Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Π.Α.ΜΕ Καβάλας: «Να στηθεί ένα τείχος αντίστασης, ώστε αυτό το έκτρωμα να μείνει στα χαρτιά»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Γιάννης Σιαπέρας
Γιάννης Σιαπέρας
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του τοπικού Ο.Α.Ε.Ε., αλλά κι έξω από το κτήριο του πρώην Ι.Κ.Α., πραγματοποίησαν χθες το πρωί μέλη της γραμματείας του Π.Α.ΜΕ. Καβάλας.

«Η κινητοποίησή μας αφορά το νέο ασφαλιστικό. Εμείς είχαμε ξεκινήσει τη δράση μας για αυτό από τον περασμένο Οκτώβριο, μόλις είχε ακουστεί το τι θα συμβεί. Για το εργατικό ταξικό κίνημα το νέο ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου», υπογράμμισε χαρακτηριστικά με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», το στέλεχος του τοπικού Π.Α.ΜΕ., Αναγνώστης Καραμπατζάκης.

Καταργείται πλέον ο κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης

«Ο νέος αντιασφαλιστικός νόμος έρχεται να σφραγίσει όλους τους προηγούμενους, να τους νομιμοποιήσει και φυσικά θα βάλει πραγματικά ταφόπλακα στα εναπομείναντα δικαιώματα της εργατικής τάξης. Καταργείται πλέον ο κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης, που δεν έχει μόνο τη σύνταξη σαν αντικείμενο, όπου φυσικά κι εκεί θα έχουμε περικοπές και πολλές μάλιστα, είτε με μείωση των κύριων, είτε με την σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ ή με τη μείωση των επικουρικών, ενώ αντίστοιχα θα είναι τα προβλήματα και για τις συντάξεις αναπηρίας», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεων του ο κ. Καραμπατζάκης.

«Να στηθεί ένα τείχος αντίστασης, ώστε αυτό το έκτρωμα να μείνει στα χαρτιά»

Παράλληλα, τόνισε ότι στο στόχαστρο μπαίνουν πλέον επιδόματα και παροχές, είτε σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, είτε σε προνοιακά επιδόματα που δίνονταν το προηγούμενο διάστημα.

«Όλα αυτά αφορούν το σύνολο του λαού. Είτε πρόκειται για εργαζόμενο ή για συνταξιούχο, άνεργο ή αγρότη, μικροεπαγγελματία ή αυτό που τώρα θα βγει στην παραγωγή, θίγονται όλοι κι αυτό θα πρέπει να το βάλουμε στο νου μας, ότι όπως είναι καθολική η επίθεση που δεχόμαστε, καθολική θα πρέπει να είναι και η απάντησή μας. Εμείς οργανώνουμε δράσεις σε αυτό το πλαίσιο, κυρίως για να ενημερώσουμε τους πολίτες, για όλα όσα γίνονται. Πρέπει να στηθεί ένα τείχος αντίστασης, ώστε αυτό το έκτρωμα να μείνει στα χαρτιά», συμπλήρωσε ο κ. Καραμπατζάκης.

«Γνωρίσαμε επιτέλους και τα χημικά της…Αριστεράς»

Αναφορικά με τα επεισόδια που πρόσφατα σημειώθηκαν στην Αθήνα, στην κινητοποίηση του Π.Α.ΜΕ., το τοπικό στέλεχος του, δήλωσε: «Γνωρίσαμε επιτέλους και τα χημικά της …Αριστεράς σε κεντρικό επίπεδο. Ακολουθείται η ίδια τακτική του καρότου και του μαστίγιου. Από τη μια κυβερνητικά στελέχη με μπροστάρη τον ίδιο τον υπουργό Εργασίας να λέει ότι πασχίζει για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού κι από την άλλη να ακολουθείται η ίδια τακτική με τους προηγούμενους, δηλαδή οποιαδήποτε μορφή αντίδρασης πάει να αναπτυχθεί, καταστέλλεται. Βέβαια ένα οργανωμένο κίνημα, με προσανατολισμό κι αποφασισμένο για αυτά που θέλει να κάνει μπορεί να τα ξεπεράσει κι είδαμε ένα παράδειγμα με τον τρόπο που αποκλείστηκε πρόσφατα το Μαξίμου. Και νίκες μικρές μπορούμε να έχουμε, όπως και κατακτήσεις. Δεν πρέπει να κυριαρχήσει η μοιρολατρία».

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img

Διαφημίσεις