Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Προτιμότερα τα σκληρά μέτρα, λέει ο Ντίνος Κλειτσιώτης

Ημέρα:

spot_img

Προτιμότερα τα σκληρά μέτρα, λέει ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

Ολοκληρωτική καταστροφή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ.

«Ο πρωθυπουργός να βάλει πάνω από όλα το συμφέρον της πατρίδας…», δηλώνει ο πρώην βουλευτή.

Την έντονη ανησυχία του για το μέλλον της χώρας, μετά και το νέο τελεσίγραφο των εταίρων προς την ελληνική κυβέρνηση, για συμφωνία ή όχι μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή, εκφράζει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρώην βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Ντίνος Κλειτσιώτης.

«Δυστυχώς, μετά από εξάμηνη διαπραγμάτευση η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Κι αυτό που με ανησυχεί ιδιαίτερα είναι ότι η σύνοδος κορυφής που έχει προαναγγελθεί για την Κυριακή, θα γίνει με την συμμετοχή όλων των χωρών, κάτι που δείχνει την κρισιμότητα της κατάστασης. Θέλω να πιστεύω ότι οι ελληνικές προτάσεις που θα κατατεθούν στους θεσμούς θα είναι τέτοιες, ώστε να υπάρξει η συμφωνία», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

«Η κυβέρνηση θα πάρει πίσω όλα αυτά που είπε προεκλογικά και μετεκλογικά»

Ο πρώην βουλευτής Καβάλας προέβλεψε ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί, αν δεν υπάρξει ρήξη, να υπογράψει ένα μνημόνιο με δυσβάσταχτους όρους, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς, η κυβέρνηση θα πρέπει, όλα αυτά που είπε προεκλογικά και μετεκλογικά, να τα πάρει πίσω. Η συμφωνία που θα έρθει θα έχει μέτρα που θα είναι δυσβάσταχτα για τον ελληνικό λαό. Μας έλεγαν κινδυνολόγους, αλλά θα έρθει ένα μνημόνιο με πολύ σκληρά μέτρα. Δυστυχώς για τον ελληνικό λαό και σε αυτούς που πίστεψαν στα λόγια του κ. Τσίπρα. Είναι επιτακτική ανάγκη να παραμείνουμε στην μεγάλη οικογένεια που λέγεται Ε.Ε., ακόμη και με σκληρά μέτρα. Αν φύγουμε από την Ε.Ε., τότε θα πρόκειται για ολοκληρωτική καταστροφή. Πολλοί μιλάνε για μια νέα μικρασιατική καταστροφή, με τα δεδομένα που έχουμε από άλλες χώρες που έχουν πτωχεύσει. Ας ελπίσουμε ο ελληνικός λαός να μην τα ζήσει αυτά».

«Ο πρωθυπουργός να βάλει πάνω από όλα το συμφέρον της πατρίδας…»

Ερωτηθείς σχετικά με το αν ο ίδιος πιστεύει ότι εν τέλει θα προκύψει συμφωνία μέχρι και την Κυριακή, ο κ. Κλειτσιώτης απάντησε: «Πιστεύω ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα αισθανθεί το μέγεθος της ευθύνης που έχει απέναντι στους έλληνες πολίτες και θα παραμερίσει αυτούς που έχει μέσα στο κόμμα του, οι οποίοι μιλούν για ρήξη και επιστροφή στην δραχμή. Ίσως εξυπηρετούν κάποια συμφέροντα. Η επαναφορά στην δραχμή θα έχει τραγικά αποτελέσματα για τους περισσότερους, ενώ θα είναι ευνοϊκή για κάποιους, οι οποίοι έχουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, καραδοκούν σαν τα κοράκια για να πάμε στην δραχμή και να αποτελέσουν την νέα τάξη πραγμάτων. Ο πρωθυπουργός πρέπει να βάλει πάνω από όλα το συμφέρον της πατρίδας κι όχι τα συμφέροντα του κόμματός του. Εδώ φαίνεται ο ηγέτης, στις δύσκολες αποφάσεις.

Ποιος περίμενε να ζήσουμε αυτές τις συνθήκες, όταν το περσινό καλοκαίρι ερχόταν καραβιές με τουρίστες και με μια ανάκαμψη, έστω οριακή, να φαίνεται. Δυστυχώς, επιβεβαιωνόμαστε. Όταν ως βουλευτής ψήφιζα μέτρα, το έκανα γιατί ήταν επιτακτική ανάγκη, αφού δυστυχώς άλλη διέξοδος δεν υπήρχε. Ο Αλέξης Τσίπρας εγκλωβίστηκε και θα πρέπει να λάβει σοβαρά το ότι το 70% του λαού θέλει την παραμονή στην Ε.Ε. και το ευρώ».

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...