Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
spot_img

Π.Α.ΜΕ Καβάλας: «Να στηθεί ένα τείχος αντίστασης, ώστε αυτό το έκτρωμα να μείνει στα χαρτιά»

Ημέρα:

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του τοπικού Ο.Α.Ε.Ε., αλλά κι έξω από το κτήριο του πρώην Ι.Κ.Α., πραγματοποίησαν χθες το πρωί μέλη της γραμματείας του Π.Α.ΜΕ. Καβάλας.

«Η κινητοποίησή μας αφορά το νέο ασφαλιστικό. Εμείς είχαμε ξεκινήσει τη δράση μας για αυτό από τον περασμένο Οκτώβριο, μόλις είχε ακουστεί το τι θα συμβεί. Για το εργατικό ταξικό κίνημα το νέο ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου», υπογράμμισε χαρακτηριστικά με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», το στέλεχος του τοπικού Π.Α.ΜΕ., Αναγνώστης Καραμπατζάκης.

Καταργείται πλέον ο κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης

«Ο νέος αντιασφαλιστικός νόμος έρχεται να σφραγίσει όλους τους προηγούμενους, να τους νομιμοποιήσει και φυσικά θα βάλει πραγματικά ταφόπλακα στα εναπομείναντα δικαιώματα της εργατικής τάξης. Καταργείται πλέον ο κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης, που δεν έχει μόνο τη σύνταξη σαν αντικείμενο, όπου φυσικά κι εκεί θα έχουμε περικοπές και πολλές μάλιστα, είτε με μείωση των κύριων, είτε με την σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ ή με τη μείωση των επικουρικών, ενώ αντίστοιχα θα είναι τα προβλήματα και για τις συντάξεις αναπηρίας», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεων του ο κ. Καραμπατζάκης.

«Να στηθεί ένα τείχος αντίστασης, ώστε αυτό το έκτρωμα να μείνει στα χαρτιά»

Παράλληλα, τόνισε ότι στο στόχαστρο μπαίνουν πλέον επιδόματα και παροχές, είτε σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, είτε σε προνοιακά επιδόματα που δίνονταν το προηγούμενο διάστημα.

«Όλα αυτά αφορούν το σύνολο του λαού. Είτε πρόκειται για εργαζόμενο ή για συνταξιούχο, άνεργο ή αγρότη, μικροεπαγγελματία ή αυτό που τώρα θα βγει στην παραγωγή, θίγονται όλοι κι αυτό θα πρέπει να το βάλουμε στο νου μας, ότι όπως είναι καθολική η επίθεση που δεχόμαστε, καθολική θα πρέπει να είναι και η απάντησή μας. Εμείς οργανώνουμε δράσεις σε αυτό το πλαίσιο, κυρίως για να ενημερώσουμε τους πολίτες, για όλα όσα γίνονται. Πρέπει να στηθεί ένα τείχος αντίστασης, ώστε αυτό το έκτρωμα να μείνει στα χαρτιά», συμπλήρωσε ο κ. Καραμπατζάκης.

«Γνωρίσαμε επιτέλους και τα χημικά της…Αριστεράς»

Αναφορικά με τα επεισόδια που πρόσφατα σημειώθηκαν στην Αθήνα, στην κινητοποίηση του Π.Α.ΜΕ., το τοπικό στέλεχος του, δήλωσε: «Γνωρίσαμε επιτέλους και τα χημικά της …Αριστεράς σε κεντρικό επίπεδο. Ακολουθείται η ίδια τακτική του καρότου και του μαστίγιου. Από τη μια κυβερνητικά στελέχη με μπροστάρη τον ίδιο τον υπουργό Εργασίας να λέει ότι πασχίζει για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού κι από την άλλη να ακολουθείται η ίδια τακτική με τους προηγούμενους, δηλαδή οποιαδήποτε μορφή αντίδρασης πάει να αναπτυχθεί, καταστέλλεται. Βέβαια ένα οργανωμένο κίνημα, με προσανατολισμό κι αποφασισμένο για αυτά που θέλει να κάνει μπορεί να τα ξεπεράσει κι είδαμε ένα παράδειγμα με τον τρόπο που αποκλείστηκε πρόσφατα το Μαξίμου. Και νίκες μικρές μπορούμε να έχουμε, όπως και κατακτήσεις. Δεν πρέπει να κυριαρχήσει η μοιρολατρία».

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετοιμάζει διαμαρτυρία το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας

Στράτος Μακρογιαννίδης: Είμαστε το «μαύρο πρόβατο», όλοι ασχολούνται με...

Συνάντηση για την διαχείριση των νερών άρδευσης στα Τενάγη Φιλίππων 

Την Τετάρτη 19/6 πραγματοποιήθηκε στον ρουφράκτη (φράγμα) της Συμβολής...

Ευχαριστήριο προς το Νοσοκομείο Καβάλας

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο προσωπικό του ΤΕΠ του Νοσοκομείου...

Σε ποιες περιοχές του νομού Καβάλας απαγορεύεται η κολύμβηση

Εκδόθηκε η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας (ΑΔΑ: 6ΗΙΗ7ΛΒ-ΘΤ9) σχετικά...

Ένωση Συλλόγων Γονέων: Ζητούν ανάκληση της απόφασης συγχώνευσης σχολικών τμημάτων

Από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων...

Η καταστροφή δεν έχει σταματημό… (του Γρηγόρη Αποστολίδη)

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο πλέον ότι η πορεία της ΚΑΒΑΛΑΣ...

Το «2ο Tourism Festival – By Kourtidis Group» επιστρέφει με απίθανες εκπλήξεις!

Τι πρέπει να γνωρίζουν φέτος, όλοι όσοι επισκεφτούν την...

Συνάντηση του Αλέξανδρου Ιωσηφίδη με την Πρυτανεία του ΔΠΘ

Την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης,...