είναι με τους υπαλλήλους της Βουλής, τους οποίους φυσικά κανένας δεν τους πειράζει. Ο αγώνας μας πρέπει να συνεχιστεί μαζί με όλους τους υπόλοιπους επαγγελματίες, χέρι – χέρι», επισήμανε καταληκτικά ο Ανέστης Τσουρουκίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...