Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Παραμένει στην Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας ο Ιωάννης Καραμανλής

Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,...

Καβάλα: Συμμορία έκλεβε πορτοφόλια και κινητά στις λαϊκές

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση...

Καβάλα: Διέρρηξαν δύο σπίτια και ένα κατάστημα

Συνελήφθησαν την 23-1-2023 το μεσημέρι στην Καβάλα,...

Στα «κάγκελα» βρίσκονται και οι ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων

Ακολούθησε μας

spot_img

Στα «κάγκελα» βρίσκονται το τελευταίο χρονικό διάστημα και οι ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων, λόγω του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση.

Όπως συμβαίνει και με άλλους επαγγελματικούς κλάδους, έτσι και οι αυτοκινητιστές θεωρούν ότι το εν λόγω νομοσχέδιο, αν τελικά ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο, θα τους επιφέρει βαρύτατο πλήγμα, αναγκάζοντας πολλούς εξ αυτών στο να εγκαταλείψουν το χώρο.

 

Α. Τσουρουκίδης: «Ο κλάδος μας σιγά – σιγά ερημώνει…»

 

«Νομίζω ότι αυτό το ασφαλιστικό, το οποίο είναι φορολογικό βέβαια κι όχι ασφαλιστικό, θα βάλει ταφόπλακα σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και στους αυτοκινητιστές, οι οποίοι λόγω και της αναδουλειάς που υπάρχει με το ζόρι κατορθώνουν κάποιοι «υγιείς» και πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Ήδη κάποιοι έχουν εγκαταλείψει τον κλάδο μας, ο οποίος σιγά – σιγά ερημώνει. Όταν λοιπόν φύγουν όλοι αυτοί που πραγματικά πληρώνουν και συνεισφέρουν στο ελληνικό κράτος και συνεχιστεί αυτή η «αιμορραγία» και δεν μας προσέξουν, απορώ στην κυριολεξία από πού θα κατορθώσουν να συγκεντρώσουν χρήματα για να μπορέσει η χώρα να σταθεί στα πόδια της», δήλωσε χαρακτηριστικά στον «Ενήμερο» ο αντιπρόεδρος των ιδιοκτητών φορτηγών στη βόρεια Ελλάδα, Ανέστης Τσουρουκίδης.

 

«Αν ψηφιστεί, το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς δεν πρόκειται να πληρώνει – Μας βλέπουν σαν εχθρό τους»

 

Μάλιστα ο κ. Τσουρουκίδης υποστηρίζει ότι αν τελικά ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο θα αναγκάσει τους ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων να μην δουλεύουν, αλλά και να μην πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος.

«Με τα λίγα χρήματα που θα βγάζουμε θα κοιτάμε μόνο και μόνο να συντηρούμε τις οικογένειές μας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να πληρώνει κανείς, αυτή είναι η αλήθεια. Εγώ νομίζω ότι εκπληρώνουν όλα όσα έλεγαν τα προηγούμενα χρόνια για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ότι δηλαδή αυτοί είναι που κλέβουν και δεν προσφέρουν στο κράτος. Μας βλέπουν σαν εχθρό τους. Αυτοί υποστηρίζουν ότι πρέπει να αναπτυχθεί ο δημόσιος τομέας και το έδειξαν δίνοντας αυξήσεις, ενώ σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες βάζουν φόρους κι από την άλλη διορίζουν δεξιά κι αριστερά τους ημετέρους. Η μεγάλη ξεφτίλα είναι με τους υπαλλήλους της Βουλής, τους οποίους φυσικά κανένας δεν τους πειράζει. Ο αγώνας μας πρέπει να συνεχιστεί μαζί με όλους τους υπόλοιπους επαγγελματίες, χέρι – χέρι», επισήμανε καταληκτικά ο Ανέστης Τσουρουκίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα