Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Πολάκης για Novartis «Είναι η κορυφή ενός μεγάλου παγόβουνου»

Ημέρα:

«Είναι η κορυφή ενός μεγάλου παγόβουνου, το οποίο με πολιτική μας επιλογή ανακαλύπτουμε», επισήμανε με δηλώσεις του από την Καβάλα για την υπόθεση της Novartis, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.  

«Η αμερικανική δικαιοσύνη που ξεκίνησε την έρευνα έχει προχωρήσει πολύ, συνεργάζεται με τις ελληνικές εισαγγελικές αρχές. Ουσιαστικά μιλάμε για έναν από τους λόγους που χρεοκόπησε η χώρα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης.

«Κάποιοι με συγκεκριμένες χαριστικές ρυθμίσεις διατηρούσαν τα κέρδη, το καθεστώς των υπερτιμολογήσεων σε πολλά υλικά»

«Τα 85 δισεκατομμύρια ευρώ «μαύρου» χρήματος, υπερτιμολογήσεων φαρμάκων, υλικών, αντιδραστηρίων και παράνομων αμοιβών, αποτελούν το ¼ του δημοσίου χρέους της χώρας. Αυτό παίχτηκε στην Ελλάδα από το 1991 μέχρι το 2010. Και δυστυχώς από το 2010 μέχρι αρχές του 2015, όταν ο ελληνικός λαός στέναζε κάτω από τη μπότα και τις περικοπές των μνημονίων, κάποιοι με συγκεκριμένες χαριστικές ρυθμίσεις διατηρούσαν τα κέρδη, το καθεστώς των υπερτιμολογήσεων σε πολλά υλικά, συνεχίζοντας σε χαμηλότερα επίπεδα να κυκλοφορεί πάλι «μαύρο» χρήμα», υπογράμμισε στη συνέχεια των δηλώσεων του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για το θέμα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

«Εδώ φάγανε 85 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα σε 20 χρόνια και δεν ξέρουν τίποτα και λένε ότι είναι σκευωρία»

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι οι αποκαλύψεις για την υπόθεση Novartis συνέπεσαν με τα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό, ο κ. Πολάκης απάντησε: «Θα το έλεγα αλλιώς και το είχα γράψει και πιο πριν. Κάποιοι προσπαθούν να πατήσουν στον πατριωτισμό του ελληνικού λαού και να τονώσουν τα συλλαλητήρια, αλλάζοντας μάλιστα πολιτικές θέσεις τις οποίες οι ίδιοι είχαν πει τα προηγούμενα χρόνια και μιλώ για τη Νέα Δημοκρατία. Προσπάθησαν λοιπόν να τονώσουν τον όγκο των συλλαλητηρίων ακριβώς γιατί ήξεραν τι ερχόταν. Ήταν πολύ καλά πληροφορημένοι για το τι ερχόταν σε σχέση με αυτές τις έρευνες. Από τον Δεκέμβριο του 2016 υπήρχαν δημοσιεύματα όχι σε εφημερίδες ή sites αριστερής προέλευσης, που έλεγαν ότι έχουν καταγγελθεί δέκα πολιτικά πρόσωπα, ότι υπάρχουν μάρτυρες στελέχη της Novartis που μίλησαν και μετά κάποιοι έπεσαν απ’ τον ουρανό και δεν ήξεραν τίποτα για τον… φόνο. Εδώ φάγανε 85 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα σε 20 χρόνια και δεν ξέρουν τίποτα και λένε ότι είναι σκευωρία».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...